ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/8/19

«Βγήκε» στους δρόμους η μοτοσικλέτα του ΕΚΑΒ στο ΗράκλειοΚυριακή, 25 Αυγούστου 2019
EKABNews

«Βγήκε» στους δρόμους η μοτοσικλέτα του ΕΚΑΒ στο Ηράκλειο
flashnews.gr

Βρέθηκε «φόρμουλα» για να μπει σε επιχειρησιακή λειτουργία – Εάν πετύχει ίσως να επιστρέψει και η μοτοσικλέτα στα Χανιά

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που ακολούθησαν την απόφαση του προέδρου του ΕΚΑΒ να μεταφερθούν στην Αθήνα οι δύο μοτοσικλέτες του ΕΚΑΒ που παρέμεναν αδρανείς στην Κρήτη, οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μοτοσικλέτες αυτές υπήρχαν εδώ και χρόνια σε αποθήκες – γκαράζ και δεν είχαν τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία καθώς υπήρχε ένα θέμα που αφορούσε στο αν μπορούσε ένας διασώστης να πάει μόνος του με την μοτοσικλέτα σε ένα περιστατικό ή θα έπρεπε να συνοδεύεται από – συνεπιβάτη – γιατρό.

Το θέμα παρέμενε σε εκκρεμότητα και οι πολύτιμες αυτές μοτοσικλέτες για την άμεση επέμβαση στα κέντρα των πόλεων παρέμεναν σε ακινησία.

Κάποιες από αυτές που υπήρχαν σε άλλες πόλεις της χώρας  είχαν μεταφερθεί στην Αθήνα, όχι όμως οι δύο από το Ηράκλειο και τα Χανιά.
Πριν από λίγες ημέρες ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ έδωσε εντολή να μεταφερθούν και αυτές στην Αθήνα – κάτι που ήδη έγινε με την μοτοσικλέτα από τα Χανιά - με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση και τελικά να βρεθεί λύση έστω για την μοτοσικλέτα στο Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης, γιατρός, Ανέστης Κιούλπαλης, σε ανάρτησή του στην ομάδα του ΕΚΑΒ Κρήτης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει τα εξής:

«Πράγματι ο πρόεδρος έδωσε εντολή να μεταφερθούν στην Αθήνα, μιας και στην Κρήτη παρέμεναν αδρανείς. 
Την αιτία την ξέρετε όλοι. Εννοώ γιατί παρέμεναν κλεισμένες σε γκαράζ.

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων  σε συνεννόηση μαζί μου, επικοινώνησε με τον πρόεδρο ώστε να αποτρέψει την απόφαση.

Υποσχέθηκε ότι θα ενεργοποιήσουμε κάποιες βάρδιες.

Συμφωνήσαμε και εγώ, και ο προϊστάμενος νοσηλευτικής υπηρεσίας, και ο πρόεδρος να βγουν βάρδιες της μηχανής με μονό διασώστη, και έτσι ξεμπλόκαρε η διαδικασία.

Έχει ήδη γίνει σέρβις και ήδη βγαίνουν κάποιες βάρδιες.

Αν πετύχει η προσπάθεια ίσως επιστρέψει και η δεύτερη μηχανή στα Χανιά.»

Να σημειωθεί πως την αναγκαιότητα ύπαρξης της μοτοσικλέτας και στα Χανιά είχε επισημάνει και ο Πρόεδρος του ΕΒΕΧ Αντώνης Ροκάκης σε επιστολή του στον Υπουργό Υγείας και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ.

Πηγή: flashnews.gr

Δείτε στο EKABNews


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews