ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2/7/19

Δ/ντης ΕΚΑΒ-9: Στατιστικά δεν προκύπτει ανάγκη να έχουμε ασθενοφόρο στις παραλίες της ΘράκηςΤρίτη, 2 Ιουλίου 2019
EKABNews

Διευθυντής ΕΚΑΒ Θράκης Χρ. Λίμας για το αίτημα του Δήμου Κομοτηνής παρουσίας ασθενοφόρου στην παραλία Αρωγής: Στατιστικά δεν προκύπτει ανάγκη να έχουμε ένα ασθενοφόρο (σ.σ. στις παραλίες), δηλαδή δεν υπάρχουν τόσα πολλά ατυχήματα.
Όταν θα μπορέσει το ΕΚΑΒ να έχει τους απαραίτητους διασώστες τους καλοκαιρινούς μήνες θα πρέπει να υπάρχουν σίγουρα ασθενοφόρα στις παραλίες έστω και αν αυτά είναι για να ικανοποιούν το αίσθημα ασφαλείας στους λουόμενους και μόνο με την παρουσία τους.

Γιατί δεν ικανοποιήθηκε αίτημα για παρουσία ασθενοφόρου στην παραλία Αρωγής
xronos.gr

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΛΗΤΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΒ ΘΡΑΚΗΣ

«Η έλλειψη διασωστών εμποδίζει το ΕΚΑΒ Θράκης από το να έχει ασθενοφόρα στις παραλίες, μη ανταποκρινόμενο σε αιτήματα Δήμων όπως αυτό που κατέθεσε ο Δήμος Κομοτηνής για την παραλία Αρωγής
Το ΕΚΑΒ Θράκης μέχρι στιγμής ανταποκρίνεται επαρκώς στα περιστατικά που προκύπτουν στην παραλιακή ζώνη.»

Δήμητρα Συμεωνίδου

Στην έλλειψη επαρκούς αριθμού διασωστών εδράζεται η μη παρουσία ασθενοφόρων στις παραλίες της Θράκης. Ο σχεδιασμός από το ΕΚΑΒ Θράκης γίνεται στη βάση του διαθέσιμου αριθμού διασωστών, που δεν επαρκούν για να καλύψουν μία ανάγκη που κατά καιρούς διατυπώνουν οι κατά τόπους Δήμοι. Είναι ενδεικτικό το αίτημα που έθεσε ο Δήμος Κομοτηνής για κάλυψη με ασθενοφόρο της παραλίας Αρωγής οπότε υπάρχει μεγάλη προσέλευση κόσμου. Στο αίτημα αυτό δεν μπορεί να ανταποκριθεί το ΕΚΑΒ λόγω ακριβώς της έλλειψης προσωπικού. Μάλιστα στη βάση της Κομοτηνής όπως και της Ξάνθης ο αριθμός διασωστών είναι σαφώς μικρότερος από αυτόν της βάσης της Αλεξανδρούπολης. Πέρσι το ΕΚΑΒ Θράκης είχε την δυνατότητα διάθεσης ασθενοφόρου τα Σαββατοκύριακα στην παραλία Δικέλλων. Αυτό όμως δεν συμβαίνει φέτος, γιατί πλην της έλλειψης προσωπικού που πλήττει το ΕΚΑΒ, άλλαξε με απόφαση της κεντρικής διοίκησης και ο τρόπος απονομής των αδειών στους εργαζόμενους, σύμφωνα με τον οποίον πλέον απουσιάζουν περισσότερα άτομα ανά ομάδα αδειούχων.

Βέβαια όπως επισημαίνει ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Θράκης Χρήστος Λίμας «στατιστικά δεν προκύπτει ανάγκη να έχουμε ένα ασθενοφόρο (σ.σ. στις παραλίες), δηλαδή δεν υπάρχουν τόσα πολλά ατυχήματα. Αλλά από την άλλη μεριά αν εσάς σας συμβεί ένα ατύχημα δεν σας ενδιαφέρουν οι στατιστικές». Γι’ αυτό κος Λίμας προσθέτει «όταν θα μπορέσει το ΕΚΑΒ να έχει τους απαραίτητους διασώστες τους καλοκαιρινούς μήνες θα πρέπει να υπάρχουν σίγουρα ασθενοφόρα στις παραλίες έστω και αν αυτά είναι για να ικανοποιούν το αίσθημα ασφαλείας στους λουόμενους και μόνο με την παρουσία τους».

Πάντως το ΕΚΑΒ Θράκης μέχρι στιγμής ανταποκρίνεται επαρκώς στα περιστατικά που προκύπτουν στην παραλιακή ζώνη. Τα στατιστικά στοιχεία του περσινού καλοκαιριού έδειξαν ότι δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη επιβάρυνση λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης κόσμου στις παραλίες. Παρόλα αυτά το ΕΚΑΒ Θράκης είναι πάντα σε ετοιμότητα γιατί υπάρχει μεγάλη προσέλευση ντόπιων αλλά και τουριστών σε παραλιακές περιοχές.

Το πρόβλημα ανθρώπινου δυναμικού είναι μείζον για το ΕΚΑΒ Θράκης την στιγμή που ο εξοπλισμός του είναι όχι απλά επαρκής, αλλά το κατατάσσει ανάμεσα στα καλύτερα παραρτήματα της χώρας. Ιδιαίτερα μετά την δωρεά του TAP σε επτά σύγχρονα ασθενοφόρα, ο εξοπλισμός του παραρτήματος αναβαθμίστηκε σημαντικά. Η ενίσχυση του προσωπικού είναι απαραίτητη, μας λέει η κος Λίμας, ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο, η Κομοτηνή.

Να επισημάνουμε, τέλος, ότι παρά την έλλειψη προσωπικού στο ΕΚΑΒ Θράκης, το παράρτημα της περιοχής μας ενισχύει με προσωπικό τα παραρτήματα νησιών της χώρας τους καλοκαιρινούς μήνες όπου οι ανάγκες είναι μεγάλες και οι διασώστες ελάχιστοι. Ήδη φέτος το καλοκαίρι δύο διασώστες από το ΕΚΑΒ Θράκης μεταφέρθηκαν για να ενισχύσουν παράρτημα νησιού, βάσει του σχεδιασμού που εκπορεύεται από την κεντρική διοίκηση.


Πηγή: xronos.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews