ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/9/19

Η απάντηση της Δ/τριας του Νοσοκομείου σε ΣΕΣΝΟΧ και ΑΔΕΔΥ για την μετακίνηση τραυματιοφορέα στο ΕΚΑΒΠαρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019
EKABNews

Η απάντηση της Δ/τριας του Νοσοκομείου Χίου κας Ελένης Κανταράκη στην καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου Χίου για μετακινήσεις προσωπικού (τραυματιοφορείς) από το Νοσοκομείο στο ΕΚΑΒ προκειμένου να γίνουν τα εξιτήρια των κλινικών!

Η απάντηση της Δ/τριας του Νοσοκομείου σε ΣΕΣΝΟΧ και ΑΔΕΔΥ για την μετακίνηση τραυματιοφορέα στο ΕΚΑΒ
alithia.gr

Να παραμείνουν στις κλινικές οι ασθενείς μέχρι τη στελέχωση και 2ου ασθενοφόρου;


"Να μας πουν οι συνδικαλιστές μας, να παραμείνουν στις κλινικές οι ασθενείς μέχρι να υπάρξει η δυνατότητα στελέχωσης και 2ου ασθενοφόρου;"

Το ερώτημα αυτό θέτει μεταξύ άλλων η Δ/τρια του Νοσοκομείου, Ελένη Κανταράκη, στην απάντησή της στις ανακοινώσεις του ΣΕΣΝΟΧ και του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ για το ζήτημα της μετακίνησης ενώς τραυματιοφορέα σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν ανάγκες διακομιδής ασθενών που λαμβάνουν εξιτήριο από το "Σκυλίτσειο".

Αναλυτικά, αναφέρει:

"Η απάντησή μου θα είναι σύντομη και λιτή και στο ΣΕΣΝΟΧ και στην ΑΔΕΔΥ. Ο ΣΕΣΝΟΧ έχει πάντα την άμεση ενημέρωση αλλά άξιο λόγου αποτελεί η δημοσίευση μέρους της απόφασης που μνημονεύει και άλλα θέματα όπως τη συνεργασία μας με το κεντρικό ΕΚΑΒ τη μη ύπαρξη κλινών κλπ .

Επίσης θέλω να μου πει κάποιος από αυτούς που γράφει τις ανακοινώσεις: Σε ένα νησί χιλιάδων κατοίκων δεν θα μεριμνούν και δε θα συνεργάζονται οι φορείς του τόπου για το ύψιστο αγαθό της υγείας; Υπάρχει ένας πολίτης από εμάς που να αισθάνεται ασφαλής με ένα ασθενοφόρο; Αυτό που με κατηγορούν ακριβώς ποιο είναι; ότι δώσαμε μια λύση με τα κεντρικά του ΕΚΑΒ που έχει προηγηθεί και αίτημα τους να βρεθεί προσωρινά μια οδός προς όφελος της ασφάλειας των πολιτών και την επιστροφή συνανθρώπων μας στο χώρο κατοικίας τους με αξιοπρεπείς συνθήκες; Για όσους δε γνωρίζουν εξιτήριο σημαίνει την έξοδο του ασθενούς από το χώρο Νοσηλείας και περίθαλψης τους από το νοσοκομείο. Εφόσον υπάρχει κάποιου είδους ανικανότητας της μεταφοράς τους συνδράμει το ασθενοφόρο.

Σαφώς και υπάρχει υποστελέχωση, σαφώς και εκκρεμούν άδειες όπως μας διαβεβαιώνει το ΕΚΑΒ. Είμαστε στην αναμονή στελέχωσης και του Νοσοκομείου με επικουρικό προσωπικό και στην αναμονή αποτελεσμάτων του ΚΕΛΠΝΟ που το ίδιο ισχύει και για το ΕΚΑΒ.

Τελειώνοντας να ενημερώσω πως το νοσοκομείο είναι ένας ζωντανός οργανισμός που έχει δυνατό έμψυχο και επιστημονικό προσωπικό και που πρέπει να αντιμετωπίζει καθημερινά τις δυσκολίες. Και ενώ το δικό σας μάτι βλέπει την πολιτική διάσταση και ερμηνεία, όπως κάθε φορά βολεύει, εγώ από την άλλη ενημερώνω πως θα αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας για τη προάσπιση του αγαθού της υγείας και ανθρωποκεντρικά.

Οι διευθύνσεις του φορέα μας έχουν την δυνατότητα να επιλύουν και όχι να διογκώνουν τα προβλήματα.

Επίσης να μας πουν οι συνδικαλιστές μας, να παραμείνουν στις κλινικές οι ασθενείς μέχρι να υπάρξει η δυνατότητα στελέχωσης και 2ου ασθενοφόρου; Επίσης να μας απαντήσουν στην ερώτηση εαν το ένα ασθενοφόρο πηγαίνει τα εξιτήρια των ασθενών και συμβεί κάτι σοβαρό θα πάει ο ΣΕΣΝΟΧ να συνδράμει; έχω μάθει στη ζωή μου να λειτουργώ με βήματα ανάνηψης δε θα περιμένω να καεί το σπίτι μου για να πάρω το λάστιχο να καταβρέξω .

Λύσεις δίνονται καθημερινά και θα δίνονται όπως έχουν γίνει και πολλές προτάσεις προς τους αρμόδιους φορείς και συνεχόμενα αιτήματα. Ο θεσμός του διοικητή δεν είναι για να αποφασίζει και να διατάζει όπως το προβάλλουν οι ανακοινώσεις αλλά να υπηρετεί τον άνθρωπο μέσα από μια σύννομη διαδικασία. Οι αρμοδιότητες του διοικητή είναι σαφέστατες έχοντας γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου."

Δημοσιεύτηκε 19/9/2019

Πηγή: alithia.gr

Δείτε στο EKABNews
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews