ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/9/19

Το Σωματείο ΕΚΑΒ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις ΠΟΕΔΗΝ-ΑΔΕΔΥ-ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΔΕΘ 2019Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2019
EKABNews


Αθήνα 2/9/2019
Αρ. πρωτ.: 160

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: Συμμετοχή στις Κινητοποιήσεις ΠΟΕΔΗΝ-ΑΔΕΔΥ στην ΔΕΘ 2019

Το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη του 2019 πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ (6/9) και στο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ (7/9).

Διεκδικούμε:

•Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2020 που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό.
•Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών νόμων.
•Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.
•Αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Λήψη μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.
•Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.
•Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών.
•Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.
•Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Θα καταργήσουμε στην πράξη την τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας.
•Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.
•Δωρεάν Δημόσια Υγεία- Πρόνοια για όλους
•Να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΚΑΒ προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και της δημόσιας υγείας. Πανελλαδική ανάπτυξη με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις του μοναδικού δημόσιου φορέα επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις στην ΔΕΘ 2019

1. Στην ΠΟΡΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 που οργανώνει η ΠΟΕΔΗΝ (ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 8π.μ. στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσει μεγάλη πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας και ΕΚΑΒ η οποία θα διέλθει από Υγειονομικές Μονάδες και θα καταλήξει στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.
2. Στο συλλαλητήριο ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ το ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 και στην πορεία που θα ακολουθήσει Ώρα 6:00 μ.μ. Άγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος        Ο Γ. Γραμματέας


Μαθιόπουλος Γεώργιος             Κιτσόπουλος Αλέξιος
Δείτε στο EKABNewsAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews