ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/7/19

Η ΠΟΕΔΗΝ για τα προεκλογικά ρουσφέτια της ΚυβέρνησηςΠέμπτη, 4 Ιουλίου 2019
EKABNews


Προεκλογικά ρουσφέτια της Κυβέρνησης

• Ρουσφετολογικές προσλήψεις επικουρικού προσωπικού
Δείτε παράνομη πρόσληψη επικουρικού προσωπικού με ημερομηνία 1/7/2019
• Αδειάζουν τα Νοσοκομεία από Τραυματιοφορείς
Μετατάχθηκαν 527 Τραυματιοφορείς πρώην Σχολικοί φύλακες
Κινδυνεύουν οι ασθενείς.

Δεκάδες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού έγιναν τις τελευταίες ημέρες προκήρυξης των εκλογών και παρουσιάζονται στα Νοσοκομεία μέχρι σήμερα. Πολλές είναι οι καταγγελίες στην ΠΟΕΔΗΝ ότι δεν τηρήθηκε η σειρά κατάταξης των υποψηφίων του πίνακα του επικουρικού προσωπικού και επίσης η μοριοδότηση έγινε με ρουσφετολογικά κριτήρια.
Κάνουν προσλήψεις επικουρικού προσωπικού αν και δεν επιτρέπεται μέχρι την ημέρα των εκλογών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα παράνομη πρόσληψη ΠΕ Νοσηλεύτριας από την 4η ΥΠΕ για την ΤΟΜΥ Δράμας με ημερομηνία 1/7/2019. Σας κοινοποιούμε την απόφαση. Τώρα θυμήθηκαν να στελεχώσουν τις ΤΟΜΥ λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.
Η Κυβέρνηση έχει στο αίμα της τα ρουσφέτια. Δε διστάζει μπροστά σε τίποτα. Αντί να ενισχύσει τα Νοσοκομεία με Προσωπικό, τα αποψιλώνει ακόμη περισσότερο για ψηφοθηρικούς λόγους. Οι 527 Τραυματιοφορείς πρώην σχολικοί φύλακες, τελικά μετατάχθηκαν στους Δήμους κατά την προεκλογική περίοδο, ή εκδόθηκαν τα ΦΕΚ μετάταξης και τώρα περιμένουν τις διαπιστωτικές πράξεις.
Αδειάζουν τα Νοσοκομεία. Στους 2300 Τραυματιοφορείς που υπηρετούν συνολικά στα Νοσοκομεία (5000 οι οργανικές θέσεις), χάνουμε τους 527. Υπάρχουν Νοσοκομεία που έφυγαν οι μισοί τραυματιοφορείς.
Τέλος Μαρτίου 2019 τέσσερα χρόνια μετά και λίγο πριν τις εκλογές η Κυβέρνηση αντιλήφθηκε τις ανάγκες για σχολικούς φύλακες στους Δήμους και ψήφισε το ν.4604/2019 (άρθρο 87) που μετατάσσει τους τραυματιοφορείς πρώην σχολικούς φύλακες στους Δήμους, χωρίς να φροντίσει για την αντικατάστασή τους.
Παραμονές εκλογών με συνοπτικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες, (άλλοι συνάδελφοι για μετάταξη περιμένουν πάνω από ένα χρόνο) αφού πρόλαβαν να εκδοθούν τα ΦΕΚ και οι διαπιστωτικές πράξεις. Ότι προλάβει σε ρουσφέτια η κυβέρνηση μέχρι τις εκλογές.
Κάποιοι πρώην Σχολικοί Φύλακες εγκλωβίστηκαν στα Νοσοκομεία αν και εκδόθηκαν τα ΦΕΚ, επειδή δεν πρόλαβαν να εκδοθούν οι διαπιστωτικές πράξεις.
Κινδυνεύουν οι ασθενείς έκτακτα περιστατικά καθότι οι ώρες αναμονής θα πολλαπλασιαστούν λόγω έλλειψης Τραυματιοφορέων.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα Νοσοκομείων.
Βέροια: Από τους 19 Τραυματιοφορείς φεύγουν 8
Ξάνθη: Από τους 22 φεύγουν 4
Καβάλα: Από τους 17 φεύγουν 6
Άμφισσα: Από τους 8 φεύγουν 4
Θήβα: Από τους 9 φεύγουν 6
Σωτηρία: Από τους 25 φεύγουν 6
Βόλος: Από τους 22 φεύγουν 4
Αμαλιάδα: Από τους 7 φεύγουν οι 3 και μια σειρά από άλλα Νοσοκομεία.
Μάλιστα το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καβάλας ετοιμάζεται να προσφύγει στον Εισαγγελέα για το ζήτημα αφού θεωρεί ότι τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών.
Σας κοινοποιούμε την καταγγελία.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πηγή: poedhn.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews