ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/8/19

Περιμένοντας τις προσλήψεις μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ-ΑΣΕΠ… στο ΕΚΑΒ Ρόδου
Τρίτη, 6 Αυγούστου 2019
EKABNews

Συνέντευξη ο πρόεδρος του Εργασιακού Σωματείου ΕΚΑΒ Ρόδου, Νίκος Τσιώρας

Μόλις τρία ασθενοφόρα διαθέτει το ΕΚΑΒ στη Ρόδο!
dimokratiki.gr

Ακόμη ένα καλοκαίρι που το ΕΚΑΒ στη Ρόδο λειτουργεί στα …όρια. Υπάρχουν μόλις τρία ασθενοφόρα σε ετοιμότητα, ενώ απαιτούνται τουλάχιστον πέντε για την κάλυψη των αναγκών. Παράλληλα, το προσωπικό δεν ξεπερνά τα 50 άτομα. Πρόκειται για τον μικρότερο δυνατό αριθμό με τον οποίο μπορεί να λειτουργεί το ΕΚΑΒ, τη λεγόμενη «δύναμη ασφαλείας».
Μιλώντας στη «δ» ο πρόεδρος του εργασιακού Σωματείου του ΕΚΑΒ στη Ρόδο κ. Νίκος Τσιώρας δήλωσε τα εξής: «Λειτουργούμε με τρία ασθενοφόρα σε 24ωρη βάση, εκ των οποίων τα δύο καλύπτουν τις ανάγκες της πόλης και ένα υπάρχει στον Αρχάγγελο. Οι μεταφορές ασθενών εκτελούνται τα πρωινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από ένα εκ των ασθενοφόρων.
Όπως αντιλαμβάνεστε, είναι μικρός ο αριθμός των ασθενοφόρων. Ευτυχώς όμως είναι σχετικά μικρότερος ο ρυθμός των συμβάντων τη φετινή σεζόν σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Βέβαια υπάρχουν και μέρες που μπορεί να έχουμε πολλά περιστατικά ταυτόχρονα, όπως και τη μέρα με τους πνιγμούς των τουριστριών στην πισίνα του ξενοδοχείου. Τότε οι ελλείψεις γίνονται ιδιαίτερα αισθητές. Από τύχη δεν έχουμε εκτεθεί ακόμη».
Οι διασώστες και το προσωπικό του ΕΚΑΒ υπερβάλλουν κάθε χρόνο εαυτόν για να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο τους, περιμένοντας τις ενισχύσεις, οι οποίες…αργούν. Οι προσλήψεις μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έχουν προχωρήσει εδώ και μήνες ενώ μόλις τον περασμένο μήνα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της προκήρυξης 5Κ/2018 του ΑΣΕΠ. Μόνο μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενισχύθηκε το ΕΚΑΒ στη Ρόδο με δύο άτομα. «Παλαιότερα διαθέταμε έως και έξι ασθενοφόρα, τρία στην πόλη, ένα στο Γεννάδι, ένα στον Έμπωνα και ένα στον Αρχάγγελο.
Τώρα για να φανταστείτε, η περιοχή Έμπωνα καλύπτεται από το ασθενοφόρο του Αρχαγγέλου. Βέβαια, εάν χρειαστεί, τα ασθενοφόρα της πόλης θα μεταβούν σε κάποιο περιστατικό εκτός, ή αντίστοιχα, το ασθενοφόρο από τον Αρχάγγελο, θα επέμβει στο κέντρο.
Όμως οι αποστάσεις είναι μεγάλες και όπως αντιλαμβάνεστε ο χρόνος μετράει. Το ασθενοφόρο θα πρέπει να φτάνει στο δεκάλεπτο σε κάθε συμβάν.
Οι προσλήψεις των 10 ατόμων μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν βλέπουμε να προχωρούν μέχρι σήμερα, ενώ οι προσωρινοί πίνακες αναρτήθηκαν τον χειμώνα. Περιμένουμε επίσης τέσσερα άτομα μέσω του ΑΣΕΠ. Μόνο μέσω της Περιφέρειας ενισχυθήκαμε με δύο άτομα για διάστημα δύο ετών», είπε ο κ. Τσιώρας.
Η Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ στη Ρόδο αναμένεται στο επόμενο διάστημα να έχει σειρά επαφών με τους τοπικούς άρχοντες, τους βουλευτές του νομού για να συζητήσει τα υπάρχοντα προβλήματα και την κατάσταση που επικρατεί, έτσι ώστε από κοινού να αναζητηθούν λύσεις. Όπως επισημαίνει ο κ. Τσιώρας πρέπει να ενισχυθεί το ΕΚΑΒ στη Ρόδο με το απαιτούμενο προσωπικό, πράγμα που οφείλεται και στην πολιτική βούληση της κυβέρνησης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΕΚΑΒ έχει μεταφερθεί σε δικό του χώρο στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, όπου προβλέπεται να στεγαστεί το επιχειρησιακό Κέντρο του «166» για όλο το Νότιο Αιγαίο.

Πηγή: dimokratiki.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews