ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/8/19

Η απάντηση του ΕΚΑΒ Κρήτης για τα ληγμένα φάρμακα και υλικάΤετάρτη, 7 Αυγούστου 2019
EKABNews

Η απάντηση του ΕΚΑΒ Κρήτης για τα ληγμένα φάρμακα και υλικά
neakriti.gr

«Δεν υφίσταται έκθεση σε κίνδυνο», τονίζουν, μετά τα δημοσιεύματα της εφημερίδας "Νέα Κρήτη" και του neakriti.gr

Την απάντησή του στα δημοσιεύματα αναφορικά με την ημερομηνία λήξης υγειονομικού υλικού δίνει το ΕΚΑΒ Κρήτης.

Πρόκειται για υλικά και φάρμακα, τα οποία εντοπίστηκαν στην αποθήκη Ηρακλείου και τα οποία, σύμφωνα το ρεπορτάζ, έχουν λήξει ακόμη και από το 2017.

Πάντως, η υπόθεση βρίσκεται υπό εισαγγελική διερεύνηση.

Από την πλευρά του, το ΕΚΑΒ Κρήτης διαβεβαιώνει πως «Ουδεμία περίπτωση τέτοιας έκθεσης σε κίνδυνο υφίσταται, έχει διαταχθεί ενδελεχής έλεγχος των υλικών αλλά και της τήρησης των σχετικών διαδικασιών από το Παράρτημα Κρήτης».

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει πως «Ανέκαθεν με εντολή της Διεύθυνσης του Παραρτήματος περισυνελέγετο το υγειονομικό υλικό και το αποθηκεύαμε σε ξεχωριστό χώρο της υπηρεσίας μη προσβάσιμο σε κανέναν πέρα του Υπευθύνου της αποθήκης υλικού, του Προϊσταμένου της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και του Διευθυντή του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Κρήτης. Η σημερινή διοίκηση Διεύθυνση αναζητώντας οριστική λύση στην απόσυρση του ληγμένου ιατροφαρμακευτικού υλικού και έπειτα από επιστάμενη έρευνα αγοράς, σε πιστοποιημένες ιδιωτικές εταιρείες αποκομιδής και καταστροφής ιατροφαρμακευτικών υλικών, προέβη σε επιλογή συγκεκριμένης εταιρείας, η οποία παραλαμβάνει το προς καταστροφή υλικό και μας παρέχει και το αντίστοιχο δελτίο-πιστοποιητικό καταστροφής».

Αναλυτικά η απάντηση του ΕΚΑΒ Κρήτης:

«Κατά τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύματα του τοπικού τύπου αναπαράγουν παλαιότερες καταγγελίες περί κινδύνων από ληγμένα υλικά που τάχα διαθέτει και χρησιμοποιεί το ΕΚΑΒ 0Κρήτης. Ουδεμία περίπτωση τέτοιας έκθεσης σε κίνδυνο υφίσταται, έχει διαταχθεί ενδελεχής έλεγχος των υλικών αλλά και της τήρησης των σχετικών διαδικασιών από το Παράρτημα Κρήτης και έχει ενημερωθεί σχετικά η εισαγγελική αρχή.

Ο μόνος αληθής κίνδυνος προκύπτει από τη διασπορά ανησυχητικών φημών για μια κρίσιμη υπηρεσία η οποία ωστόσο στη συνείδηση της τοπικής κοινωνίας είναι πολύ υψηλή για να αμαυρωθεί με τόσο ευτελείς μεθόδους. Η διενέργεια σχετικής εισαγγελικής έρευνας είναι αυτονόητη υποχρέωση και ευχαρίστως αποδεκτή δεδομένου ότι θα αποσαφηνίσει πλήρως το αβάσιμο των ισχυρισμών. Αδίκως και καταχρηστικώς προεξοφλείται το βάσιμο των καταγγελλομένων. Για τις τηρούμενες διαδικασίες και προς αποφυγή σύγχυσης σας ενημερώνουμε ότι:

Ο εφοδιασμός των ασθενοφόρων γίνεται σε μικρές συγκεκριμένες ποσότητες σε εβδομαδιαία βάση με σκοπό τον απόλυτο έλεγχο και τη μη αλλοίωση του υλικού. Είναι προφανές ότι η χρήση φαρμακευτικού υλικού γίνεται σε ιδιαίτερες περιπτώσεις και μόνο από τους ιατρούς του ΕΚΑΒ Κρήτης, οι οποίοι το ελέγχουνε σε καθημερινή βάση κατά την ανάληψη της υπηρεσίας τους. Το υπόλοιπο υγειονομικό υλικό ελέγχεται σε κάθε αλλαγή βάρδιας από τα πληρώματα ασθενοφόρων.

Ανέκαθεν με εντολή της Διεύθυνσης του Παραρτήματος περισυνελέγετο το υγειονομικό υλικό και το αποθηκεύαμε σε ξεχωριστό χώρο της υπηρεσίας μη προσβάσιμο σε κανέναν πέρα του Υπευθύνου της αποθήκης υλικού, του Προϊσταμένου της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και του Διευθυντή του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Κρήτης. Η σημερινή διοίκηση Διεύθυνση αναζητώντας οριστική λύση στην απόσυρση του ληγμένου ιατροφαρμακευτικού υλικού και έπειτα από επιστάμενη έρευνα αγοράς, σε πιστοποιημένες ιδιωτικές εταιρείες αποκομιδής και καταστροφής ιατροφαρμακευτικών υλικών, προέβη σε επιλογή συγκεκριμένης εταιρείας, η οποία παραλαμβάνει το προς καταστροφή υλικό και μας παρέχει και το αντίστοιχο δελτίο-πιστοποιητικό καταστροφής.

Στη διάθεση σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση εγγράφως και υπευθύνως.»


Πηγή: neakriti.gr

Δείτε στο EKABNews
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

 1. Οι φωτογραφίες με τις κόκκινες σακούλες δηλώνουν αυτονόητα τα φαρμακευτικό τους περιεχόμενο, Έστω 1ο !

  Αποδεικνύεται επίσης αυτονόητα ότι είναι και ληγμένα; Έστω 2ο !

  Δεν είναι απλώς φάρμακα και μάλιστα ληγμένα αλλά είναι και εκαβίτικα! Γιατί άραγε δεν προέρχονται από το Αμύνταιο Φλώρινας ή την Φαρκαδώνα Τρικάλων; Γράφουν μήπως κάπου πάνω ΕΚΑΒ Ηρακλείου; Έστω 3ο !

  Τα έχει ο εισαγγελέας γιατί του τα πήγε ο εντεταλμένος υπάλληλος … Τα πήγε άραγε πρώτα ο « εντεταλμένος» στην υπηρεσία που τον τοποθέτησε σε αυτά τα καθήκοντα ή τα πήγε απ ευθείας στη Δικαιοσύνη; Είναι αυτό θεμιτό; Έστω 4ο!

  Όλα αυτά όμως, λέει, έγιναν με εντολή του εισαγγελέα. Αυτό άραγε θα αποδεικνύεται από κάποια έγγραφη εντολή του εκτός εάν εννοείται ότι συνέστησε τάχα ο εισαγγελέας εμπιστευτικά σε έναν ΔΥ να κάνει τον πράκτορα 007… Ο εισαγγελέας άραγε ρωτήθηκε αν προέρχονται όντως αυτά από το δικό του φάκελο και μάλιστα αν ελήφθησαν κατόπιν εντολής του; Έστω 5ο!

  Είναι, λέει, από ασθενοφόρα και ήταν ληγμένα! Τι δουλειά έχει αλήθεια σε ένα ασθενοφόρο μια ολόκληρη σακούλα με ληγμένα ή μη; Και πως βρίσκονται υλικά του 13 σε ένα ασθενοφόρο του 16; Και τόσοι γιατροί, από τον Δ/ντή μέχρι τον τελευταίο επικουρικό, δεν είχαν την αναγκαία εγρήγορση; Ευτυχώς τουλάχιστον αγρυπνούσε ο καταγγέλλων! Έστω 6ο

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews