ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/9/19

Δ. Μπακλούς: Το ΕΚΑΒ στη Χίο έχει ανάγκη από μόνιμο προσωπικό και όχι συμβασιούχουςΣάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019
EKABNews

Ο Δημήτρης Μπακλούς είναι μέλος της Τριμελούς Επιτροπής του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ στον Τομέα Χίου

Δημήτρης Μπακλούς: Το ΕΚΑΒ στη Χίο έχει ανάγκη από μόνιμο προσωπικό και όχι συμβασιούχους
Politischios.gr
Με ημίμετρα επιχείρησε η διοίκηση του ΕΚΑΒ στην Αθήνα να δώσει λύσεις στο ζήτημα της υποστελέχωσης του τομέα της Χίου. Έτσι μη έχοντας άλλη λύση, έκοψε τις άδειες των εργαζομένων προκειμένου να υπάρχει και δεύτερο ασθενοφόρο τα πρωινά για να πραγματοποιούνται τα εξιτήρια.

Όπως ανέφερε στον «π» ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Δημήτρης Μπακλούς, στους περισσότερους εργαζόμενους οφείλονται ακόμα άδειες του 2018.

«Κανονικά θα έπρεπε ανά 25.000 κατοίκους να υπάρχει ένα ασθενοφόρο. Με δεδομένο ότι στη Χίο έχουμε και τη ΒΙ.ΑΛ. θα έπρεπε να έχουμε 3 ασθενοφόρα στην πρωινή βάρδια και από 2 ασθενοφόρα στην απογευματινή και βραδινή. Τώρα το πιθανότερο είναι ότι θα έρθουν 7 διασώστες μέσω ενός προγράμματος για το προσφυγικό αλλά μόνο για δύο χρόνια. Αυτό που χρειάζεται η Χίος είναι μόνιμο προσωπικό», εξήγησε ο κ. Μπακλούς.

Στο μεταξύ η διοίκηση του Νοσοκομείου, παρότι μη αρμόδια για το θέμα αφού το ΕΚΑΒ έχει ξεχωριστή διοίκηση, κατέθεσε σειρά προτάσεων για τη στελέχωση των Ασθενοφόρων όπως τα πληρώματα να απαρτίζονται από διασώστες του Ερυθρού Σταυρού ή της 96 ΑΔΤΕ.

Δημοσιεύτηκε 13/9/2019


Δείτε στο EKABNews


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews