ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/7/19

Βασικοί στόχοι και άμεσες κυβερνητικές προτεραιότητες στην ΥγείαΠέμπτη, 11 Ιουλίου 2019
EKABNews

Βασικοί στόχοι και άμεσες κυβερνητικές προτεραιότητες στην Υγεία
virus.com.gr


Τις κατευθυντήριες οδηγίες της πολιτικής που θα ακολουθήσει η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας περιελάμβανε ο φάκελος που παρέδωσε στο Β. Κικίλια ο Πρωθυπουργός. Η πρώτη δουλειά που θα κληθούν να κάνουν όμως οι νέοι επικεφαλής του Υπουργείου θα είναι η καταγραφή του νομοθετικού περιβάλλοντος της Υγείας, με αιχμή τις εκκρεμότητες.

Τα βασικά σημεία του κυβερνητικού προγραμματισμού που αφορά στην Αριστοτέλους έχουν ως κύρια στρατηγική επιλογή την «Ποιοτική Δημόσια Υγεία για όλους τους Έλληνες». Βέβαια, το αρχικό πλαίσιο πολιτικής αντιστοιχεί στο μεγαλύτερο μέρος του στο πρόγραμμα που είχε καταρτίσει η ΝΔ προεκλογικά για το χώρο της Υγείας.


Πρώτα από όλα, όμως, η ηγεσία και οι συνεργάτες της θα πρέπει να προχωρήσει σε μια απογραφή του νομοθετικού έργου του Υπουργείου Υγείας. Το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, αλλά κυρίως οι νομοθετικές εκκρεμότητες (εγκύκλιοι, νομοσχέδια και υπουργικές αποφάσεις) που πρέπει να κλείσουν θα συγκεντρωθούν προκειμένου να ενημερωθεί άμεσα το Μαξίμου, λογικά πριν τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας Κυβέρνησης.


Έτσι, σύμφωνα με το παράρτημα που αφορά το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Υγείας, η στρατηγική έχει 5 βασικούς στόχους. Αυτοί περιλαμβάνουν:
  1. Ενημέρωση και πρόληψη για όλους
  2. Ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες περίθαλψης για όλους
  3. Αναβάθμιση και ψηφιοποίηση του συστήματος υγείας
  4. Σεβασμός στα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου
  5. Σύγχρονη και αποτελεσματική διοίκηση στην υγεία

Ειδικότερα, στο φάκελο περιγράφονται οι άμεσες κυβερνητικές προτεραιότητες, με πρώτη την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, για το οποίο βέβαια η βαρύτητα πέφτει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την τήρηση του νόμου και την αποτελεσματική λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου καταγγελιών.


Δημοσιεύτηκε 10/07/2019

Πηγή: virus.com.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews