ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/9/19

Αλ. Κιτσόπουλος: Στην Αττική λείπουν πάνω από 500 διασώστες-Από ένα έως… κανένα ασθενοφόρο στα νησιά, Βίντεο


Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019
EKABNews

Από ένα έως… κανένα ασθενοφόρο στα νησιά – Στην Αττική λείπουν πάνω από 500 διασώστες (video)
newsbreak.gr

Η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο ΕΚΑΒ καθιστά δύσκολη την αντιμετώπιση περιστατικών τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Δυστυχώς, σε ένα τόσο ευαίσθητο κομμάτι της περίθαλψης δεν υπάρχει ούτε ο ανάλογος αριθμός διασωστών, αλλά ούτε και τα μέσα για να μεταφέρουν τα έκτακτα περιστατικά.

Χαρακτηριστικό είναι ό,τι σε κάποιες περιπτώσεις οι πολίτες αναγκάζονται να «ντυθούν» οδηγοί, διασώστες και τραυματιοφορείς. Σε περίπτωση ανάγκης κάθονται οι ίδιοι στο τιμόνι του ασθενοφόρου, ελλείψει οδηγού, ενώ άλλοι προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες με όσα μπορεί να γνωρίζουν. Επίσης, πολλές φορές άρρωστοι και τραυματίες μεταφέρονται με αγροτικά φορτηγάκια σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία.

Κι αυτό διότι ότι σε πολλά νησιά δεν υπάρχει ούτε ένα ασθενοφόρο για να περιθάλψει τους ντόπιους που περνούν δύσκολο χειμώνα, αφού είναι συνέχεια με την αγωνία μην τους συμβεί κάτι, αλλά ούτε και τους τουρίστες που το καλοκαίρι κατακλύζουν τα νησιά και ενισχύουν το ήδη τεράστιο πρόβλημα…

Σε «νεκροταφείο» ασθενοφόρων έχει μετατραπεί το πάρκινγκ έξω από το νοσοκομείο «Σωτηρία» με δεκάδες εγκαταλελειμμένα οχήματα που δεν χρησιμοποιούνται λόγω μηχανικής βλάβης.

Απομάκρυνση των ασθενοφόρων

Με εντολή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ξεκίνησε σήμερα η απομάκρυνση των συγκεκριμένων ασθενοφόρων, που βρίσκονταν στο νοσοκομείο από τον Ιανουάριο του 2019.

Σε λίγες μέρες θα υπάρξει νέα τροπολογία στη Βουλή για το «υπερΕΚΑΒ» που θα συντονίζει όλες τις μονάδες, προκείμενου να υπάρξει ένας εξορθολογισμός στα περιστατικά.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ που έχει αναλάβει το συντονισμό της επιχείρησης, έχουν από το πρωί απομακρυνθεί έξι ασθενοφόρα και μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχουν απομακρυνθεί άλλα έξι, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου.

Ο Αλέξης Κιτσόπουλος, Γενικός Γραμματέας Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του OPEN για άθλιες συνθήκες.

Μόνο στην Αττική λείπουν 70 ασθενοφόρα και 500 διασώστες, ενώ αυτή την στιγμή εργάζονται 1.000 διασώστες.Ο κ. Κιτσόπουλος χαρακτηριστικά ανέφερε: «Θα έπρεπε ανά 40.000 κατοίκους να αντιστοιχεί ένα ασθενοφόρο. Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε το χρόνο ανταπόκρισης».


Απελπιστική είναι και η κατάσταση σε πολλά νησιά της Ελλάδας, καθώς στα περισσότερα δεν υπάρχουν ασθενοφόρα. Ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης ανέφερε πως υπάρχει ένα ασθενοφόρο, 25ετίας στο νησί και πολλές φορές το οδηγεί ο ίδιος, ενώ περαστικοί ακόμα βοηθούν στη μεταφορά του ασθενούς με το φορείο.


ΕΚΑΒ: Από ένα έως κανένα ασθενοφόρο σε πολλές περιοχές της χώρας-Ώρα Ελλάδος 05:30 19/9/19 | OPEN TVΠηγή: newsbreak.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews