ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/7/19

Διακομιδές στα «κόκκινα» για τα πληρώματα ασθενοφόρων στον Βόλο


 
Κυριακή, 28 Ιουλίου 2019
EKABNews

Συνέντευξη ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Μαγνησίας, Παναγιώτης Δαριώτης

Διακομιδές στα «κόκκινα» για τα πληρώματα ασθενοφόρων
taxydromos.gr

Στα κόκκινα… η λειτουργία των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ στον Βόλο μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου. Με τρία ασθενοφόρα ανά βάρδια προσπαθούν να αντεπεξέλθουν σε όλες τις διακομιδές και ενώ ήδη «τρέχουν» οι καλοκαιρινές άδειες.
«Κάνουμε ό,τι μπορούμε καλύτερο. Ευτυχώς μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει να αντεπεξέλθουμε σ’ όλες τις διακομιδές με επιτυχία. Δουλεύουμε όμως στα «κόκκινα», αφού και εξαιτίας των καλοκαιρινών αδειών το πρόγραμμα πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα», σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Παναγιώτης Δαριώτης, θέλοντας να καταδείξει την εντατικοποίηση.
Στη δύναμη του ΕΚΑΒ Βόλου το προσωπικό που απαρτίζει τα πληρώματα είναι 39 εργαζόμενοι. Αλλα 11 άτομα βρίσκονται στη γραμματειακή υποστήριξη και τη διοίκηση.
Ο τοπικός σύλλογος έχει επανειλημμένως ζητήσει την πρόσληψη τουλάχιστον 10 ακόμη υπαλλήλων, που θα στελεχώσουν τα πληρώματα του ΕΚΑΒ. Για να «πιάσουν τόπο» οι προσλήψεις, σύμφωνα μάλιστα με τον σύλλογο, θα πρέπει εκτός όλων των άλλων να ληφθεί υπόψη και το θέμα της εντοπιότητας, ώστε να μην υπάρχουν μετακινήσεις και αποσπάσεις από άλλους νομούς.
Ο μέσος όρος ηλικίας του προσωπικού είναι 48 - 55 χρόνων. Το ΕΚΑΒ ενισχύθηκε σημαντικά για πρώτη φορά το 1998, ενώ τελευταία φορά εργαζόμενοι προσλήφθηκαν το 2004. Από τότε ωστόσο μέχρι σήμερα οι ανάγκες έχουν αυξηθεί. Τα κενά καλύπτονται με εσωτερικές αποσπάσεις και μεταθέσεις, ενώ και οι διαγωνισμοί για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού γίνονται με ρυθμούς χελώνας. «Μέχρι να μάθουν τη δουλειά οι επικουρικοί αποχωρούν», σχολιάζουν οι ίδιοι οι διασώστες.
«Η κεντρική διοίκηση του ΕΚΑΒ στην Αθήνα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι ανάγκες είναι σημαντικές και ότι υποχρεούται να ενδιαφερθεί για το πρόβλημα, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις. Μέχρι σήμερα δεν το έκανε», επισημαίνει με παράπονο ο κ. Δαριώτης.
Το τοπικό σωματείο, όπως και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΕΚΑΒ, αναμένει άμεσα την αλλαγή ηγεσίας στον φορέα προκειμένου να αναζητήσει δίαυλο συνεργασίας με τη νέα διοίκηση και να θέσει προς επίλυση τα προβλήματα που υπάρχουν με κυρίαρχο το ζήτημα των προσλήψεων.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Δημοσιεύτηκε 27/7/2019

Πηγή: taxydromos.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

4 σχόλια :

 1. Ναι, αλλά παίρνουν οι συνάδελφοι άδεια καλοκαιρινή τρεις εβδομάδες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλά είναι να μην παίρνουν δλδ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τα κόκκινα του Βόλου είναι 25% «ντακότες» στα γραφεία;
  Πόσα ακριβώς σήματα κάνουν οι Κένταυροι της Μαγνησίας; Κανένα νουμεράκι δεν είδαμε;
  Πόσοι Λαρισαίοι πήγαν στο χωριό τους μέσω Βόλου τα τελευταία 15 χρόνια; Σήμερα πόσους αποσπασμένους λαθραίους έχει στην Ελασσόνα και σε άλλα ΚΥ της Θεσσαλίας; Γιατί δεν ζήτησε ποτέ ούτε να θεραπευτούν οι άρρωστοι ούτε να γυρίσουν οι ξενιτεμένοι Ούτε κάν ζήτησε να πάρει διασώστες η ΥΠΕ στα Κέντρα Υγείας! Το μόνο που ζητάει αλλεπάλληλα σκάνδαλα για συγκεκριμένο διαπαραταξιακό βύσμα όπου έχει γίνει ήδη ΕΔΕ και έπεται συνέχεια ….
  Και κορυφώνει ο παραπονιάρης Πρόεδρος : «υποχρεούται να ενδιαφερθεί για το πρόβλημα, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις. Μέχρι σήμερα δεν το έκανε», επισημαίνει με παράπονο ο κ. Δαριώτης. Το τοπικό σωματείο, όπως και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΕΚΑΒ, αναμένει άμεσα την αλλαγή ηγεσίας στον φορέα προκειμένου να αναζητήσει δίαυλο συνεργασίας με τη νέα διοίκηση και να θέσει προς επίλυση τα προβλήματα που υπάρχουν με κυρίαρχο το ζήτημα των προσλήψεων.»
  Θα έχει φαίνεται κάνει δημοσκόπηση ο Δαριώτης και γνωρίζει τις προσδοκίες του Βόλου αλλά και της όλης ΠΟΠ ΕΚΑΒ. Η προσδοκία αυτή με Βασιλάκη Κικίλια δεν πολυβγαίνει, εκτός κι αν …. ξανάρθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μήπως στο μεταξύ οι Βολιώτες να ξεφορτωθούν τουλάχιστον τον Πρόεδρο Δαρειώτη γιατί μετά από 20 χρόνια που θυσιάζεται συνεχώς για το καλό τους είναι κρίμα ο άνθρωπος……

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews