ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/8/19

Δελτίο Τύπου 14/8/2019 σχετικά με την ανάπτυξη των δυνάμεων του ΕΚΑΒ στην ΕύβοιαΠέμπτη, 15 Αυγούστου 2019
EKABNews


Δελτίο Τύπου 14 Αυγούστου 2019
ekab.gr
14/08/2019


Χθες το πρωί 13-8-2019 με εντολή του Προέδρου του ΕΚΑΒ ενεργοποιήθηκε η ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ) της Κεντρικής Υπηρεσίας του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, για να εξετάσει την ανταπόκριση στις πυρκαγιές της Ευβοίας.

Άμεσα αξιοποιήθηκε το σύνολο της δύναμης των ασθενοφόρων στην Εύβοια, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ μετέβη στην περιοχή, τέθηκε σε ετοιμότητα το Ειδικό Τμήμα Ιατρικής των Καταστροφών  (Ε.Τ.Ι.Κ.) και επιπλέον στελεχωμένα ασθενοφόρα τέθηκαν σε ετοιμότητα από το ΕΚΑΒ Λαμίας και το ΕΚΑΒ Λάρισας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας και σήμερα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παραμένουν στα χωριά Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι και Σταυρός, τα οποία με τη συνδρομή του Κέντρου Υγείας Ψαχνών στελεχώθηκαν και με ιατρούς.

Στην περιοχή υπάρχει επίσης ασθενοφόρο του Πυροσβεστικού Σώματος στελεχωμένο και με ιατρό καθώς και όχημα μεταφοράς προσωπικού με τον Υπεύθυνο του ΕΚΑΒ της περιοχής.

Μέχρι στιγμής οι διακομιδές με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ αφορούσαν προληπτικές μεταφορές ασθενών που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν με άλλο τρόπο καθώς και ασθενών που είχαν ανάγκη υποβοήθησης από ιατρικά μηχανήματα τα οποία λόγω των επανειλημμένων διακοπών ρεύματος δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν.

Σύνδεσμος ενημερώνεται από το ΕΣΚΕ του Πυροσβεστικού Σώματος και παρακολουθούνται όλες οι εξελίξεις ενώ η  Ο.ΔΙ.Κ  βρίσκεται σε συνεχή συνεδρίαση για να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε εξέλιξη.

To EKAB υπενθυμίζει την Εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τη λήψη μέτρων διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών όπως οι πυρκαγιές: Μέτρα προστασίας από καπνό λόγω πυρκαγιών


Πηγή: ekab.gr

Δείτε στο EKABNews

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews