ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/8/19

ΕΚΑΒ ΕΥΒΟΙΑΣ: Ενημέρωση σχετικά με τις πρόσφατες πυρκαγιές στην περιοχή Ψαχνών
Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019
EKABNews

Facebook Τομέας ΕΚΑΒ Κύμης
17/8/2019

Ε.Κ.Α.Β. ΕΥΒΟΙΑΣ
Ενημέρωση σχετικά με τις πρόσφατες πυρκαγιές στην περιοχή Ψαχνών.

Το Ε.Κ.Α.Β. βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο με 2 σταθμούς (Ασθενοφόρα)και ένα 1 όχημα μεταφοράς προσωπικού.
Εκτιμήθηκε από τον εκεί υπεύθυνο ότι η κατάσταση θα γινόταν ποιο δύσκολη ενημέρωσε την Κ.Υ. και ενεργοποιήθηκε άμεσα η Ο.ΔΙ.Κ. του Ε.Κ.Α.Β και ενισχύθηκε με 1 ένα ακόμα σταθμό (Ασθενοφόρο) και 2 Ασθενοφόρα σε ετοιμότητα στην Χαλκίδα εάν απαιτούσε η κατάσταση, καθώς επίσης τέθηκε και σε ετοιμότητα η Ε.Τ.Ι.Κ.
Την ίδια μέρα ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β. επισκέφτηκε τους οικισμούς που εκκενωθήκαν και ενημερώθηκε αναλυτικά για την κατάσταση.
Οι σταθμοί εγκαταστάθηκαν άμεσα στα 3 χωριά που κινδύνευαν και εκκενωθήκαν (Σταυρό - Κοντοδεσπότη - Μακρυμάλλη) και βοήθησαν στην μεταφορά 5 ατόμων με κινητικά προβλήματα στο Κ.Υ. Ψαχνών και 1 ατόμου με καρδιολογικά πρόβλημα στο Κ.Υ. Ψαχνών και μετέπειτα στον ΓΝ. Χαλκίδας.
Κατά την διάρκεια της νύχτας όπου έγινε διακοπή ρεύματος στην πόλη των Ψαχνών εφοδίασαν με φιάλες οξυγόνου 3 πολίτες με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα και μετέφεραν 1 ασθενή με (ΧΑΠ) στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών.
Επίσης όλη την νύχτα ευρισκόντουσαν στα χωριά που είχαν εκκενωθεί με συνοδεία 2 Ιατρών προσφέροντας ασφάλεια στους κατοίκους που είχαν αρνηθεί να αποχωρήσουν και στους πυροσβέστες που επιχειρούσαν εκεί.
Θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στο Ε.Κ.Α.Β. Λαμίας όπου συνέδραμε με 3 οχήματα για κάλυψη και το Ε.Κ.Α.Β. Λάρισας με 1 Ασθενοφόρο
Συγκινητική και μεγάλη ήταν η ανταπόκριση συναδέλφων από όλη την Ελλάδα για συνδρομή ακόμα και διακόπτοντας τις άδειες τους.
Συμπέρασμα το Ε.Κ.Α.Β. για μια ακόμα φορά ήταν εκεί αθόρυβα και ουσιαστικά και τις 5 αυτές μέρες.

Facebook Τομέας ΕΚΑΒ Κύμης

Δείτε στο EKABNews
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews