ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/9/19

Τέλος τα παράπονα στον υπουργό Υγείας για τους εργαζόμενους του ΕΣΥ! Νέα εγκύκλιος απαγόρευσηςΤρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
EKABNews


Τέλος τα παράπονα στον υπουργό Υγείας για τους εργαζόμενους του ΕΣΥ! Νέα εγκύκλιος απαγόρευσης
healthreport.gr

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου


Η ρήση “τα παράπονά σας στον υπουργό” φαίνεται ότι αποτελεί παρελθόν για τους εργαζόμενους του ΕΣΥ, καθώς εκδόθηκε εγκύκλιος απαγόρευσης!

Στοίβες εγγράφων με προσωπικά και υπηρεσιακά αιτήματα εργαζομένων σε νοσοκομεία αλλά και άλλες Μονάδες Υγείας, έχουν συγκεντρωθεί στο υπουργείο με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν οι υπηρεσίες.

Όπως αποκαλύπτει το HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας βρήκε εκατοντάδες αιτήματα εργαζομένων τα οποία είχαν υποβληθεί απ’ ευθείας στο γραφείο του υπουργού και όχι στους άμεσα προϊσταμένους.
Αποτέλεσμα είναι τα αιτήματα να έχουν μπλοκάρει και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας να μην γνωρίζουν τι να πράξουν.

Έτσι με απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, απεστάλη από τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη εγκύκλιος σε όλες τις Μονάδες υγείας της χώρας προκειμένου να δοθεί εντολή στους εργαζόμενους να μην στέλνουν άλλα αιτήματα στην οδό Αριστοτέλους, αλλά να τα απευθύνουν πρώτα στον άμεσο προϊστάμενό τους, τηρώντας τη διοικητική ιεραρχία.

Δείτε παρακάτω το έγγραφο:


Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης αναφέρει χαρακτηριστικά στο έγγραφό του ότι αρμόδιοι για να επιλύσουν τα όποια προβλήματα θέτουν οι υπάλληλοι, είτε ατομικά είτε υπηρεσιακά, είναι οι Διοικητές των οικείων Υγειονομικών Περιφερειών, εφόσον βέβαια έχει προηγηθεί η αποστολή του αιτήματος στους αρμόδιους προϊσταμένους για να αναζητήσουν λύση.

Το φαινόμενο πάντως αυτό της παράκαμψης της ιεραρχίας αποδίδεται από παράγοντες του υπουργείου Υγείας, όπως τονίζουν στο HealthReport.gr, στην καταστρατήγηση των υπηρεσιακών δομών μέσα στο σύστημα υγείας και στην ανάδειξη προσώπων από την «κομματική ιεραρχία» που δημιουργούσαν δυσλειτουργίες στο σύστημα.

Ταυτόχρονα όπως αναφέρουν στο HealthReport.gr οι ίδιες πηγές, οι συχνές κόντρες που καταγράφηκαν στα νοσοκομεία τα τελευταία έτη μεταξύ εργαζομένων και Διοικήσεων Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), αύξησαν κατακόρυφα τα άμεσα αιτήματα προς το υπουργείο Υγείας. Δείτε ΕΔΩ μία από τις αποφάσεις που άναψαν φωτιέςσε γιατρούς και εργαζόμενους: «Λουκέτο στις εφημερίες των ΠεριφερειακώνΙατρείων στη Ρόδο από την πρώην Διοικήτρια της ΥΠΕ! Τι καταγγέλλουν οι γιατροί»

Αντίστοιχες αποφάσεις πάντως προκάλεσαν και σε άλλες περιοχές δυσλειτουργίες, αλλά και την έντονη αντίδραση των εργαζομένων όπως στη Μυτιλήνη και το Κέντρο Υγείας.

Πηγή: healthreport.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews