ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/7/19

«Το ΕΚΑΒ κάνει την ανάγκη φιλότιμο»


Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019
EKABNews

Facebook Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου (ΕΚΑΒ)
12/7/2019


«Το ΕΚΑΒ κάνει την ανάγκη φιλότιμο»

Στην καταιγίδα που χτύπησε την Χαλκιδική και δυστυχώς χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, κινητοποιήθηκαν όλες οι υπηρεσίες για να βοηθήσουν όσους είχαν ανάγκη. ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική και Αστυνομία.

Επί τόπου επιχείρησαν

40 Διασώστες του ΕΚΑΒ
με 15 ασθενοφόρα και 1 Κινητή Ιατρική Μονάδα με γιατρό.

140 πυροσβέστες με 44 οχήματα, οι οποίοι βοήθησαν σε περιπτώσεις διασώσεων αλλά και αντλήσεων υδάτων.

Και φυσικά η Αστυνομία που όπως πάντα είναι παντού βοηθώντας από την πλευρά της.

Το οξύμωρο της υπόθεσης όμως είναι ότι για το ΕΚΑΒ το μισό σχεδόν ανθρώπινο δυναμικό που επιχείρησε αλλά και συντόνιζε ήταν από Διασώστες που είτε είχαν τελειώσει την βάρδια τους (απογευματινή βάρδια) και συνέχισαν ως το πρωί όπως προστάζει το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τους διακατέχει, είτε προσήλθαν εθελοντικά ενώ δεν είχαν υπηρεσία για να συνδράμουν και να βοηθήσουν.

Αλήθεια από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία πόσοι από αυτούς που επιχειρούσαν ήταν εκτός υπηρεσίας; Η απάντηση είναι κανείς!

Όλα αυτά τα αναφέρουμε για να αναδείξουμε ότι το ΕΚΑΒ δεν έχει καμία επιχειρησιακή ικανότητα να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις και αυτό το αποδεικνύει το γεγονός ότι πάντοτε στηρίζεται στο φιλότιμο στον επαγγελματισμό αλλά και στην αυταπάρνηση των Διασωστών του, που εθελοντικά συνδράμουν σε οποιαδήποτε περίπτωση χρειαστεί.

Το ΕΚΑΒ χρειάζεται το διπλάσιο προσωπικό σε πανελλήνιο επίπεδο και είναι επιβεβλημένη ανάγκη να ενισχυθεί άμεσα διότι την επόμενη φορά ίσως το φιλότιμο των διασωστών του ΕΚΑΒ να μη σταθεί αρκετό.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους που είτε είχαν υπηρεσία και συνέδραμαν ως όφειλαν, είτε συνέχισαν ως το πρωί την βάρδια τους, είτε ήρθαν από το σπίτι τους για να βοηθήσουν.

Ο άριστος συντονισμός από το κέντρο του ΕΚΑΒ στην Θεσσαλονίκη όπου συντονιστές και διαβιβαστές υπερέβαλαν εαυτό αλλά και η αυταπάρνηση των Διασωστών που επιχείρησαν στο σημείο συνέβαλαν τα μέγιστα στο να μην έχουμε περισσότερα θύματα.

Όταν κάποια στιγμή δεν θα είναι αρκετό το φιλότιμο ίσως θα πρέπει να μάθουμε να διαιρούμαστε σαν τις αμοιβάδες.

Συλλυπητήρια και καλή δύναμη στις οικογένειες των θυμάτων.
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews