ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/10/19

Νέα παράταση μέχρι 30.6.2020 με τροπολογία για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίαςΤετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019
EKABNews

Ανθυγιεινό επίδομα: Νέα παράταση - Ανησυχία στους εργαζόμενους (τροπολογία)
aftodioikisi.gr


Έντονη ανησυχία επικρατεί, όπως προκύπτει και από εκατοντάδες μηνύματα στην aftodioikisi.gr, για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας από τους περίπου 90.000 δημοσίους υπαλλήλους που το λαμβάνουν.

Κι αυτό γιατί, ενώ η σχετική τροπολογία που είχε ψηφισθεί τον περασμένο Φεβρουάριο από τη Βουλή, προέβλεπε ότι η Επιτροπή που συστάθηκε θα δημοσιοποιούσε έως 31 Οκτωβρίου το πόρισμά της και στη συνέχεια εντός δύο μηνών, θα εκδιδόταν η ΚΥΑ με την οποία θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου καθεστώτος με τον προσδιορισμό των νέων δικαιούχων, οι εργαζόμενοι, που δεν συμμετέχουν στην Επιτροπή, να μην έχουν καμία ενημέρωση.

«Λειτουργεί ή δεν λειτουργεί αυτή τη Επιτροπή που είχε συσταθεί επί προηγούμενης κυβέρνησης, κανείς δεν γνωρίζει», αναφέρει συνδικαλιστής του Δημοσίου στην aftodioikisi.gr, προσθέτοντας ότι «εφόσον δεν υπάρξει πόρισμα από την Επιτροπή εντός Οκτωβρίου το επίδομα βρίσκεται, κυριολεκτικά, στον ‘αέρα'».

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ήδη Διευθύνσεις Προσωπικού δήμων θέτουν ερωτήματα προς τα αρμόδια υπουργεία, ζητώντας να απαντηθεί αν θα συμπεριληφθεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους μισθούς του Νοεμβρίου.

Παράταση με τροπολογία
Για το λόγο αυτό, σήμερα η κυβέρνηση κατέθεσε ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο με την οποία:
Πηγή: aftodioikisi.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews