ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/7/19

Με εντολή Κικίλια επιστρέφουν στο ΕΚΑΒ οι «αποσπασμένοι» διασώστεςΠαρασκευή, 19 Ιουλίου 2019
EKABNews

Με εντολή Κικίλια επιστρέφουν στο ΕΚΑΒ οι «αποσπασμένοι» διασώστες
healthpharma.gr

Γράφει η Έλενα Μπρέγιαννη

Στις οργανικές τους θέσεις, ως πληρώματα ασθενοφόρων, αναμένεται να επιστρέψουν το αμέσως επόμενο διάστημα περίπου 40 εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ που τα τελευταία χρόνια εκτελούν καθήκοντα διοικητικών υπαλλήλων.

Στις οργανικές τους θέσεις, ως πληρώματα ασθενοφόρων,αναμένεται να επιστρέψουν το αμέσως επόμενο διάστημα περίπου 40 εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ που τα τελευταία χρόνια εκτελούν καθήκοντα διοικητικών υπαλλήλων.
Ο υπουργός Υγείας, κ. Κικίλιας, φέρεται αποφασισμένος να κόψει τα επιδόματα που συνεχίζουν να παίρνουν οι «αποσπασμένοι» διοικητικοί υπάλληλοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του healthpharma.gr, η εντολή που έδωσε ο νέος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προς τη διοίκηση του ΕΚΑΒ είναι ξεκάθαρη και κατηγορηματική.

Αφορά την άμεση επιστροφή των αποσπασμένων προκειμένου να καλυφθούν οι τραγικές ελλείψεις σε διασώστες που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα. Αποτέλεσμα των σοβαρών ελλείψεων είναι να μένουν καθηλωμένα τα ασθενοφόρα στο πάρκινγκ του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).

Επιστροφή των πληρωμάτων
Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, με την επιστροφή των πληρωμάτων, αναμένεται να βγαίνουν καθημερινά στην Αττική σε πλήρη βάρδια επιπλέον 7 ασθενοφόρα. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι θα μειωθεί δραστικά ο χρόνος απόκρισής τους στις κλήσεις του κέντρου.

Επιπλέον ο υπουργός Υγείας, κ. Κικίλιας, φέρεται αποφασισμένος να κόψει τα επιδόματα που συνεχίζουν να παίρνουν οι «αποσπασμένοι» διοικητικοί υπάλληλοι.

Όπως δήλωσε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), θα διαφοροποιηθούν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, από όσους εργάζονται σε άλλες θέσεις του Κέντρου.

«Τα πληρώματα είναι έξω στο δρόμο νύχτα και μέρα και κάνουν μια δουλειά η οποία είναι ιδιαίτερα βεβαρημένη. Οπότε θα πρέπει -και νομίζω ότι γίνεται κατανοητό αυτό από όλους- τα κίνητρα τα οποία παρέχει η υπηρεσία ή θα παρέχει, να είναι διακριτά για τους ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουν έξω» όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας.

Σημειώνεται ότι σήμερα όλοι οι διασώστες του ΕΚΑΒ έχουν τις ίδιες απολαβές και επιδόματα. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ασκούνται κατά καιρούς «πιέσεις» για μετακίνηση σε διοικητικές υπηρεσίες. Ειδικά σε δύσκολες περιοχές όπως είναι η Αθήνα.

Πηγή: healthpharma.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews