ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/7/19

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα PHTLS στην Νάξο - Συνδιοργάνωση ΕΚΑΒ-2η ΥΠΕΣάββατο, 6 Ιουλίου 2019
EKABNewsΕκπαιδευτικό πρόγραμμα PHTLS στην Νάξο - Συνδιοργάνωση ΕΚΑΒ-2η ΥΠΕ

Ολοκληρώθηκε σήμερα 06/07/2019 στην Νάξο το διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο της Προνοσοκομειακής Αντιμετώπισης Τραύματος (PHTLS) σε συνεργασία του Εθνικού Κέντρου PHTLS, του ΕΚΑΒ και της 2ης ΔΥΠΕ, παράλληλα με παρουσιάσεις στο κοινό του νησιού για θέματα καταστροφών και δημόσιας υγείας από στελέχη  του Μεταπτυχιακού Προγράμματος ΕΚΠΑ - Δημόσια Υγεία και Μαζικές Καταστροφές. 
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα PHTLS  παρακολούθησαν από κοινού  12 εργαζόμενοι  ΕΚΑΒ του Παραρτήματος Μυτιλήνης από τους τομείς ΕΚΑΒ Άνδρου, Πάρου Νάξου, Ίος,  Μυκόνου και Σύρου καθώς και 12 εργαζόμενοι Νοσοκομείων και  Κέντρων Υγείας της 2ης ΔΥΠΕ (Σίκινος, Αμοργός, Σέριφος, Τήνος, Πάρος, Ίος, Άνδρος και Μήλος).
Η εκπαιδευτική ομάδα υλοποίησης του πρώτου σεμιναρίου PHTLS στην Νάξο αποτελείτο  από 8 πιστοποιημένους εκπαιδευτές από το Εθνικό Κέντρο PHTLS, τον Ιατρικό Διευθυντή, τον Συντονιστή, τον Κλινικό Συντονιστή και τον  Διοικητικό Συντονιστή του Προγράμματος οι οποίοι αποτελούν προσωπικό του ΕΚΑΒ.
Το πρώτο εκπαιδευτικό προγράμμα εντάσσεται σε μια σειρά εκπαιδευτικών δράσεων σε όλο το Αιγαίο.

Υλοποίηση από το ΕΚΑΒ εκπαιδευτικών προγραμμάτων PHTLS σε συνεργασία με την 2η ΔΥΠΕ
Με απόφαση του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ εγκρίθηκε η υλοποίηση   πιστοποιημένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων PHTLS που οργανώνονται από το Εθνικό Κέντρο  PHTLS (Προνοσοκομειακή Φροντίδα). Τα εκπαιδευτικά προγράμματα  θα παρακολουθήσουν δωρεάν από κοινού  εργαζόμενοι  του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Μυτιλήνης, καθώς και εργαζόμενοι  Νοσοκομείων και  Κέντρων Υγείας ή άλλων δομών αρμοδιότητας της 2ης ΔΥΠΕ.                            
Μεταξύ των φορέων, αφενός της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου και αφετέρου του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας,  υπογράφηκε προγραμματική  σύμβαση στην οποία καθορίζεται το πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ των συμβαλλομένων μερών, προσδιορίζονται οι τρόποι και οι διαδικασίες υλοποίησης αυτής της συμφωνίας, καθώς και η  κάλυψη των εξόδων υλοποίησης του εκπαιδευτικού σεμιναρίου PHTLS (Prehospital Trauma Life Support) 
Τα σεμινάρια PHTLS διδάσκει έναν σύγχρονο τρόπο αντιμετώπισης του τραυματία στον προνοσοκομειακό χώρο, υλοποιείται σε 70 χώρες παγκοσμίως, αριθμοί πάνω από 700.000 εκπαιδευμένους και 11.000 πιστοποιημένους εκπαιδευτές. Τα  σεμινάρια έχουν διάρκεια είκοσι (20) ωρών οι οποίες κατανέμονται σε δύο (2) ημέρες. Οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν εγχειρίδιο 800 σελίδων τουλάχιστον ένα μήνα πριν την εκπαίδευσή τους το οποίο θα πρέπει να μελετήσουν.


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews