ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/9/19

Πρώτες Βοήθειες στη Κέρκυρα ;Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019
EKABNews

Πρώτες Βοήθειες στη Κέρκυρα ;
kerkyranews.gr

Με αφορμή το δεύτερο θάνατο μέσα σε ένα μήνα στην παραλία Αχαράβης, θα ήθελα να σταθώ στο φλέγον θέμα της Γρήγορης (και δεν λέω Άμεσης, γιατί εκ των πραγμάτων δεν είναι δυνατόν να είναι ) αντιμετώπισης περιστατικών υγείας  και τον εντελώς ακατάλληλο επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΕΚΑΒ  στη Κέρκυρα.

Κάποιος είχε τη φαεινή ιδέα το τηλεφωνικό Κέντρο του ΕΚΑΒ να μεταφερθεί Γιάννενα.
Αντί να βρίσκεται επι τόπου ώστε ο τηλεφωνητής να ξέρει τις λεπτομέρειες και να μη χρειάζεται ένα 5λεπτο για να του εξηγήσεις μέσα σε πανικό συνήθως, πού βρίσκεται το περιστατικό, η κλήση πάει στο Κέντρο Ιωαννίνων.

Αναρωτιέμαι είναι τόσο δύσκολο με την απάντηση στα Γιάννενα , ότι το περιστατικό αφορά Κέρκυρα, να μεταβιβάζεται η κλήση σε «υπο-κέντρο» της Κέρκυρας, χωρίς τη σπατάλη χρόνου, δώστε μου το κινητό σας να σας πάρει ο οδηγός να του εξηγήσετε;;;

Από την άλλη το ΕΚΑΒ Κέρκυρας με τις λιγοστές βάρδιες λόγω ελλείψεων προσωπικού, περισσότερο εκτελεί μεταφορικό έργο παρά διάσωση και προσφορά πρώτων βοηθειών.

Αντί να υπάρχουν σταθμοί Βορρά – Νότου – Κέντρου όπου στο Κέντρο να υπάρχει και Μονάδα (αυτά τα ασθενοφόρα που εκτός από διασώστες έχουν και γιατρό) ακούγονται απαντήσεις του Κέντρου Ιωαννίνων για εξυπηρέτηση μετά από 45 λεπτά (περίπτωση ανακοπής χαμένη υπόθεση εκτός και τρέξουν τα με γιατρό στελεχωμένα Ιδιωτικά ασθενοφόρα, περίπτωση  πνευμονικής εμβολής χαμένη υπόθεση, περίπτωση οξέως πνευμονικού οιδήματος χαμένη κλπ κλπ)

Σε μία Κέρκυρα που τους 6 μήνες ο τουρισμός αυξάνει το πληθυσμό κατακόρυφα, η πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας είναι τριτοκοσμική δυστυχώς και κανενός ανευθυνουπεύθυνου, αιρετού ή διορισμένου δεν ιδρώνει το αυτί του.

Συνυπεύθυνοι και εμείς οι δημότες, κάτοικοι και μη που δεν ορθώνουμε ανάστημα για τα ουσιαστικά και βασικά της ποιότητας ζωής μας, αλλά κοκορευόμαστε σε πόσες συναυλίες πήγαμε το καλοκαίρι.

Στο Βορρά, που έχω ιδίαν αντίληψη,  οι κάτοικοι και οι επισκέπτες, βλέπουν τους ιδιώτες γιατρούς με αυτοκίνητα με επιγραφές «Γιατρός στο σπίτι» και τα ιδιωτικά ασθενοφόρα που μάλλον για διαφήμιση χρησιμοποιούν μόνιμα σειρήνες και φώτα  και επαναπαύονται ότι θα τους σώσει ο Μάστορας κι ο Μωχάμετ ! (οι άνθρωποι  εκτός από γιατροί είναι και επιχειρηματίες και καλά κάνουν, έχουν σώσει ζωές  όπως πρόσφατα περιστατικό ανακοπής σε 44χρονη και πολλές φορές και αφιλοκερδώς).

Σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες σε τέτοια περιστατικά θα σηκωνόταν το πολυδιαφημισμένο  ελικόπτερο από το Ακτιο, που δεν ήθελαν κάποιοι  να υπάρχει στη Κέρκυρα γιατί αν υπήρχε στη Κέρκυρα, τότε κάποιοι δεν θα μπορούσαν να φέρουν αντιρρήσεις στη λειτουργία κάποιων τμημάτων, που θα πούμε άλλη φορά!!!

ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΜΗ ΠΑΘΟΥΜΕ!!!

Αρθογραφία : Σπύρος Χειρδάρης

Δημοσιεύτηκε 16/9/2019

Πηγή: kerkyranews.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews