ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/9/19

Προβληματική η κατάσταση στο ΕΚΑΒ Χίου-Μεγάλες καθυστερήσεις στα εξιτήρια, Βίντεο


Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019
EKABNews

Εγκλωβισμένοι στο νοσοκομείο ελλείψει ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ
Alithia MME



"Eγκλωβισμένοι" στο Νοσοκομείο ελλείψει ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ
alithia.gr

Μετά τις καταγγελίες ανάκληση αδειών και στελέχωση 2ου ασθενοφόρου από αύριο


«Εγκλωβισμένοι» στο Νοσοκομείο βρέθηκαν το τελευταίο διήμερο ασθενείς που ενώ πήραν εξιτήριο δεν μπορούσαν να φύγουν γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο, ενώ μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος υπήρξε παρέμβαση του Προέδρου του ΕΚΑΒ που ανακάλεσε άδειες του προσωπικού προκειμένου από αύριο να στελεχωθεί και 2ο ασθενοφόρο στην πρωινή βάρδια.

Το γεγονός κατήγγειλε στο Ράδιο «Α» ο Γιώργος Αμπαζής του οποίου η μητέρα χρειάστηκε να νοσηλευτεί, με σοβαρό πρόβλημα υγείας, για 9 ημέρες στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου και σήμερα, που πήρε εξιτήριο, δεν μπορούσε να φύγει, μιας και στην πρωινή βάρδια υπήρχε ένα ασθενοφόρο και δεν γίνονταν διακομιδές.

«Αυτό που κυκλοφορεί ευρέως μεταξύ των συνοδών των ασθενών είναι ότι αν θέλεις να φύγεις πρέπει να πληρώσεις ιδιωτικό ασθενοφόρο. Όμως αυτό δεν είναι λύση και κανείς δεν θα πρέπει να πληρώνει για κάτι που είναι δικαίωμά του», ανέφερε ο κος Αμπαζής και συνέχισε:

« Δεν τα βάζει κανείς ούτε με τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, ούτε με τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο που δουλεύουν υπό αντίξοες συνθήκες. Είναι ευθύνη όμως της Κυβέρνησης, των Βουλευτών Χίου, και του κου Μηταράκη που είναι τώρα στην Κυβέρνηση και του κου Μιχαηλίδη που ήταν πριν, να στελεχώσουν το ΕΚΑΒ και να μην ζητείται από τους πολίτες να πληρώνουν 80 και πλέον ευρώ σε ιδιωτικά ασθενοφόρα για να φύγουν από το Νοσοκομείο. Εγώ θα μείνω εδώ μέχρι να γίνει διακομιδή από το ΕΚΑΒ και επιφυλάσσομαι να προκαλέσω ακόμη και εισαγγελική παρέμβαση, αν πάθει κάτι η μητέρα μου».

«Από αύριο θα έχουμε δύο ασθενοφόρα στην πρωινή βάρδια και θα μπορούν να εκτελούνται τα εξιτήρια από τις κλινικές του Νοσοκομείου», είπε στο Ράδιο «Α» ο Πρόεδρος της Τριμελούς Επιτροπής του Σωματείου Χίου του ΕΚΑΒ, Δημήτρης Μπακλούς, λέγοντας ότι το πρωί που υπήρξαν κινήσεις και από τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ ζήτησε να ανακληθούν άδειες εργαζομένων για να στελεχωθούν τα 2 ασθενοφόρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο και αυτό είναι «μπάλωμα» σε μια κατάσταση που λειτουργεί προβληματικά ένα χρόνο τώρα, λόγω μείωσης του προσωπικού (άδειες, συνταξιοδοτήσεις κλπ) και κατά διαστήματα γίνονται τέτοιες παρεμβάσεις. Σ’αυτήν την κατεύθυνση, μετά από διαμαρτυρίες είχαν σταλεί στη Χίο, πριν από λίγο καιρό, 2 ΕΚΑΒιτες από Θεσσαλονίκη , οι οποίοι επέστρεψαν στις θέσεις τους στις αρχές της εβδομάδας και επανήλθαν τα προβλήματα στην εξυπηρέτηση εξιτηρίων αλλά και τακτικής προσέλευσης ασθενών στο νοσοκομείο Χίου.

«Έχοντας ένα μόνο ασθενοφόρο στη βάρδια προέχει το επείγον. Αυτό πρέπει να είσαι έτοιμος να εξυπηρετήσεις», τόνισε ο κ. Μπακλούς και διευκρίνισε ότι τουλάχιστον από την πλευρά του ΕΚΑΒ δεν παραπέμφθηκε κανένας πολίτης σε ιδιωτικό ασθενοφόρο, αλλά δηλώθηκε στο νοσοκομείο η αδυναμία εξυπηρέτησης των συγκεκριμένων περιστατικών.

Ο ίδιος επέμεινε ότι η μόνη λύση είναι η στελέχωση του ΕΚΑΒ με επαρκή προσωπικό, λέγοντας ότι ακόμη βρίσκονται σε αναμονή για την πρόσληψη 6-7 ατόμων μέσω του προγράμματος Philos.

Δημοσιεύτηκε 12/9/2019

Πηγή: alithia.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. αφού ο οργανισμός του ΕΚΑΒ, δεν προβλέπει ότι αυτό κάνει τα εξιτήρια, γιατί ο πρόεδρος έδωσε εντολή να ανασταλούν οι άδειες των συναδέλφων, ώστε να προστεθεί ένα ακόμα ασθενοφόρο στην δύναμη της βάρδιας;
    φυσικό είναι, όταν δεν αντιδράς ως συνδικάλας στην γέννεση της απόφασης, Άδωνις Γεωργιάδης, που όπως λες διαστρεβλώνει τον σκοπό της υπηρεσίας που υπηρετείς, τότε κάνεις σπασμωδικές κινήσεις στην διάρκεια του χρόνου, από το 2014 δηλαδή και μετά, ενώ αφήνεις να εννοηθεί εντέχνως, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αφήνει να σέρνεται το ΕΚΑΒ πίσω από τα νοσοκομεία εξυπηρετώντας δικές τους υποχρεώσεις, ενώ γνωρίζεις ότι δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός των ιδιωτών ή αθρόων προσλήψεων στο ΕΚΑΒ, για να λες ότι ο αγώνας μας είναι διαρκείας για την αναγνώριση της ειδικότητας και των υπηρεσιών που προσφέρουμε, για να εχεις τις ψήφους των υπολοίπων συναδέλφων σου στο τσεπάκι σου...
    ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews