ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/9/19

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ: Γιατί δεν ολοκληρώνονται οι διαδικασίες πρόσληψης διασωστών στο ΕΚΑΒ μέσω ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) και ΔΥΠΕ;Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019
EKABNews

Ανακοίνωση της «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ» (Συνδυασμός του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ)

27.09.2019

Γιατί δεν ολοκληρώνονται οι διαδικασίες πρόσληψης διασωστών στο ΕΚΑΒ μέσω ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) και ΔΥΠΕ;

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε όλοι με ενδιαφέρον, τις δηλώσεις  του Υπουργού Υγείας κου Βασίλη Κικίλια για την μειωμένη δύναμη  των ασθενοφόρων που επιχειρούν κυρίως στην Αττική. Παραδέχεται και δημοσιοποιεί το πρόβλημα υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων του, δηλώνοντας ακόμη και συγκεκριμένο αριθμό ασθενοφόρων που απαιτούνται (+70 ασθενοφόρα).
Δυστυχώς μέχρι σήμερα, εκτός από την παραδοχή του προβλήματος και την δήλωση για την ανάγκη «διακριτών» κινήτρων στα πληρώματα των ασθενοφόρων, δεν έχουμε δει κάποια κίνηση βελτίωσης της καθημερινότητα μας.
Οι διαδικασίες για τις έστω και λίγες προσλήψεις διασωστών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (ευέλικτη αγορά εργασίας που για πρώτη φορά έφερε στο ΕΚΑΒ η προηγούμενη κυβέρνηση) που είναι σε εξέλιξη δεν έχουν προχωρήσει.
Οι μόνιμες προσλήψεις 37 διασωστών από την 5Κ/2018 (13 θέσεις στην Αττική) που έχουν δημοσιευτεί σε ΦΕΚ δεν έχουν αναλάβει μέχρι σήμερα υπηρεσία.

Πρόγραμμα PHILOS II από τον ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ)
Μέσω του προγράμματος PHILOS II από τον ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) δημοσιεύτηκαν επιτέλους στις αρχές του μήνα τα οριστικά αποτελέσματα για την πρόσληψη 104 Πληρωμάτων Ασθενοφόρου/Διασωστών με ατομικές συμβάσεις (10 θέσεις στην Αττική). Τα προσωρινά είχαν βγει τον Φεβρουάριο! Η προηγούμενη πολιτική ηγεσία δεν πρόλαβε μέχρι τον Μάιο να τις ολοκληρώσει! Η κοροϊδία στους άνεργους συναδέλφους δεν έχει όρια.  Κάθε σχεδιασμός του ΕΚΑΒ ανατράπηκε. Οι ανάγκες στα νησιά του Αιγαίου, που είναι οι περισσότερες θέσεις, είναι τεράστιες. Το υπάρχων προσωπικό σε κάποια από αυτά (Κως, Κάλυμνος, Λέρος) δεν επαρκεί για 24ωρη λειτουργία του ΕΚΑΒ. Τα κενά καλύπτονται εδώ και μήνες με μετακινήσεις από άλλες περιοχές. Στην Χίο και στην Σάμο βγαίνει μόνο ένα ασθενοφόρο καθημερινά. Ο όγκος εργασίας με τις μεταναστευτικές ροές να αυξάνονται κάθε μέρα όλο και μεγαλώνει. Στην Μυτιλήνη (Μόρια) χρειάζονται 2 ασθενοφόρα μόνο για τις διακομιδές (16 διασώστες είναι να προσληφθούν).
Γιατί δεν παρεμβαίνει ο Υπουργός να υπογραφούν οι συμβάσεις;

Προκήρυξη μέσω ΔΥΠΕ
Μέσω των ΔΥΠΕ εκκρεμεί η ολοκλήρωση της  διαδικασίας πρόσληψης με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου των υπόλοιπων 77 διασωστών  σε σύνολο 100 θέσεων οι οποίες δεν ολοκληρώθηκαν κυρίως λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών (ΠΕΙ, περιορισμένος χρόνος) λίγο πριν τις εκλογές. Για την Αττική  η κατανομή είναι 37 θέσεις. Το ΕΚΑΒ έχει δεσμεύσει στον προϋπολογισμό του την μισθοδοσία τους.
Γιατί δεν παρεμβαίνει ο Υπουργός για την ολοκλήρωση διαδικασίας πρόσληψης τους;

Τα ασθενοφόρα που λείπουν από τους δρόμους χρειάζονται και διασώστες για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Η ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης του επικουρικού προσωπικού σε συνδυασμό με μια νέα προκήρυξη 500 θέσεων μόνιμου προσωπικού θα βελτιώσει τις επιχειρησιακές επιδόσεις του ΕΚΑΒ και θα σωθούν ανθρώπινες ζωές.About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews