ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/7/19

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το ΕΚΑΒ στην πυρκαγιά στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου της ΕύβοιαςΠαρασκευή, 5 Ιουλίου 2019
EKABNews

ΦΩΤΙΑ  στις 04/07/2019  στο ΔΗΜΟ Κύμης Αλιβερίου της Εύβοιας

Το μεσημέρι της Πέμπτης 04.07.2019 δεχθήκαμε κλήση από την Πυροσβεστική για εκκένωση του χωριού Μακρυχωρίου, αμέσως στο σημείο έσπευσε ένα Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το όποιο πρόσφερε για στην μεταφορά αλλά και Πρώτες Βοήθειες και παρέμεινε κοντά στους κατοίκους και τους Πυροσβέστες καθόλα την διάρκειας της φωτιάς.
Ένα δεύτερο Ασθενοφόρο ξεκίνησε την ιδία ώρα ώστε να συνδράμει με ότι χρειαστεί στο χωριό Θαρούνια  όπου εκεί κατευθυνότανε η φωτιά και πιθανόν θα χρειαζόταν εκκένωση.
Συγχρόνως τέθηκαν σε πλήρη ετοιμότητα το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, το Νοσοκομείο Κύμης, τα Περιφερειακά Ιατρεία Αμαρύνθου και το κεντρικό Νοσοκομείο Χαλκίδας και όπως ήταν φυσικό επόμενο  το Ε.Κ.Α.Β. και η Ε.Τ.Ι.Κ. καθότι είναι ο ρόλος του.
Στις 21:30 περίπου και ενώ όλα έδειχναν  ότι όλα είναι υπό έλεγχο, ξέσπασαν 3 νέες εστίες σε διαφορετικά και αντιδιαμετρικά  σημεία και έτσι δημιουργήθηκαν άλλα 3 μέτωπα που απειλούσαν χωριά.
Το Ε.Κ.Α.Β. αμέσως έστειλε ασθενοφόρα στα νέα  μέτωπα χωρίς να αποχωρεί από τις προηγούμενες καλύψεις.
Συνολικά έγιναν 4 τέσσερεις  εκκενώσεις οικισμών και χωριών μεταφερθήκαν 5 πέντε άτομα με αναπνευστικά προβλήματα και διάφορα άλλα προβλήματα υγείας  στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου καθόλα την διάρκειας επιχειρούσαν και επιχειρούν 5 ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. Εύβοιας.
Παραμένουμε σε ετοιμότητα.

Ο συντονισμός γινόταν σ+το σημείο των πυρκαγιών από τον υπεύθυνο του ΕΚΑΒ Εύβοιας.
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews