ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/7/19

Πέρασε ένας χρόνος και το ασθενοφόρο, δωρεά του Ωνάσειου, ακόμη δεν έχει φτάσει στο Κ.Υ. ΑίγιναςΤετάρτη, 3 Ιουλίου 2019
EKABNews

Πέρασε ένας χρόνος και το ασθενοφόρο, δωρεά του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, ακόμη δεν έχει φτάσει στο Κέντρο Υγείας Αίγινας.
aeginaportal.gr


Το περασμένο Ιούλιο σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Γενική Γραμματέας του Προεδρείου κυρία Καίτη Σαλπέα, ανακοίνωσε ένα ευχάριστο νέο στο Σώμα. Αυτό ήταν η δωρεά ενός σύγχρονου ασθενοφόρου από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για αποκλειστική χρήση από το Κέντρο Υγείας Αίγινας. Από τότε πέρασε αρκετός καιρός, το θέμα αναφέρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο μερικές ακόμη φορές και όλοι πίστευαν ότι κάπου μέσα στο καλοκαίρι ή το φθινόπωρο το αυτοκίνητο θα ερχόταν στην Αίγινα και θα προσέφερε τις υπηρεσίες του στο Κέντρο Υγείας και τους κατοίκους του νησιού. Αυτό βέβαια δεν συνέβη μέχρι τώρα, ένα σχεδόν χρόνο μετά.

Πρόκειται για ένα ασθενοφόρο μάρκας Daimler Chrysler, με ημερομηνία πρώτης άδειας κυκλοφορίας το 2004. Το Aegina Portal βλέποντας ότι δεν υπάρχει πρόοδος στο θέμα, έψαξε, βγήκε και δημοσίευσε την απόφαση της 2ης ΔΥΠΕ, που αφορά στην αποδοχή της δωρεάς του οχήματος. Στην ίδια απόφαση αναφέρεται η σύνταξη από την ενιαία Νομική υπηρεσία της 2ης ΔΥΠΕ της συμβολαιογραφικής πράξης αποδοχής δωρεάς του ασθενοφόρου, η σύνταξη ευχαριστήριας επιστολής προς το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, η κοινοποίηση της απόφασης αποδοχής δωρεάς της 2ης ΔΥΠΕ προς το Υπουργείο Υγείας για την αποδοχή της δωρεάς του οχήματος και την αποκλειστική χρήση του από το Κέντρο Υγείας Αίγινας και η διενέργεια όλων των απαραίτητων διαδικασιών για την πιστοποίηση, έλεγχο του ασθενοφόρου και την έκδοση πινακίδων. Αυτό έγινε τον Νοέμβριο του 2018!

Πέρασαν τόσοι μήνες, που όπως φαίνεται δεν έφτασαν για να πιστοποιηθεί, να ελεγχθεί και να εκδοθούν πινακίδες για το ασθενοφόρο, που δικαιωματικά ανήκει στους κατοίκους του νησιού και το Κέντρο Υγείας Αίγινας. Χθες το βράδυ υπήρξε μία σύντομη συζήτηση για το θέμα με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας, κύριο Κώστα Αδάμ. Ο κύριος Αδάμ δεν έκρυψε την απογοήτευση του για το ζήτημα και την μεγάλη καθυστέρηση της 2ης ΔΥΠΕ στην απόδοση του ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας. Νωρίτερα, για το ίδιο θέμα, υπήρξε και μία συζήτηση με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κύριο Στέλιο Θεριανό, ο οποίος είπε ότι σύμφωνα με ενημέρωση που είχε, το πρόβλημα προέκυψε επειδή δεν προχώρησε το θέμα των πινακίδων!

Πηγή: aeginaportal.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews