ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/10/19

Στο επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας (μέσα σε 2 μήνες) η νέα ρύθμιση για τη βία στα νοσοκομεία και στο ΕΚΑΒ!Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2019
EKABNews

Στο επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας η νέα ρύθμιση για τη βία στα νοσοκομεία!
healthreport.gr

Δήμητρα Ευθυμιάδου


Στο επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που ετοιμάζεται ήδη ώστε να κατατεθεί τους επόμενους δύο μήνες στη Βουλή, αναμένεται να συμπεριληφθεί η ρύθμιση με την οποία θα αυστηροποιούνται οι ποινές για όσους ασκούν βία στα νοσοκομεία εναντίον γιατρών, νοσηλευτών και γενικά του προσωπικού.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας άλλωστε είχε προαναγγείλει τη σχετική ρύθμιση.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα στοιχεία για τη βία στα νοσοκομεία: «Κικίλιας: Αυστηροποιείται ο νόμος για όσους ασκούν βία στα νοσοκομεία! Τι ετοιμάζει»

Μάλιστα με βάση τα όσα επεσήμανε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στους νοσοκομειακούς γιατρούς, η σχετική διάταξη θα ενταχθεί στο επόμενο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται ήδη και θα προβλέπει αυστηρές ποινές για τους παραβάτες.

Αυξάνεται η βία
Στη χώρα μας παρότι το φαινόμενο της βίας στα νοσοκομεία είναι σχετικά καινούριο, είναι συνεχώς εξελισσόμενο και τα τελευταία χρόνια με βάση υπολογισμούς, παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 30%. Με βάση διεθνείς μελέτες, οι γιατροί που εργάζονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών είναι μέσα στις ομάδες υψηλού κινδύνου μετά τους επαγγελματίες της ψυχικής υγείας.Γι’ αυτό και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) έχει εκπονήσει ένα παγκόσμιο σχέδιο δράσης για την πρόληψη της βίας.

Πηγή: healthreport.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews