ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/9/19

Μαγνησία: Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την λειτουργία του ΕΚΑΒ σε νέα βάση
Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019
EKABNews

Συνέντευξη ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Μαγνησίας. Παναγιώτης Δαριώτης

Διεκδικούν λειτουργία του ΕΚΑΒ σε νέα βάση
taxydromos.gr

Προτεραιότητα η ενίσχυση με τουλάχιστον 10 διασώστες του τομέα τοπικά - Αμεσα η συνάντηση του σωματείου με τη νέα διοίκηση   Μεγάλες προσδοκίες ότι θα εισακουστεί το αίτημα για ενίσχυση της υπηρεσίας του ΕΚΑΒ στον Βόλο με προσωπικό «γεννά» η αλλαγή διοίκησης σύμφωνα με τον ίδιο τον Σύλλογο Υπαλλήλων ΕΚΑΒ Ν. Μαγνησίας. Η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα, με το ΕΚΑΒ Βόλου να έχει άμεση ανάγκη για πρόσληψη τουλάχιστον δέκα διασωστών για να μπορούν να βγαίνουν ακόμη περισσότερα ασθενοφόρα στις τρεις καθημερινές βάρδιες, σύμφωνα με το ίδιο το προσωπικό.
Σημειώνεται πως οι τελευταίες προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων στον Βόλο έγιναν το 2004 κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ κάθε καλοκαίρι, προκειμένου να καλυφτούν οι αυξημένες ανάγκες, επιστρατεύονται διασώστες από την υπόλοιπη Θεσσαλία, οι οποίοι όμως κατά κύριο λόγο απασχολούνται στα νησιά των Β. Σποράδων.
«Εδώ και χρόνια ζητάμε να ενισχυθεί ο τομέας του Βόλου με τουλάχιστον 10 άτομα επιπλέον προσωπικό. Εχουμε φτάσει όλοι στα όριά μας. Η προηγούμενη διοίκηση το ήξερε, αλλά δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό. Ελπίζουμε με τον νέο πρόεδρο που ορίστηκε να έχουμε μία πιο γόνιμη συνεργασία ώστε σε πνεύμα συνεννόησης να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της υπηρεσίας και να βρούμε λύσεις», σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Βόλου Παναγιώτης Δαριώτης.
Σύμφωνα με τον τοπικό σύλλογο η κατανομή του προσωπικού ανά Νομό είναι ανισομερής. Στους άλλους τρεις θεσσαλικούς νομούς, συγκριτικά με τα πληθυσμιακά κριτήρια, αλλά και τις ανάγκες που υπάρχουν, ο σύλλογος υποστηρίζει πως η Μαγνησία «είναι ριγμένη». «Σε άλλους νομούς υπάρχει η δυνατότητα να βγουν περισσότερες βάρδιες. Στην περιοχή μας όλα κινούνται στα κόκκινα», παρατήρησε ο κ. Δαριώτης.
Σήμερα στο οργανόγραμμα του ΕΚΑΒ Βόλου είναι ενταγμένοι 50 διασώστες. Ο αριθμός όμως είναι πλασματικός. Σε ενεργή δράση και στη στελέχωση των πληρωμάτων που κάνουν διακομιδές συμμετέχουν 39 υπάλληλοι. Οι υπόλοιποι για λόγους υγείας έχουν αποσπαστεί σ’ άλλους τομείς της διοίκησης του ΕΚΑΒ και στη γραμματειακή υποστήριξη και το τηλεφωνικό κέντρο.
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Δημοσιεύτηκε 5/9/2019

Πηγή: taxydromos.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Πειστευουμε ότι η καινούργια διοίκηση θα κάνει προσλήψεις «1500» άτομα εκτός ΑΣΕΠ βλέπε ειδικοί φρουροί!! Και θα μας απαλλάξει και από τους ‘ανοιμπορους Να προσφέρουν πλέον στο Εκαβ!αλλα όπως δηλώνουν οι ίδιοι έξω είναι στο Εκαβ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews