ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2/8/19

Τριφυλία: Πρόβλημα για το ΕΚΑΒ η έλλειψη γιατρώνΠαρασκευή, 2 Αυγούστου 2019
EKABNews

Τριφυλία: Πρόβλημα για το ΕΚΑΒ η έλλειψη γιατρών
eleftheriaonline.gr

Γράφτηκε από τον  Kώστας Μπούρας

Άμεσες επιπτώσεις στην κάλυψη της περιοχής της Τριφυλίας με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έχει η έλλειψη γιατρών στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, καθώς δεν επαρκούν για όλες τις εφημερίες του Αυγούστου.

Χαρακτηριστικό είναι το έγγραφο που εστάλη από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσσηνίας προς το ΕΚΑΒ με την ενημέρωση πως τις ημέρες που τα τμήματα επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας δεν έχουν ειδικευμένο γιατρό, παθολόγο ή χειρουργό, όλα τα περιστατικά που πρέπει να εξεταστούν από αντίστοιχο γιατρό θα πρέπει να διακομίζονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Αυτό από μόνο του σημαίνει ότι τις ημέρες αυτές -που δεν είναι και λίγες- το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ θα διακομίζει ασθενείς από το ένα νοσοκομείο στο άλλο και άγνωστο είναι τι θα γίνει σε περίπτωση που τύχει κάποιο επείγον περιστατικό στην περιοχή, καθώς τις περισσότερες ημέρες όλη η Τριφυλία καλύπτεται μόνο με ένα ασθενοφόρο ΕΚΑΒ.

Για να έχουμε μια εικόνα για τις ημέρες που θα συμβαίνει αυτό, πάντα σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, στο ΤΕΠ της νοσηλευτικής μονάδας Κυπαρισσίας δεν θα εφημερεύει παθολόγος ως εξής: 1, 2, 3, 4, 10, 11, 12, 20, 22 και 23 Αυγούστου. Οι ημέρες που δεν θα εφημερεύει χειρουργός είναι: 9, 17, 18, 19, 21, 22, 23, 29 και 30 Αυγούστου.

Αυτό σημαίνει πως τις 17 από τις 31 ημέρες του Αυγούστου το ΕΚΑΒ θα πρέπει να απασχολείται και με τη διακομιδή των όποιων περιστατικών. Και μιλάμε για ένα μήνα που η περιοχή έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό από όλες τις περιόδους του χρόνου και το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας δέχεται ασθενείς από όλη τη Δυτική Μεσσηνία και τη Νότια Ηλεία.

Κ.Μπ.
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews