ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/9/19

Μετά τους φόνους η εγκατάλειψη. Μετά την μέθη τα ψέμματα, ΒίντεοΤετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019
EKABNews

Μετά τους φόνους η εγκατάλειψη. Μετά την μέθη τα ψέμματα.
sostegr.wordpress.com

Σύμφωνα με τις δηλώσεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς του συνηγόρου υπεράσπισης  του δράστη του διπλού φονικού, αξιωματικού του Π. Ναυτικού με την BMW, στις Καμάρες Αιγίου, ο οδηγός δεν ήταν μεθυσμένος. Είχε είπε αλκοόλ 1,71 gr/L που είναι «ελάχιστη ποσότητα πέραν του επιτρεπομένου. Το επιτρεπόμενο είναι 1.10 και βρέθηκε 1.71 που αυτό σημαίνει ότι αυτή η παραφιλολογία περί ακραίας μέθης καταρρέει»

Κούγιας στον ΑΝΤ1: Δεν τελούσε σε ακραία μέθη ο 28χρονος
ANT1 TV

Δημοσιεύτηκε στις 3 Σεπ 2019

Το επιτρεπόμενο όριο συγκέντρωσης αλκοόλ στο αίμα οδηγών στην Ελλάδα δεν είναι 1.10 gr/L αλλά 0.50 gr/L.  Το όριο αυτό είναι αρκετά υψηλότερο απ ότι σε άλλες ευρωπαικές χώρες όπου είναι 0.20gr/L. Ο δράστης των συγκεκριμένων εγκλημάτων είχε υπερτριπλάσια της νόμιμης συγκέντρωσης αλκοόλ στο αίμα την στιγμή που του έγινε η αιμοληψία. Αν η αιμοληψία καθυστέρησε η συγκέντρωση κατά τη στιγμή του συμβάντος ήταν ακόμα μεγαλύτερη.
Σύμφωνα με την αποδεκτή απο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μελέτη της NHTSA (υπηρεσία Ασφάλειας των Αυτοκινητοδρόμων των ΗΠΑ) μελέτη η οδήγηση με συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα 1.70 gr/L σημαίνει 40 φορές αύξηση της πιθανότητας εμπλοκής σε τροχαία σύγκρουση σε σχέση με ένα νηφάλιο οδηγό.


Αναρωτιέται κανείς γιατί τόσα ψέμματα στη συγκεκριμένη υπόθεση; Πρέπει οι συνήγοροι να ταυτιστούν με το ηθικό ανάστημα του πελάτη τους; Για ένα άνθρωπο που σκότωσε και εγκατέλειψε τα θύματα του με 1.71 gr/L αλκοόλ στο αίμα την μια να λένε πως προθυμοποιούνται να δοθεί λύση εξωδικαστικά, σε μια υπόθεση που διώκεται αυτεπάγγελτα άρα ακόμα και η οικογένεια να θέλει να παραιτηθεί η δίκη θα γίνει, και στη συνέχεια με τον ισχυρισμό ότι ο ολομέθυστος πελάτης τους είναι θύμα παραφιλολογίας.

Επειδή με βάση την δικαστική του εμπειρία αποκλείουμε ο κ. Κούγιας να μη γνωρίζει ποιο είναι το νόμιμο όριο συγκέντρωσης αλκοόλ στο αίμα και επειδή δεν πιστεύουμε ότι ψεύδονταν συνειδητά όταν έκανε αυτές τις δηλώσεις στα κανάλια αναρρωτιώμαστε  μήπως και ο ίδιος είχε πιεί «ένα ποτηράκι» παρά πάνω.

Αλκοόλ και Οδήγηση:

Οι θέσεις της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας : ΕΔΩ

Οι θέσεις του ΕΚΑΒ: ΕΔΩAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews