ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/7/19

Νάξος - Κόρωνος: Ευχαριστήριο στο ΕΚΑΒ για το ασθενοφόρο και την εκπαίδευση εθελοντώνΣάββατο, 6 Ιουλίου 2019
EKABNews

Νάξος - Κόρωνος: Ηταν δίκαιο, έγινε πράξη (ασθενοφόρο) και "ευχαριστώ" από τον Νίκο Χουζούρη
naxospress.gr

Η Νάξος το διήμερο που μας πέρασε είχε την τιμητική της… Σε μία κοινή δράση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του ΕΚΑΒ, πραγματοποιήθηκε επιμόρφωση των υγειονομικών του ΕΚΑΒ, μέσω του διεθνώς καταξιωμένου προγράμματος για την Προνοσοκομειακή αντιμετώπιση του Τραύματος, PHTLS.

Όμως, υπάρχει και μία παράπλευρη δράση που μας ικανοποίησε ιδιαίτερα… Επί δύο ημέρες είχαμε την εκπαίδευση εθελοντών κατοίκων στην Κόρωνο και ενημερωτική διάλεξη για το κοινό, σχετική με την διαχείριση κρίσεων. Κι ενώ το πρόγραμμα αναμένεται να συνεχιστεί και σε άλλα νησιά του Αιγαίου σε μια προσπάθεια βελτίωσης της αντιμετώπισης του επείγοντος στη δύσκολη νησιωτική μας περιοχή, εμείς θα μείνουμε για λίγο ακόμη στην Ορεινή Νάξο και δη στην Κόρωνο.

Δεκαπέντε εθελοντές από την Ορεινή Νάξο

Ο λόγος; Με το γεγονός ότι έφτασε το βράδυ της Παρασκευής 5 Ιουλίου, το ασθενοφόρο στην Κόρωνο για την εξυπηρέτηση επειγουσών υγειονομικών αναγκών της Ορεινής Νάξου.. Ο πρόεδρος της Κοινότητας, Νίκος Χουζούρης, μάλιστα ανέλαβε αρχικά να ενημερώσει τους κατοίκους για τις εξελίξεις. Και σε ανοιχτή ανακοίνωση αναφέρει « Όπως σας πληροφορήσαμε με ανακοίνωσή μας τον προηγούμενο μήνα, μια ζωτική, δίκαιη και διαρκής ανάγκη  των κατοίκων του χωριού μας και των κατοίκων γενικά της ορεινής Νάξου, δηλαδή η αντιμετώπιση έκτακτων υγειονομικών αναγκών και περιστατικών, καλύφθηκε, έγινε πράξη, με προσωπική μου κυρίως πρωτοβουλία και  συστηματικό αγώνα. Έφτασε ήδη το ασθενοφόρο που θα βρίσκεται μόνιμα στην Κόρωνο και θα προορίζεται για την άμεση μεταφορά επειγόντων περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Νάξου.

Συγκεκριμένα, αξιοποίησα την παλαιότερη επίσκεψη στο Νοσοκομείο Νάξου του τότε  Προέδρου του ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) Κωνσταντίνου Καρακατσιανόπουλου και τον έφερα στην Κόρωνο και σε άλλα ορεινά χωριά, για να δει από κοντά το πρόβλημα της ελλιπούς υγειονομικής κάλυψής τους, πρόβλημα που είναι μια από τις βασικές αιτίες της εγκατάλειψής τους, αλλά και της συνεχούς δημιουργίας συνθηκών ανασφάλειας και απώλειας ανθρώπινων ζωών. Το ΕΚΑΒ  με τον σημερινό Πρόεδρό του, συμπατριώτη μας Παναγιώτη Τζανετή, ανταποκρίθηκε στην υπόσχεση του προηγούμενου Προέδρου. Ήδη πραγματοποιήθηκε επί δυο ημέρες στην Κόρωνο, στο δημοτικό της σχολείο, η ενημέρωση και εκπαίδευση από προσωπικό του ΕΚΑΒ  15 εθελοντών από την Κόρωνο, το Σκαδό και την Κωμιακή, έτσι ώστε όταν παραστεί ανάγκη, να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σωστικής μεταφοράς των ασθενών ή αυτών που έχουν επείγουσα ανάγκη. Η εκπαίδευση θα είναι διαρκής.

Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω τον τέως και νυν πρόεδρο του ΔΣ του ΕΚΑΒ, την αναπληρώτρια του αναπλ. Διοικητή του ΓΝ/ΚΥ Νάξου Ανθή Περιστεράκη, την διευθύντρια του ΕΚΑΒ στη Νάξο Φλώρα Βάβουλα, τους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ Σπύρο Βλασερό και Στέλιο Ξενιάδη για την επιτυχή λύση αυτού του προβλήματος που αποτελεί ζήτημα ζωής για τα χωριά μας και τους κατοίκους τους».

Και παράλληλα, έχουμε και το «ευχαριστώ» προς τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, γιατρό  Παναγιώτη Τζανετή, με τον κο Χουζούρη στην επιστολή του να αναφέρει «Σάς ευχαριστώ εκ μέρους όλων των κατοίκων της ορεινής Νάξου για την προσφορά του μικρού ασθενοφόρου και την εκπαίδευση εθελοντών συμπατριωτών μας που θα προσφέρουν σημαντικό κοινωνικό έργο στην αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών υγειονομικής φροντίδας στα απομακρυσμένα από το ΓΝ/ΚΥ Νάξου χωριά μας.

Ευελπιστούμε ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε την ανασφάλεια στον τομέα της υγείας που έχουν οι κάτοικοι των χωριών μας».


Πηγή: naxospress.gr

Δείτε στο EKABNews


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Το οχημα που φαινεται στην φωτογραφια δεν ειναι ασθενοφορο αλλα κινητη μοναδα αντιμετωπισης καταστροφων και μεταφορας προσωπικου. 8 θεσεις επιβατων.
    Τα χρησημοποιει το κεελπνο στο προγραμμα PHILOS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews