ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/9/19

Αλ. Κιτσόπουλος: 500 διασώστες λείπουν από την Αττική - OPEN TV:Από ένα έως… κανένα ασθενοφόρο σε πολλές περιοχές της χώρας, ΒίντεοΠέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019
EKABNews

Συνέντευξη στο OPEN TV ο γ. γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ, Αλέξης Κιτσόπουλος

Στον νομό Αττικής επιχειρούν 66 περίπου ασθενοφόρα ενώ σύμφωνα τις διεθνώς ενδεδειγμένες και εφαρμοζόμενες πρακτικές 1 ασθενοφόρο αναλογεί ανα 40.000 κατοίκους σε αστικές περιοχές και 1 ανα 20.000 σε μη αστικές.  Αυτό σημαίνει, όπως δημόσια δήλωσε και ο Υπουργός Υγείας, ότι χρειάζονται επιπλέον ασθενοφόρα και 500 διασώστες. Άλλους τόσους χρειάζεται και η περιφέρεια.

Αυτή την στιγμή που το ΕΚΑΒ δεν μπορεί να εγγυηθεί ένα ελάχιστο στάνταρ όσο αναφορά την ανταπόκριση στο επείγον (π.χ. σε τροχαίο σε 5 λεπτά, καρδιολογικό σε  7-10 λεπτά, σε παθολογικό σε 15-20 λεπτά) δεν μπορούμε να μιλάμε για δομημένη υπηρεσία επειγόντων.

ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΚΡΙΣΗΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΣΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ


ΕΚΑΒ: Από ένα έως… κανένα ασθενοφόρο σε πολλές περιοχές της χώρας - Ώρα Ελλάδος 05:30
OPEN TVAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews