ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/9/19

Δήλωση Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στη δράση Υπ. Υγείας και ΕΚΑΒ για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών, Βίντεο

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου και τους διασώστες-εκπαιδευτές στην πλατεία ΣυντάγματοςΣάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019
EKABNews

Δήλωση Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στη δράση Υπουργείου Υγείας και ΕΚΑΒ για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών
moh.gov.gr
14/09/2019

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας παρακολούθησε τη δράση του Υπουργείου Υγείας και του ΕΚΑΒ, που διοργανώθηκε στην Πλατεία Συντάγματος, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών.

Ο κ. Κικίλιας παρακολούθησε την επίδειξη Πρώτων Βοηθειών βασικής υποστήριξης της ζωής που έκαναν διασώστες του ΕΚΑΒ και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο λόγος ύπαρξης του Υπουργείου Υγείας, αλλά και του ΕΚΑΒ - που είναι το πρώτο κομμάτι του ΕΣΥ που έρχεται σε επαφή με τον ασθενή - είναι να σώζονται ζωές, να ανακουφίζονται ευπαθείς ομάδες, να βελτιώνεται η ζωή των πολιτών.

Είναι σημαντικό να γνωρίζει ο κόσμος τα βασικά των Πρώτων Βοηθειών. Ξεκινώντας από σήμερα που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών, οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η επόμενη κίνηση που θα κάνουμε, σε συνεργασία με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και το Υπουργείο Παιδείας, είναι να οργανώσουμε τέτοιες δράσεις στα Λύκεια όλης της χώρας.

Είμαι σίγουρος ότι το ΕΚΑΒ θα κάνει ό,τι μπορεί, για να αντιμετωπίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα περιστατικά σε όλη τη χώρα. Θέλουμε και τους συμπολίτες μας δίπλα στο Σύστημα Υγείας. Το Σύστημα Υγείας δεν είναι κάτι άυλο και θεωρητικό. Είναι οι διασώστες μας, οι νοσηλευτές μας, οι γιατροί μας, που πασχίζουν καθημερινά. Γιατί η προσπάθεια να σώσεις έστω και μία ανθρώπινη ζωή, είναι κάτι ιερό».Πηγή: moh.gov.gr

Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών, στην πλατεία Συντάγματος

AMNAwebTV


Διασώστες του ΕΚΑΒ, παρέδωσαν μαθήματα πρώτων βοηθειών στους πολίτες που  κατά τη διάρκεια δράσης για την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών, στην πλατεία Συντάγματος, Αθήνα Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019. 
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ρεμούνδος Α

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews