ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/8/19

Μη εμπλοκή στα δευτερογενή περιστατικά ζητούν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Καβάλας, Βίντεο


Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2019
EKABNews

Συνέντευξη ο Δ/ντης του ΕΚΑΒ Καβάλας Θωμάς Αγγελόπουλος και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ-6 Καβάλας Κώστας Τσιτσιλικάκης

Μη εμπλοκή στα δευτερογενή περιστατικά ζητούν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Ν Καβάλας
ENA CHANNEL GREECE

Δημοσιεύτηκε στις 7 Αυγ 2019


Συνέντευξη του προέδρου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ:Τα περιστατικά απόγευμα της Τρίτης, άλλες διακομιδές και ανάγκη ενίσχυσης
proininews.gr

Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Καβάλας Κώστας Τσιτσιλικάκης διηγήθηκε στην Πρωινή όλα όσα  έγιναν και έχουν σχέση με την υπηρεσία το απόγευμα της περασμένης Τρίτης. Είναι περιστατικά που αποδεικνύουν ότι το ΕΚΑΒ Καβάλας χρειάζεται περισσότερη στήριξη. Επιτέλους πρέπει να δοθεί λύση οριστική στα ζητήματα των λεγόμενων δευτερογενών διακομιδών δηλαδή οι θεραπευμένοι από το νοσοκομείο πολίτες θα πρέπει να επιστρέφουν όχι με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ αλλά με ασθενοφόρα του νοσοκομείου στην οικία τους.

Όπως είπε ο κύριος Τσιτσιλικάκης κάθε απόγευμα είναι σε επιφυλακή τρία ασθενοφόρα.

Την Τρίτη το απόγευμα δύο από αυτά χρειάστηκε να εμπλακούν σε διαδικασία δευτερογενούς διακομιδής. Το τρίτο αντιμετώπισε κλήση σε περιστατικό στην πόλη της Καβάλας. Ενώ και τα τρία ασθενοφόρα ήταν απασχολημένα, ανέκυψε κι άλλο περιστατικό λιποθυμίας λουόμενης στην Καλαμίτσα.

Ένα από τα δύο ασθενοφόρα που ήταν στη δευτερογενή διακομιδή έφυγε αμέσως από το σημείο για να προσφέρει υπηρεσία στη λουόμενη που λιποθύμησε στην παραλία της Καλαμίτσας. Αυτή  επανήλθε στη ζωή χάρη στις ενέργειες των διασωστών και του γιατρού του ΕΚΑΒ.

Μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου όπου δυστυχώς το βράδυ της Τρίτης απεβίωσε. Αποδείχθηκε -είπε στην Πρωινή ο κ.Τσιτσι λικάκης-  ότι το επείγον περιστατικό δεν έχει ώρα.

Επιτέλους –τόνισε- οι δευτερογενείς διακομιδές πρέπει να γίνονται από το νοσοκομείο Καβάλας και να μην εμπλέκεται σε αυτές το  ΕΚΑΒ.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στα ζητήματα που αφορούν την εξυπηρέτηση του δήμου Νέστου αφού στο κέντρο υγείας Χρυσούπολης υπάρχει ασθενοφόρο αλλά δεν επαρκεί το προσωπικό. Υπενθύμισε ότι πολλές φορές και τώρα το Καλοκαίρι για να αντιμετωπιστούν έκτακτα περιστατικά στη Χρυσούπολη (και στην ευρύτερη περιοχή του Νέστου) τα ασθενοφόρα που θα προσφέρουν βοήθεια χρειάζεται να ξεκινήσουν από την πόλη της Καβάλας!

Το συμπέρασμα από τις δηλώσεις του είναι ότι ειδικά στην καλοκαιρινή περίοδο όπου ο πληθυσμός στο νομό διπλασιάζεται,  θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα περισσότερα ασθενοφόρα και όσα είναι σε ετοιμότητα και επιφυλακή να μην είναι μόνο αυτά που έχουν ως έδρα τους τη βάση του ΕΚΑΒ στην Παιδόπολη.

Πηγή: proininews.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews