ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/9/19

Άνδρος: Απινιδωτής και στο Λιμεναρχείο Γαυρίου!...


Λιμενικοί και διασώστες του ΕΚΑΒ με το νέο μηχάνημα στο λιμεναρχείο Γαυρίου.

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019
EKABNews

Απινιδωτής και στο Λιμεναρχείο Γαυρίου!...
enandro.gr

Σήμερα, 05/09/2019 παραδόθηκε από ΕΚΑΒ Άνδρου στην Λιμενική Αρχή Άνδρου αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής από δωρεά ιδιώτη ο οποίος για προσωπικούς λόγους επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του. Με την δωρεά αυτή η Υδρούσα θωρακίζεται μιας και σε συνδυασμό με το καλοεκπαιδευμένο προσωπικό του ΕΚΑΝ και του Λιμενικού μπορούν να σωθούν ζωές. Μένει να έρθουν και γιατροί να στελεχώσουν τα Κέντρα Υγείας Γαυρίου και Μπατσίου ώστε η δημόσια υγεία να μπει σε καλύτερο δρόμο στην περιοχή.

Ο απινιδωτής αποτελεί εξαιρετικό ιατρικό μέσο διάσωσης σε περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής όπου ο ασθενής κινδυνεύει άμεσα. Ο συγκεκριμένος απινιδωτής θα εγκατασταθεί στο Λιμενικό κατάστημα του Τμήματος του Γαυρίου, το οποίο υπηρεσιακά λειτουργεί καθ' όλο το 24ωρο και όλο το χρόνο, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την περιοχή της Υδρούσας.

Εξωτερικοί απινιδωτές έχουν ήδη εγκατασταθεί στο Δημοτικό Στάδιο της Χώρας και στην Πλατεία του Κορθίου. Επισημαίνεται, ότι η χρήση απινιδωτή απαιτεί ειδικές γνώσεις, και οι χρήστες του θα πρέπει να πιστοποιηθούν με κατάλληλη εκπαίδευση BLS/AED (υποστήριξη λειτουργιών πνευμόνων και καρδιάς με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή), την οποία στελέχη του Λιμεναρχείου έχουν πιστοποιηθεί.

Με την καλή συνεργασία ιδιωτών και δημόσιων υπηρεσιών, αναβαθμίζεται η ιατρική μέριμνα πρωτοβάθμιας υγειονομικής υποστήριξης και ενισχύεται σημαντικά το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και των επισκεπτών του νησιού μας.

Κ.Ρ.

Δημοσιεύτηκε 5/9/2019

Πηγή: enandro.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews