ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30/8/19

ΠΟΕΔΗΝ: Παράνομα Ιδιωτικά Ασθενοφόρα, ΛΕΥΚΑ ΤΑΞΙ όπως ονομάζονται, κάνουν χρυσές δουλειές με τις δευτερογενείς διακομιδές (μεταφορές ασθενών από και προς Υγειονομικές Μονάδες)Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019
EKABNews

Παράνομα Ιδιωτικά Ασθενοφόρα, ΛΕΥΚΑ ΤΑΞΙ όπως ονομάζονται, κάνουν χρυσές δουλειές με τις δευτερογενείς διακομιδές (μεταφορές ασθενών από και προς Υγειονομικές Μονάδες).
Εκμεταλλεύονται τον πόνο των ασθενών που δεν μπορούν να περιμένουν και τρεις ημέρες στο Νοσοκομείο μετά το εξιτήριο για να πάνε σπίτι τους.
Δείτε φωτογραφίες και παράνομες αποδείξεις.

Οι πολίτες για να εξυπηρετηθούν στις δευτερογενείς διακομιδές βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη καταφεύγοντας σε ιδιώτες. Ρητώς όμως οι νόμοι προβλέπουν ότι οι διακομιδές γίνονται χωρίς κόμιστρο.
Σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, άδεια ασθενοφόρου για τη μεταφορά ασθενών διατίθεται σε ιδιωτικές κλινικές, επιχειρήσεις που απασχολούν εργάτες ή τεχνίτες, σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα εξειδικευμένα για τη μεταφορά εξεταζόμενων σε αυτά, σε Μονάδες χρόνιας αιμοκάθαρσης, σε Προνοιακές Μονάδες και ασφαλιστικές εταιρίες για την μεταφορά ασφαλισμένων χωρίς την άμεση ή έμμεση είσπραξη κομίστρου.
Ρητά ο νόμος αναφέρει ότι τα ιδιωτικά ασθενοφόρα θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για την εξυπηρέτηση μεταφορών ασθενών δικαιούχων από τους νόμιμους κατόχους των Ασθενοφόρων, χωρίς κόμιστρο.
Στο βωμό του κέρδους και της αδυναμίας ανταπόκρισης τόσο των Νοσοκομείων (κατάργηση κλάδου οδηγών) όσο και του ΕΚΑΒ, το οποίο ασχολείται κατά προτεραιότητα με τις επείγουσες διακομιδές συμβαίνουν τα εξής απίθανα: Κλινικάρχες επινοικιάζουν ασθενοφόρα σε ιδιώτες οι οποίοι με την σειρά τους δρούνε ανενόχλητα στο ΕΣΥ. Περισσότερες από 300 ιδιωτικές κινητές μονάδες διακομιδής ασθενών, λυμαίνονται το ευαίσθητο αυτό πεδίο της υγείας, παραβιάζοντας προκλητικά το ισχύον νομικό πλαίσιο και αποκομίζοντας τεράστια και «μαύρα» κέρδη εις βάρος των ασθενών.
Ιδιωτικές εταιρείες για να ξεφύγουν από τις απαγορεύσεις του νόμου βρήκαν πατέντα και ονόμασαν τα ασθενοφόρα «Λευκά Ταξί», τα οποία είναι εφοδιασμένα με καροτσάκι και ανσασέρ για να ανεβάζουν τους ασθενείς. Δεν διαθέτουν φορείο για να μοιάζουν με ταξί. Έτσι χειρουργημένοι ασθενείς που πρέπει να βρίσκονται σε ακινησία και να μεταφερθούν σπίτι τους με φορείο, αναγκάζονται να πληρώνουν αδρά «λευκό ταξί» και μεταφέρονται σε καρότσι με κίνδυνο υποτροπής των τραυμάτων που φέρουν.
Ασφαλιστικές εταιρίες χρησιμοποιούν τα ασθενοφόρα τους για μεταφορά ασθενών από Νοσοκομεία στο σπίτι τους και λαμβάνουν υψηλό κόμιστρο αν και απαγορεύεται τέτοια χρήση.
Δείτε τις φωτογραφίες των ασθενοφόρων που μετονομάστηκαν «Λευκά Ταξί». Άλλη μία παγκόσμια πρωτοτυπία του Ελληνικού Συστήματος Υγείας. Οι ασθενείς λαμβάνουν εξιτήριο από το Νοσοκομείο έχοντας δύο επιλογές. Είτε να περιμένουν έως και τρεις ημέρες για να διακομισθούν με το ΕΚΑΒ, είτε είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν Λευκά Ταξί ή Ιδιωτικά ασθενοφόρα.
Η «ταρίφα» για διακομιδή εντός του κάθε νομού κυμαίνεται από 50 έως 80 ευρώ, ανάλογα την απόσταση. Η δε χρέωση για διακομιδή από νομό σε άλλο νομό μπορεί να αγγίξει και τα 1.000 ευρώ.
Δείτε μία παράνομη απόδειξη καταβολής κομίστρου 140 ευρώ σε ασφαλιστική εταιρία από ασθενή.

Μετά αναρωτιούνται γιατί οι ιδιωτικές δαπάνες υγείας στη χώρα μας είναι υψηλότερες από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (3,5% του ΑΕΠ στη χώρα μας, 1% Μ.Ο. στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης).
Ζητάμε την παρέμβαση του Υπουργού Υγείας να σταματήσει το πάρτι της εκμετάλλευσης των ασθενών για την διακομιδή τους από το Νοσοκομείο στο σπίτι και αντίστοιχα.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ


Φωτογραφίες Πηγή: poedhn.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

10 σχόλια :

 1. Όταν το θάρρος του χωριάτικη για να ανέβει στο κρεβάτι δίνεται μέσα από τα ίδια τα Νοσοκομεία και οι αρμόδιοι κάνουν τα στραβά μάτια δε μας φταίει κανείς,και βέβαια το καλύτερο πάτημα στην όλη διαδικασία είναι το ανοργάνωτο ΕΚΑΒ. ΠΕΡΑΣΤΙΚΆ.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η λύση είναι μια και πολύ απλή.και τελειώνει η κουβέντα.ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, Πολλούς διασώστες και άσε μετά τα λευκά και κίτρινα και ροζ ταξί να χοροπηδάνε ‘

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ......Σ Ω Σ Τ Ο Σ..!!!!!
   ΕΚΤΟΣ -λέω εγώ τώρα με το φτωχό μου το μυαλό- να είναι μέρος παιχνιδιού όλο αυτό,που δεν θέλουμε να φανταζόμαστε καν!!!!

   Διαγραφή
 3. Μ αρέσει που η Ποεδην βάζει τα ίδια καθήκοντα των οδηγών τεχνικής υπηρεσίας με αυτά των διασωστών ,λέγοντας πως οι ελειψεις αυτών δημιουργούν το πρόβλημα !

  Πουθενά στα καθήκοντα διασωστών δεν υπάρχουν τα εξιτηρια !

  Μόνο οσοί θέλουν έχουν συμφέρον υποστηρίζουν αυτό και όσοι δεν νοιάζονται για την ειδικότητα και τα καθήκοντα των διασωστών .

  Φυσικά μουγκα για τους οδηγούς πληρώματα ασθενοφόρων που προσέλαβαν τα νοσοκομεία και ΔΕΝ κάνουν εξιτηρια !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Προσλήψεις!!! Ναι για την κίνηση η" για λούφα σε γραφεία και άλλα αλλότρια παράνομα καθήκοντα ;

   Διαγραφή
 4. τα εξιτήρια και όχι μόνο, τα φόρτωσε στο ΕΚΑΒ η ΝΔ και ο Άδωνις, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, χωρίς μελέτη, προγραμματισμό και σχέδιο!!!
  ααααα ξέχασα και την... παράξενη αφωνία των συνδικαλιστών της εποχής εκείνης, που κατά σύμπτωση είναι οι ίδιοι και σήμερα... εκεί απευθύνσου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δίκιο έχεις ότι μεγάλη ευθύνη έχουν η ΝΔ και ΠΑΣΟΚ...ο ΣΥΡΙΖΑ που τα γνώριζε γιατί δεν έκανε κάτι;;;; Μήπως είχε το σκοπό του;;;; Μήπως τελικά έμαθαν να αγιάζουν τον σκοπό θέλω τας και μη;;

   Διαγραφή
 5. Και οι πέτρες ξερουν εκει στα κεντρικά του εκαβ, Ποιοι ειναι πισω απο αυτες τις εταιρίες. Συνάδελφοι τους ειναι οι περισσότεροι. Και το προβλημα δεν είναι οτι ο ασθενείς βάζει το χέρι στην τσέπη. Που ειναι το πρόβλημα όντως. Αλλα οι συναδέλφοι που δουλεύουν σε αυτά με 500 ευρώ τον μηνα καο εξαντλητικά - επικυνδυνα ωραρια.12-14 ωρες δουλειά. Με σειρήνες για να προλάβουν τα εξητηρια για μην χάσει το 50αρικο το μαγαζι..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Σωστός ο Στράτος!!!!!!!!!!!! Ο συριζα έτριβε τα χέρια του με το θέμα εξιτήρια επειδή απέκτησε από το πουθενά ένα μεγάλο αντιπολιτευτικό όπλο προς την ΠΟΠΕΚΑΒ, γιατί κατά τα άλλα ήταν κενοί προτάσεων και σχεδίου στο σύριζα.
  Όσο για τα λευκά ταξί πρέπει να γνωρίζουν όλοι, ότι τα έξοδα τα αποζημιώνει και ο εοπυυ, αν πληρούνται οι προϋποθέσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Θα το λύσουν οι ειδικοί τώρα με την νέα κυβέρνηση και διοίκηση, σε πανελλαδικό επίπεδο προφανώς, αφού το ΕΚΑΒ είναι ενιαίο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews