ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30/10/19

«Στέλλα Μανώλα-Κούρτη»: Στη μνήμη του Ευστρατίου-Ραφαήλ Μπίνη η 62η εθελοντική αιμοδοσία


Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019
EKABNews

Αφιερωμένη στον Ευστράτιο-Ραφαήλ Μπίνη, το μικρό παιδί που δεν υπάρχει πια κοντά μας (γιός διασώστη του ΕΚΑΒ Καβάλας), η 62η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος Καβάλας «Στέλλα Μανώλα-Κούρτη.

Συνέντευξη ο εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Καβάλας Γιώργος Σακάλογλου

«Στέλλα Μανώλα-Κούρτη»: Στη μνήμη του Ευστρατίου-Ραφαήλ Μπίνη η 62η εθελοντική αιμοδοσία
kavalapost.gr

Από τη θεωρία της αλληλεγγύης στην πράξη: Ένα αιμοδοτικό διήμερο με πολλά μηνύματα ζωής από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος Καβάλας-Έκκληση για μαζική συμμετοχή στην προσπάθεια

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος Καβάλας «Στέλλα Μανώλα-Κούρτη» προσκαλεί όλους τους Καβαλιώτες να πάρουν μέρος στην 62η εθελοντική αιμοδοσία που διενεργείται την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 από τις 08:00 μέχρι τις 14:30 στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας. Η 62η αιμοδοσία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ευστρατίου-Ραφαήλ Μπίνη, το μικρό παιδί που δεν υπάρχει πια κοντά μας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Χίζαρης, ο γραμματέα Κώστας Παγώνης και το μέλος του που ανήκει στο ΕΚΑΒ Γιώργος Σακάλογλου μίλησαν για την αιμοδοσία και για τους σκοπούς του Συλλόγου.

Ο κ. Χίζαρης ευχαρίστησε τον Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας για τη διάθεση του χώρου. «Στην αιμοδοσία αυτή» είπε, «καλούμε παλιά και νέα μέλη του Συλλόγου να προσέλθουν γιατί ξέρουμε και ξέρουν πως το αίμα σώζει ζωές. Οι παλιοί εν ενεργεία αιμοδότες που μεγάλωσαν και δεν μπορούν να αιμοδοτήσουν, καλό θα ήταν να εγγράψουν ένα νέο μέλος στον Σύλλογό μας. Τους καλούμε όλους στο διήμερο αιμοδοσίας και θα θέλαμε αυτήν την φορά η αιμοδοσία να καταρρίψει όλα τα ρεκόρ. Το ΕΚΑΒ είναι μια από τις 12 συνεργαζόμενες ομάδες του Συλλόγου μας και φέτος το τιμάμε με την εκδήλωσή μας».

Ο κ. Σακάλογλου, εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, από την πλευρά του κάλεσε όλους στους δημότες της πόλης να παρευρεθούν στην 62η αιμοδοσία που γίνεται στη μνήμη του Ευστρατίου-Ραφαήλ Μπίνη, η ιστορία του οποίου συγκίνησε όλη την κοινωνία της Καβάλας. «Εμείς οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ» είπε, «ζήσαμε από πιο κοντά τον αγώνα του και τον αγώνα που έδωσαν οι γονείς και όλοι οι Καβαλιώτες βοηθώντας αυτό το παιδί να περάσει τη δύσκολη κατάστασή του. Περιμένουμε, στη μνήμη αυτού του παιδιού, ο λαός της πόλης να δώσει το αίμα του για να σώσει τους συνανθρώπους του. Οι ανάγκες για αίμα στην Ελλάδα είναι μεγάλες και εμείς οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ ζούμε το πρόβλημα από κοντά. Είναι η καλύτερη κίνηση που μπορεί να κάνει κάποιος».

Ο κ. Παγώνης τόνισε πως «με αφορμή αυτήν την αφιερωματική εκδήλωση του Συλλόγου μας, απευθύνουμε έκκληση προς όλους να έρθουν στον Σύλλογό μας για κάθε περίπτωση που θεωρούν πως αξίζει τον κόπο. Στο κάλεσμα του ΕΚΑΒ εμείς ανταποκριθήκαμε αμέσως με διάθεση. Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα πως τέτοιες προσπάθειες πρέπει να αγκαλιάζονται από όλους και να είμαστε όλοι μας αλληλέγγυοι ο ένας για τον άλλον και όλοι μαζί για τον πάσχοντα συνάνθρωπο. Τους θέλουμε όλους δίπλα μας».

Πηγή: kavalapost.gr

Δείτε στο EKABNews


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews