ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/9/19

ΠΟΕΔΗΝ: Ακάλυπτα από Ασθενοφόρα τα Κέντρα Υγείας Νομού Αιτωλοακαρνανίας μεγαλύτερου σε έκταση νομού της ΕλλάδαςΤρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2019
EKABNews


Ακάλυπτα από Ασθενοφόρα τα Κέντρα Υγείας Νομού Αιτωλοακαρνανίας μεγαλύτερου σε έκταση νομού της Ελλάδας.
Ακάλυπτα από Ασθενοφόρα τα Κέντρα Υγείας Νομού Αιτωλοακαρνανίας μεγαλύτερου σε έκταση νομού της Ελλάδας.
Τραυματίας από τροχαίο μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Κατούνας που ευτυχώς ήταν ανοικτό με το ΙΧ του γιατρού γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο.
Όταν ήρθε το ασθενοφόρο από Αμφιλοχία ξέμεινε.

Τροχαίο ατύχημα συνέβη στις 30/8/2019 το μεσημέρι στον επαρχιακό δρόμο Κατούνα - Τρύφου στην Αιτωλοακαρνανία όταν μηχανή συγκρούστηκε με φορτηγό με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο οδηγός της μοτοσυκλέτας. Στο σημείο κατέφθασε ιατρός από το ΚΥ Κατούνας που ευτυχώς δεν είχε κλείσει ακόμα καθώς λειτουργεί μόνο πρωινά. Ασθενοφόρο δεν υπήρχε γιατί στο ΚΥ δεν υπηρετεί κανένας οδηγός. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας με το Ι.Χ. αυτοκίνητο του γιατρού που κατέφθασε στο σημείο του ατυχήματος. Ήρθε στην συνέχεια ασθενοφόρο από την Αμφιλοχία η οποία βρίσκεται σε απόσταση 25-30 λεπτών και έπαθε την μηχανική βλάβη και το σπρώχνανε. Ο τραυματίας καθυστέρησε να μεταφερθεί σε κατάλληλο υγειονομικό σχηματισμό. Ευτυχώς δεν κινδύνεψε η ζωή του.
Στην Κατούνα άλλο ένα Κέντρο Υγείας φάντασμα όπως είχαμε αναδείξει εξαιτίας του οποίου κινδυνεύουν ζωές ασθενών. Η ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνεται. Θυμίζουμε ότι στις 13/3/2019 ένας 63χρονος πλήρωσε με τη ζωή του αυτή την κατάσταση. Επειδή ήταν κλειστό το ΚΥ και δεν υπήρχε ασθενοφόρο, μεταφέρθηκε από τα παιδιά του στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας και δεν πρόλαβε.
Η αποδιοργάνωση του ΚΥ Κατούνας καθώς και των άλλων Κέντρων Υγείας της περιοχής με το τόσο δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.
Το όριο ασφαλείας για να λειτουργήσει ένα ασθενοφόρο Πρωί και Απόγευμα στα ΚΥ (πάντα με ένα πλήρωμα εντός του ασθενοφόρου) είναι 3 οδηγοί. Για να επιχειρεί σε 24ωρη βάση χρειάζονται 5 οδηγοί.
Σχεδόν σε όλα όμως τα ΚΥ του νομού οι οδηγοί/πληρώματα ασθενοφόρου είναι κάτω από το όριο ασφαλείας.
Κ.Υ. ΚΑΤΟΥΝΑΣ: Λειτουργεί μόνο τα πρωινά. Δεν έχει ασθενοφόρο, ούτε οδηγούς.
Κ.Υ. ΑΣΤΑΚΟΥ: Εξυπηρετεί 12.000 μόνιμους κατοίκους και τριπλάσιους το καλοκαίρι λόγω τουρισμού (ακτές Ιονίου Πελάγους). Υπάρχουν 3 οδηγοί. Πολλές βάρδιες ακάλυπτες από ασθενοφόρο.
Κ.Υ. ΘΕΡΜΟΥ: Καλύπτει μία περιοχή 7000 κατοίκων. Υπάρχει ένας οδηγός. Όλες σχεδόν οι βάρδιες ακάλυπτες από ασθενοφόρο.
Κ.Υ. ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ: Δεν υπάρχει κανένας οδηγός. Όλες οι βάρδιες ακάλυπτες από ασθενοφόρο.
Κ.Υ ΑΝΩ ΧΩΡΑΣ: Υπηρετεί 1 οδηγός χωρίς ασθενοφόρο! Όλες οι βάρδιες ακάλυπτες από ασθενοφόρο.
Κ.Υ. ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Υπηρετούν 2 οδηγοί. Οι περισσότερες βάρδιες ακάλυπτες από ασθενοφόρο.
Κ.Υ. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ: Υπηρετούν 3 οδηγοί. Πολλές βάρδιες ακάλυπτες από ασθενοφόρο.
ΚΥ ΜΥΤΙΚΑ: Υπηρετεί 1 οδηγός. Πραγματοποιεί 7-9 εφημερίες τον μήνα. Το υπόλοιπο διάστημα λειτουργεί μόνο πρωί. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται καθώς η ευρύτερη περιοχή αποτελεί πόλο έλξης των παραθεριστών είναι απαραίτητη η 24ωρη λειτουργία του.
Κ.Υ. ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ: Υπάρχουν 2 οδηγοί. Εδρεύει και λειτουργεί εκεί τομέας ΕΚΑΒ σε 24ωρη βάση.
Κ.Υ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Υπάρχουν 2 οδηγοί. Εδρεύει και λειτουργεί εκεί τομέας ΕΚΑΒ σε 24ωρη βάση
Οι δυνάμεις του ΕΚΑΒ στον νομό Αιτωλοακαρνανίας δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετήσουν τα περιστατικά. Οι αποστάσεις είναι δυσπρόσιτες και μεγάλες. Η στελέχωση των Κέντρων Υγείας της περιοχής με πληρώματα ασθενοφόρου είναι επιβεβλημένη.
Έχουν συμβεί πολλά τραγικά περιστατικά από την έλλειψη Ασθενοφόρων.


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πηγή: poedhn.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews