ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/7/19

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Π. Τζανετής στο Aegan Voice 107.5 «Η Φωνή του Αιγαίου», Βίντεο



Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2019
EKABNews

Ο Παναγιώτης Τζανετής, Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, μίλησε στον Aegan Voice 107.5 "Η Φωνή του Αιγαίου" και στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με την Δανάη Μαύρου

Ο κος Τζανετής, χειρούργος - γιατρός βρέθηκε στον ραδιοθάλαμο του Aegean Voice 107.5 και αναφέρθηκε στις δράσεις που έχει προγραμματίσει το ΕΚΑΒ στη Νάξο... Τόνισε ότι σήμερα (04/07) έρχεται το μικρό ασθενοφόρο για την Κόρωνο και έχουν γίνει ήδη τα σεμινάρια για εθελοντές οδηγούς ώστε το ασθενοφόρο να καλύπτει τα βαριά περιστατικά στην Ορεινή Νάξο

Ο κος Τζανετής, μας έδωσε τις εξελίξεις που έρχονται (βλ. πλωτό ασθενοφόρο και ελικόπτερο για τις διακομιδές) τους επόμενους μήνες, για την στελέχωση του ΕΚΑΒ που δεν είναι η ιδανική λόω προβλημάτων κυρίως στη Νησιωτική Ελλάδα και για το συνέδριο που διεξάγεται σήμερα στην Νάξο και έχει ως σημείο αναφορά τη παροχή Πρώτων Βοηθειών στους τραυματίες.

Μεταξύ των φορέων, αφενός της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου και αφετέρου του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας,  υπογράφηκε προγραμματική  σύμβαση στην οποία καθορίζεται το πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ των συμβαλλομένων μερών, προσδιορίζονται οι τρόποι και οι διαδικασίες υλοποίησης αυτής της συμφωνίας, καθώς και η  κάλυψη των εξόδων υλοποίησης του εκπαιδευτικού σεμιναρίου PHTLS (Prehospital Trauma Life Support).

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 5 και 6 Ιουλίου 2019 στη Νάξο και θα έχει διάρκεια είκοσι (20) ωρών οι οποίες κατανέμονται σε δύο (2) ημέρες. Οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν εγχειρίδιο 800 σελίδων τουλάχιστον ένα μήνα πριν την εκπαίδευσή τους το οποίο θα πρέπει να μελετήσουν. Το πρόγραμμα θα παρακολουθήσουν 13 εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης και 13 εργαζόμενοι Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας. 

Ο Παναγιώτης Τζανετής στην εκπομπή "Εκατέρωθεν"
Aegean Voice 107.5 FM


Δημοσιεύτηκε στις 4 Ιουλ 2019

EKABNews
Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης
Πρόγραμμα συνεργασίας 2ης ΥΠΕ και ΕΚΑΒ για όλο το Αιγαίο με σκοπό την διοργάνωση πιστοποιημένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων PHTLS από το Εθνικό Κέντρο  PHTLS. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  θα παρακολουθήσουν από κοινού  εργαζόμενοι  ΕΚΑΒ στα νησιά καθώς και Νοσοκομείων και  Κέντρων Υγείας της 2ης ΔΥΠε. Το πρώτο σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 5 και 6 Ιουλίου 2019 στη Νάξο.

Το ασθενοφόρο της ορεινής Νάξου
12 εθελοντές από την Νάξο θα εκπαιδευτούν από το ΕΚΑΒ με σκοπό την επικουρική βοήθεια στα περιστατικά των ορεινών χωριών. Το ΕΚΑΒ θα διαθέσει ασθενοφόρο.  

Αναμένεται η πρόσληψη Πληρωμάτων Ασθενοφόρου/Διασωστών μέσω του προγράμματος PHILOS του ΚΕΕΛΠΝΟ κυρίως στα νησιά του Αιγαίου.

Αποπαίδι του ΕΣΥ στο ΕΚΑΒ. Οι εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ στα νησιά δεν είναι σε καλές συνθήκες. Έχουν αποτελέσει και αντικείμενο έρευνας της Επιτροπής Υγείας και Ασφάλειας.

Σύντομα (αρχές Ιανουαρίου) το πρώτο από τα τρία πλωτά ασθενοφόρα στην Νάξο. Τα υπόλοιπα δύο θα επιχειρούν από την Ρόδο και Λέρο. Θα στελεχωθούν με 3 άτομα του Λιμενικού, 2 διασώστες και 1 ιατρό από τις δομές του ΕΣΥ.

Διαθέσιμο σε 24ωρη βάση το ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού στην Σύρο. Το πρώτο ελικόπτερο από την δωρεά του ΙΣΝ θα επιχειρεί από την Σύρο. Οραματικό στοιχείο οι πρωτογενείς αεροδιακομιδές στην Κρήτη.

Εκπαιδευτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών σε εθελοντές στην Νάξο



About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews