ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/9/19

Δεν ευσταθούν οι καταγγελίες των εργαζομένων-Θα λειτουργήσει ο Τομέας στον Μεσοπόταμο ισχυρίζεται η Διοίκηση-ΔΤ Δήμου Πάργας
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019
EKABNews

Υπάρχει η ρητή δήλωση-δέσμευση από την Δ/νση του ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας ότι οι πληροφορίες για αναστολή λειτουργίας του σταθμού του ΕΚΑΒ Μεσοποτάμου δεν ευσταθούν, αλλά αντίθετα υπάρχει πρόθεση για πλήρη στελέχωση του Σταθμού του Μεσοποτάμου στο άμεσο μέλλον! 

Δεν ευσταθούν οι καταγγελίες των εργαζομένων του ΕΚΑΒ για τον Τομέα στον Μεσοπόταμο λέει η διοίκηση
mypreveza.gr

Ανδριάνα Σολδάτου


ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΓΑΣ Καναλάκι 26-9-2019

ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΓΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε σχέση με δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας του τοπικού έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και αφορούν στην αναστολή λειτουργίας του σταθμού του ΕΚΑΒ Μεσοποτάμου έχουμε να ανακοινώσουμε τα εξής:

1. Άμεσα με την δημοσίευση της πληροφορίας υπήρξε επικοινωνία του Δημάρχου Πάργας Νίκου Ζαχαριά με τον Διοικητή του ΕΚΑΒ Ηπείρου και τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος του Νομού Πρεβέζης κ. Στέργιο Γιαννάκη. Αντίστοιχη επικοινωνία υπήρχε και από μέλη των επιτροπών αγώνα που είχαν συγκροτηθεί πριν από τρία χρόνια και έθεσαν τότε τα θέμα της δημιουργίας σταθμού ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο και στελέχωσης για 24αωρη λειτουργία των Κέντρων Υγείας Καναλακίου και Πάργας.

2. Μετά από αυτή την επικοινωνία έχουμε να δηλώσουμε ότι από πλευράς των αρμόδιων θεσμικών παραγόντων που αναφέρθηκαν πάρα πάνω, υπήρχε ρητή δήλωση-δέσμευση ο,τι αυτές οι πληροφορίες δεν ευσταθούν, αλλά αντίθετα υπάρχει πρόθεση για πλήρη στελέχωση του Σταθμού του Μεσοποτάμου στο άμεσο μέλλον.

3. Ο σταθμός ΕΚΑΒ Μεσοποτάμου στον χρόνο που λειτουργεί βοήθησε να εμπεδωθεί κλίμα ασφάλειας στους πολίτες του Φαναρίου και της Πάργας και τους πολυπληθείς επισκέπτες, για τα προβλήματα υγείας που απαιτούσαν άμεση επέμβαση. Επίσης όλοι γνωρίζουν συμβάντα που σώθηκαν ζωές από αυτή την δράση του ΕΚΑΒ και των διασωστών του.

Θα παρακολουθούμε στενά το θέμα και δεν θα δεχτούμε ένα κεκτημένο που αφορά την ζωή και την υγεία των κατοίκων του Δήμου μας να αναιρεθεί. Θα πράξουμε τα δέοντα, όπως κάναμε και στο παρελθόν ,για να συνεχίσουμε να έχουμε αυτή την υπηρεσία Υγείας στον Δήμο μας.

4. Με αφορμή αυτή την ευκαιρία να θυμίσουμε, ότι βρίσκεται σε γραφειοκρατική εκκρεμότητα η διαδικασία πρόσληψης γιατρών ,στα Κ.Υ. Καναλακίου και Πάργας, η οποία ξεκίνησε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ζητάμε την άμεση επίλυση αυτών των ζητημάτων και την πρόσληψη των γιατρών, η οποία θα δημιουργήσει δυνατότητα για 24ωρη λειτουργία των δύο Κέντρων Υγείας.

Ο Δήμαρχος Πάργας

Ζαχαριάς Νίκος

Δημοσιεύτηκε 26/09/2019

Πηγή: mypreveza.gr
Στ. Γιαννάκης: Θα λειτουργήσει σωστά το ΕΚΑΒ Μεσοποτάμου
gnomiartas.gr

Ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν.Πρέβεζας, κ.Στέργιος Γιαννάκης μόλις πληροφορήθηκε την αναστάτωση που προκλήθηκε στην τοπική κοινωνία του Δήμου Πάργας, για ενδεχόμενο κλείσιμο του τομέα ΕΚΑΒ Μεσοποτάμου, έπειτα από την ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας καταγγέλλοντας την προηγούμενη Διοίκηση του ΕΚΑΒ για προχειρότητα στη δημιουργία του Τομέα ΕΚΑΒ Μεσοποτάμου, έκανε την εξής δήλωση: 

 Είναι τουλάχιστον απαράδεκτος ο τρόπος που η προηγούμενη κυβέρνηση χειρίστηκε ένα τόσο λεπτό και συνάμα ευαίσθητο θέμα, που έχει να κάνει με την  ανθρώπινη ζωή, διότι στον χώρο της Υγείας δεν χωράει η Πολιτική του χειροκροτήματος και της ψηφοθηρίας. Η Κυβέρνηση του Σύριζα λειτούργησε τον Τομέα ΕΚΑΒ στο Μεσοπότομο με προχειρότητα και χωρίς κανέναν σχεδιασμό για την αυριανή μέρα με αποτέλεσμα σήμερα να κινδυνεύει με κλείσιμο αφού δεν υπάρχει οργανική θέση.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Βουλευτή κ.Στέργιου Γιαννάκη και του Δήμαρχου Πάργας, κ.Νικόλαου Ζαχαριά, τον διαβεβαίωσε πως έπειτα από επικοινωνία που είχε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος με τον Διευθυντή της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ, κ.Βασίλειο Παπαδιώτη, ότι σύντομα θα καλυφθούν οι θέσεις για την εύρυθμη λειτουργία του Τομέα ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο.

Οι προσπάθειες του Βουλευτή κ.Γιαννάκη και κατόπιν συνεννοήσεως με το Υπουργείο Υγείας κινούνται στην κάλυψη μόνιμης θέσης για την ορθή και σωστή λειτουργία του Τομέα ΕΚΑΒ Μεσοποτάμου.

Δημοσιεύτηκε 26/09/2019

Πηγή: gnomiartas.gr

Δείτε στο EKABNews


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews