ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30/7/19

Διακομιδή ασθενών από την συνοικία της Παναγίας: Ένα...extreme sport για το ΕΚΑΒ Καβάλας


Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019
EKABNews

Συνέντευξη ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Καβάλας, Κώστας Τσιτσιλικάκης

Διακομιδή ασθενών από την συνοικία της Παναγίας: Ένα...extreme sport για το ΕΚΑΒ Καβάλας
kavala-portal.gr

Ένα περιστατικό που έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής στην συνοικία της Παναγίας -ευτυχώς χωρίς σοβαρές συνέπειες- κατέδειξε για μια ακόμα φορά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι διασώστες του ΕΚΑΒ όσον αφορά την διακομιδή ασθενών (μόνιμων κατοίκων ή επισκεπτών) από την εν λόγω συνοικία.

Συγκεκριμένα, ένας συμπολίτης τραυματίστηκε με ηλεκτρικό αλυσοπρίονο την ώρα που βρισκόταν στην οδό Μεσολογγίου, και -όπως ήταν φυσικό- το ΕΚΑΒ εκλήθη για να μεταφέρει τον τραυματία στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Ωστόσο, λόγω της στενότητας του δρόμου, οι διασώστες αναγκάστηκαν να σταθμεύσουν επί της οδού Γραβιάς (!), και χρειάστηκε να βοηθήσουν οι γείτονες του τραυματία για να τον μεταφέρουν μέχρι το ασθενοφόρο!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο παρακάτω χάρτης (από το Google Maps) δείχνει την διαδρομή που θα πρέπει να ακολουθήσουν όσοι θέλουν να μεταβούν από την οδό Μεσολογγίου στην οδό Γραβιάς (μέγιστο μήκος: 96 μέτρα) και την κλίση του δρόμου (μέγιστο υψόμετρο από την διασταύρωση με την οδό Γραβιάς: 12 μέτρα)
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι διασώστες του ΕΚΑΒ Καβάλας αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην διακομιδή ασθενών από την συνοικία της Παναγίας, καθώς τα στενά σοκάκια της δεν επιτρέπουν την διέλευση των ασθενοφόρων που διαθέτει αυτή την στιγμή το παράρτημα. Αυτό τονίζει, μεταξύ άλλων, και ο πρόεδρος των εργαζόμενων στο ΕΚΑΒ Καβάλας Κώστας Τσιτσιλικάκης, ο οποίος μιλώντας στο Kavala Portal υπογράμμισε πως "πολύ συχνά αναγκαζόμαστε να σταθμεύσουμε τα ασθενοφόρα μας σε απόσταση ίση ή και μεγαλύτερη των 100 μέτρων προκειμένου να μεταβούμε στο περιστατικό που έχουμε κληθεί να αναλάβουμε. Αν λάβουμε, μάλιστα, υπόψη και τα δεκάδες σταθμευμένα ΙΧ οχήματα στην περιοχή, καταλαβαίνετε ότι το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο. Και μπορεί αυτό να μην φαίνεται π.χ. σε περιστατικά όπως κατάγματα, αλλά αν τυχόν κληθούμε να καλύψουμε ένα εγκεφαλικό ή ένα καρδιακό επεισόδιο αναγκαζόμαστε να κάνουμε κούρσα ενάντια στον χρόνο!"

Ποια θα μπορούσε, όμως, να ήταν η πλέον ενδεδειγμένη λύση; Σύμφωνα με τον κ. Τσιτσιλικάκη, "εδώ και πολλά χρόνια αγωνιζόμαστε για την απόκτηση μικρών αυτοκινήτων που μπορούν να κινηθούν μέσα στα στενά της Παναγίας -στα πρότυπα των μοτοσικλετών που διαθέτουν άλλα παραρτήματα του ΕΚΑΒ ανά την Ελλάδα. Τα αυτοκίνητα αυτά δεν θα έχουν την δυνατότητα μεταφοράς ασθενών στο νοσοκομείο (δεν θα διαθέτουν, δηλαδή, κάποιο φορείο) αλλά θα είναι πλήρως εξοπλισμένα με όλα τα ιατρικά υλικά που χρειαζόμαστε για την παροχή πρώτων βοηθειών σε έναν ασθενή (ακόμα και απινιδωτές για την κάλυψη καρδιακών επεισοδίων). Από εκεί και πέρα, άπαξ και κριθεί απαραίτητη η μεταφορά στο νοσοκομείο θα καλείται ασθενοφόρο -ωστόσο μέχρι τότε θα έχουμε κερδίσει πολύτιμο χρόνο για την υγεία των ασθενών. Ήδη, εδώ και λίγο καιρό, έχουμε προχωρημένες επαφές για την δωρεά ενός τέτοιου οχήματος, ωστόσο μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και αποκτήσουμε το όχημα δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω. Επίσης, προτιθέμεθα να συναντηθούμε σύντομα με τον νέο δήμαρχο Καβάλας Θεόδωρο Μουριάδη, με σκοπό να του ζητήσουμε μια σειρά μικροπαρεμβάσεων σε ορισμένα σημεία της συνοικίας (όπως π.χ. κοπή δέντρων) για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας των ασθενοφόρων."

Δημοσιεύτηκε 29/7/2019

Πηγή: kavala-portal.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews