ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/9/19

Ζάκυνθος: Στο ίδιο έργο θεατές σχετικά με το νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ και τις τραγικές ελλείψεις τους

Φωτό αρχείου


Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019
EKABNews

Στο ίδιο έργο θεατές σχετικά με το νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ και τις τραγικές ελλείψεις τους
902.gr

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ


«Στο ίδιο έργο θεατές» είναι το σχόλιο που κάνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου με αφορμή «το ακόμη ένα περιστατικό που σημειώθηκε στη Ζάκυνθο και που δείχνει τις τραγικές ελλείψεις που επικρατούν στο νοσοκομείο του νησιού και στο ΕΚΑΒ, όταν ένας συμπολίτης μας, που χρειαζόταν άμεση διακομιδή, δεν υπήρξε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει».

Σημειώνεται ότι το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο έχει δώσει μεγάλο αγώνα και συνεχίζει με σκοπό να επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα του νοσοκομείου.

Στην ανακοίνωσή του το ΕΚΖ αναφέρει τα εξής:

«Παραμένουν επίκαιρα τα αιτήματα που αναδείξαμε το προηγούμενο διάστημα με το ΕΚΑΒ, τη ΜΕΘ, την Παιδιατρική Κλινική κ.ά. και παρά τον καυγά μεταξύ των στελεχών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί αλλά και τις υποσχέσεις του νέου βουλευτή και της κυβέρνησης, υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες που έχουν να κάνουν με τη μείωση της χρηματοδότησης, τη διάλυση των δημόσιων και δωρεάν υποδομών Υγείας και τη ραγδαία αύξηση των ιδιωτικών κλινικών στο νησί, που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου Ζακύνθου.

Στις υπηρεσίες Υγείας πρέπει να έχουν όλοι δικαίωμα και πρόσβαση. Δεν μπορεί να χάνονται ανθρώπινες ζωές και να μη δίνεται λύση,  δεν πρέπει να παραμένουν παιδιά χωρίς νοσοκομειακή φροντίδα,  αλλά ούτε και  να αντιμετωπίζεται το σοβαρό αυτό ζήτημα της λειτουργίας και της στελέχωσης του νοσοκομείου με ημίμετρα. Δεν είναι λύση οι ιδιώτες παιδίατροι, δεν είναι λύση να μη λειτουργεί η εξοπλισμένη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, δεν είναι λύση να μην υπάρχει ασθενοφόρο και προσωπικό στο ΕΚΑΒ.

Θέλουμε δημόσια και δωρεάν Υγεία,  σε ασφαλές και σύγχρονο νοσοκομείο με ανεπτυγμένες, στελεχωμένες και αξιοπρεπώς χρηματοδοτημένες όλες τις υπηρεσίες, τα τμήματά και τις κλινικές του.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο δεν σταματά τις παρεμβάσεις του για το νοσοκομείο και το επόμενο διάστημα θα κλιμακώσουμε τις ενέργειές μας».

Δημοσιεύτηκε 20/09/2019

Πηγή: 902.gr

Δείτε στο EKABNews

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews