ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/7/19

ΕΚΑΒ Θράκης: Απολογισμός Β΄ τριμήνου 2019Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2019
EKABNews

ΕΚΑΒ Θράκης: Απολογισμός Β΄ τριμήνου 2019
evros24.gr

Σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στο αρχείο μας, προς ενημέρωση των αναγνωστών σας, σας αποστέλλουμε τις δράσεις του Ε.Κ.Α.Β. για το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

Α. Οι διακομιδές σε αριθμούς:

Το Ε.Κ.Α.Β. – 9ο Παράρτημα με περιοχή ευθύνης την Θράκη πραγματοποίησε κατά τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο του 2019, 6.322 διακομιδές ασθενών με ασθενοφόρα και κινητές ιατρικές μονάδες, αυξημένα κατά 15% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους.


Β. Το ΕΚΑΒ ενισχύεται και εξοπλίζεται.

Ο Τομέας Διδυμοτείχου ενισχύθηκε με έναν Διασώστη – Πλήρωμα Ασθενοφόρου με σύμβαση δύο ετών.

Επιπλέον, τον Μάιο του τρέχοντος έτους, στο πλαίσιο της δωρεάς του Διαδριατικού Αγωγού (T.A.P.), το Ε.Κ.Α.Β. Θράκης απέκτησε τρεις (3) υπερσύγχρονες κινητές μονάδες και ένα (1) ασθενοφόρο μικρού όγκου, καθώς και μια θερμοκοιτίδα νεογνών.

Οι τρεις κινητές μονάδες, οι οποίες διαθέτουν καρδιογράφους – απινιδωτές, φορητούς αναπνευστήρες και ειδικά φορεία θα εξυπηρετούν τα επείγοντα περιστατικά αλλά και τις διανοσοκομειακές διακομιδές των νομών Έβρου , Ροδόπης και Ξάνθης, με άνεση, ασφάλεια και αναβάθμιση των υπηρεσιών.


Το ασθενοφόρο μικρού όγκου διατέθηκε ήδη στον Τομέα του Ε.Κ.Α.Β. στην Ξάνθη όπου ήταν απολύτως αναγκαίο. Τα πληρώματα της υπηρεσίας μας με το ασθενοφόρο μικρού όγκου έχουν την δυνατότητα να εξυπηρετούν ασθενείς που βρίσκονται στην παλιά πόλη σε σημεία που τα ογκώδη οχήματα είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσεγγίσουν.


Όσον αφορά την νεοαποκτηθείσα θερμοκοιτίδα νεογνών, η όποια ελέγχεται από μικροεπεξεργαστή και διαθέτει ψηφιακή οθόνη τελευταίας τεχνολογίας, ειδική για χρήση σε ασθενοφόρα, ήταν από πολύ καιρό απαραίτητη καθώς η προηγούμενη σε χρήση ήταν παλιάς τεχνολογίας και δεν πληρούσε τους σύγχρονους όρους ασφάλειας των νεογνών αλλά και του πληρώματος κατά την μεταφορά τους.Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, κ. Αχιλλέας Γερόπουλος δήλωσε σχετικά:

«Η Διεύθυνση του Ε.Κ.Α.Β. Αλεξανδρούπολης με ενημέρωσε ότι παρέλαβε μια υπερσύγχρονη θερμοκοιτίδα μεταφοράς νεογνών την οποία θα διαθέσει για χρήση στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης προκειμένου να αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τα σύγχρονα πρωτόκολλα οι αυξημένες ανάγκες των διακομιδών των νεογνών προς άλλα Νοσοκομεία όποτε κρίνεται αναγκαίο.Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ενέργεια αυτή αλλά και πλείστες άλλες, οι οποίες δεν είναι γνωστές στο ευρύ κοινό, είναι αποτέλεσμα σωστού προγραμματισμού, πολιτικής βούλησης και άριστης συνεργασίας των φορέων.

Ευχαριστώ θερμά τον Διευθυντή του Ε.Κ.Α.Β. Αλεξανδρούπολης κ. Χρήστο Λίμα που από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα συναντήθηκε μαζί μας, έδωσε προτεραιότητα στην επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζαμε από κοινού με το Ε.Κ.Α.Β., και έδωσε λύσεις.»


Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Ε.Κ.Α.Β – 9
5-7-2019
Λίμας Χρήστος Διευθυντής Ε.Σ.Υ.

Πηγή: evros24.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews