ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/9/19

Συνέντευξη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με αφορμή τις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘΣάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019
EKABNewsΕννιά προτάσεις για τους μισθούς, τις συντάξεις αλλά και την καλύτερη λειτουργία του Δημοσίου Τομέα παρουσίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Σε συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη έγινε εκτενής αναφορά σε όλα τα θέματα των Δημοσίων Υπαλλήλων και παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες των επόμενων μηνών.

Συγκεκριμένα η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. διεκδικεί:

1. Τη χορήγηση αυξήσεων στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2020 που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ομισθό.

2. Την κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

3. Τη διενέργεια προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων

4. Τη διατήρηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Λήψη μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.

5. Τον τερματισμό της φορολογικής επιδρομής. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.

6. Την αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο.

7. Τη μη διενέργεια πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.

8. Την κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία.

9. Την κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.

Στο πλαίσιο των διεκδικήσεων των δημοσίων υπαλλήλων αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Γιάννης Πάιδας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «χρειάζεται πολιτική απόφαση για την επανανομοθέτηση του 13ου και 14ου μισθού». Όσον αφορά στο ασφαλιστικό τόνισε πως η κυβέρνηση πρέπει να καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου και να προχωρήσει στην άρση αδικιών μεταξύ παλαιών και νέων συνταξιούχων όπως και στην επανεξέταση των ορίων ηλικίας ορισμένων τουλάχιστον κατηγοριών.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ειδική αναφορά έκανε στην ανάγκη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού σε τομείς όπως η Υγεία και η Παιδεία. Παράλληλα σημείωσε πως δεν θα γίνουν αποδεκτές δυσμενείς ανατροπές του νόμου 1264 και ειδικά στο θέμα λήψης αποφάσεων των συνδικαλιστικών οργανώσεων

«Η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού είναι στην κορυφή των διεκδικήσεων μας» υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Σταύρος Κουτσιουμπέλης, ενώ όσον αφορά στο ασφαλιστικό τόνισε πως «θα αντισταθούμε σε αλλαγές που σε απώτερο χρόνο οδηγούν στην κατάργηση των επικουρικών συντάξεων». Παράλληλα, έστειλε μήνυμα πως οι αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο θα μείνουν στα χαρτιά, καθώς «στόχο έχουν τη φίμωση των συνδικάτων».

«Δεν δεχόμαστε καμία αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου» σημείωσε ο Αντιπρόεδρος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Στέφανος Σαβόπουλος , ενώ υπογράμμισε πως δεν πρόκειται να περάσει οποιαδήποτε απόπειρα κατάργησης των επικουρικών συντάξεων. Παράλληλα τόνισε πως το συνδικαλιστικό κίνημα είναι αντίθετο σε οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποιήσεων σε κρίσιμους τομείς όπως είναι η τοπική αυτοδιοίκηση κ.α.

Ο Δημήτρης Μπράτης, Αντιπρόεδρος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σημείωσε πως «μόλις χτες έγιναν 16.191 προσλήψεις αναπληρωτών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση -4000 παραπάνω από πέρυσι- και μαζί με τη δευτεροβάθμια περίπου 21.000. Αυτό από μόνο του δείχνει ότι υπάρχουν χιλιάδες οργανικά κενά στην εκπαίδευση που πρέπει να καλυφθούν με μόνιμους διορισμούς. Υπάρχουν αναπληρωτές με 17 χρόνια υπηρεσίας και έχουμε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση τις πρώτες συνταξιοδοτήσεις αναπληρωτών. Η κ. Κεραμέως, αντί να μιλάει για καταγραφή κενών, πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε μόνιμους διορισμούς» .

Το «επιτελικό κράτος έχει μετατραπεί σε υπερσυγκεντρωτικό» σημείωσε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Γιώργος Μακράκης, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση υπερδιπλασίασε τον αριθμό των μετακλητών και αύξησε τις αποδοχές τους. Παράλληλα εστίασε στην ανάγκη να ξεπαγώσουν τα μισθολογικά κλιμάκια 16 και 17 στον Δημόσιο Τομέα για να αποκατασταθούν οι αδικίες στους δημοσίους υπαλλήλους.

Αύριο, Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους σε συλλαλητήριο στις 18:00, στο Άγαλμα Βενιζέλου.


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Πηγή: adedy.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews