ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/9/19

healthreport.gr: Ανασυγκροτείται πλήρως το ΕΚΑΒ! Τι ετοιμάζεταιΔευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2019
EKABNews

Ανασυγκροτείται πλήρως το ΕΚΑΒ! Τι ετοιμάζεται
healthreport.gr

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Τον σχεδιασμό του νέου «υπερΕΚΑΒ» κάνει ήδη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δεδομένου ότι το επόμενο διάστημα συνενώνονται ΕΚΕΠΥ και ΕΚΑΒ.

Άλλωστε όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, έως το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση η οποία θα μεταφέρει ουσιαστικά όλο το επιχειρησιακό κομμάτι από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) στο ΕΚΑΒ.

Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Έρχεται το «υπερΕΚΑΒ»! Συνενώνονται το ΕΚΕΠΥ και όλες οι υπηρεσίες με νομοθετική ρύθμιση»

Το νέο ΕΚΑΒ με τις αυξημένες αρμοδιότητες θα είναι άμεσα συνδεδεμένο με τα νοσοκομεία και ιδιαιτέρως με τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών τα οποία θα ανασυγκροτηθούν και θα γίνουν πλήρως ανεξάρτητα με βάση τουλάχιστον τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας.


Και οι μηχανές του ΕΚΑΒ σε δράση
Στο νέο «υπερΕΚΑΒ» θα υπάρχει ένας ενοποιημένος συντονισμός όλων των υγειονομικών αναγκών της χώρας, καθώς στόχος είναι να υπάρχει ολοκληρωμένη επικοινωνία μεταξύ νοσοκομείων, ασθενοφόρων και Τμημάτων Επειγόντων περιστατικών.

Μέχρι σήμερα το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) που θεωρητικά θα έπρεπε να είχε τη συνολική εικόνα για τα κενά κρεβάτια στα νοσοκομεία, ώστε να μετακινούνται ανάλογα οι ασθενείς με τα ασθενοφόρα, δεν είχε αυτή τη δυνατότητα λόγω έλλειψης συντονισμού.
Πλέον όπως μεταφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr είναι να γίνεται η μεταφορά ασθενών όπου υπάρχουν κενά κρεβάτια.

Πάντως αξιοσημείωτο είναι πως στη μάχη της διάσωσης θα μπουν πιο ενεργά και οι “δίτροχοι” διασώστες, αφού η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένεται να αξιοποιήσει δεόντως τις μηχανές του ΕΚΑΒ που μπορούν να παρέμβουν άμεσα σε διάφορα περιστατικά.

Τόσο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσο και η νέα Διοίκηση του ΕΚΑΒ, φαίνεται πως επιδιώκουν να αξιοποιούνται τα ασθενοφόρα όπου υπάρχει πραγματικά ανάγκη ενώ όπου κρίνεται ότι επαρκεί, θα αποστέλλονται οι μηχανές.
Άλλωστε οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ έχουν αναφέρει πολλές φορές ότι στο 75% των περιστατικών όπου επεμβαίνουν οι μηχανές του ΕΚΑΒ δεν χρειάζονται τελικά ασθενοφόρο.

Με τον τρόπο αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα το ανθρώπινο δυναμικό του φορέα, αλλά και να εξοικονομηθούν και πόροι.

Πηγή: healthreport.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews