ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/10/19

Στάδια κατά την Κλήση Ασθενοφόρου - Το Στάδιο Επιβίβασης του Ασθενούς - Το Στάδιο της Μεταφοράς του Ασθενούς (Μέρος Τέταρτο)Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019
EKABNews

Στάδια κατά την Κλήση Ασθενοφόρου - Το Στάδιο Επιβίβασης του Ασθενούς - Το Στάδιο της Μεταφοράς του Ασθενούς (Μέρος Τέταρτο)
diasostesrodou.blogspot.com

Επιμέλεια Κειμένου
Παναγιώτης Σπανός
Διασώστης ΕΚΑΒ ΡόδουΤο Στάδιο Επιβίβασης του Ασθενούς
Τις περισσότερες φορές, θα παρέχετε τις πρώτες βοήθειες στον ασθενή ακριβώς στον τόπο του ατυχήματος, πριν τον μεταφέρετε στο ασθενοφόρο.

Εκεί μπορείτε να ξεκινήσετε με τα απλά μέτρα αντιμετώπισης του ασθενούς, όπως η επίδεση και η ακινητοποίησή του.

Στη συνέχεια πρέπει να φροντίσετε για τη διακομιδή του, εξασφαλίζοντας τη μεταφορά του πάνω σε μια ειδική πλατφόρμα, με το πτυσσόμενο φορείο, ή με το τροχήλατο φορείο του ασθενοφόρου.

Στη συνέχεια μετακινήστε τον προς το ασθενοφόρο για να επιβιβαστεί προσεκτικά στην καμπίνα των ασθενών.

Ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικός μπορεί να είναι ο οδηγός του ασθενοφόρου, η μεταφορά του ασθενούς ξαπλωμένου σε φορείο, δεν είναι καθόλου άνετη και μπορεί να προκύψει και ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Βεβαιωθείτε ότι ο ασθενής βρίσκεται σε ασφαλή θέση φορώντας τουλάχιστον τρεις ειδικές ζώνες ασφαλείας.

Χρησιμοποιήστε ειδικές προστατευτικές ζώνες γύρω από τους ώμους, που αποτρέπουν την κίνηση του ασθενούς προς τα εμπρός, όταν το ασθενοφόρο επιβραδύνει ή σταματήσει απότομα.

Το Στάδιο της Μεταφοράς του Ασθενούς
Ενημερώστε το κέντρο κλήσεων όταν είστε έτοιμος για να αναχωρήσετε με τον ασθενή.

Φροντίστε να αναφέρετε τον αριθμό των ασθενών που μεταφέρετε και το όνομα του νοσοκομείου που θα σας υποδεχτεί.

Ακόμη και αν έχετε ήδη εκτιμήσει την κατάσταση του ασθενούς και φροντίσει για την περίθαλψή του, πρέπει να συνεχίσετε να τον παρακολουθείτε σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής.

Αυτοί οι συνεχείς έλεγχοι μπορεί να αποκαλύψουν πιθανές αλλαγές στα ζωτικά σημεία και τη συνολική κατάστασή του ασθενούς.

Φροντίστε να ελέγχετε συνεχώς τα ζωτικά σημεία του ασθενούς κατά τη διαδρομή.

Η συχνότητα ελέγχου των ζωτικών σημείων εξαρτάται από την κατάσταση του ασθενούς. Η συνήθης πρακτική που ακολουθείται από πολλές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, είναι ο τακτικός έλεγχος κάθε 1 5 λεπτά για τους σταθεροποιημένους και κάθε 5 λεπτά για τους ασταθείς ασθενείς.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να επανεκτιμάτε συνεχώς την κλινική εικόνα του ασθενούς, να καταγράφετε και να διευθετείτε νέα προβλήματα, καθώς και την ανταπόκριση του ασθενούς στην αρχική θεραπευτική αγωγή.


Αυτή την ώρα πρέπει να επικοινωνήσετε με το νοσοκομείο που πρόκειται να σας υποδεχτεί. Ενημερώστε το κέντρο ελέγχου σχετικά με τους ασθενείς και το είδος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων της ομάδας διάσωσης, αλλά και το είδος και το μέγεθος της περίθαλψης που απαιτεί ο ασθενής, μπορεί να βρείτε το χρόνο για να ξεκινήσετε την καταγραφή της αναφοράς σας κατά τη διαδρομή.

Τέλος, και ίσως το πλέον σημαντικό, μην αγνοήσετε τη συναισθηματική στήριξη που έχει ανάγκη ο ασθενής. Μην εμπλακείτε τόσο με τη γραφειοκρατία και τους συνεχείς ελέγχους, ώστε να αγνοήσετε τους φόβους του ασθενούς.
Είστε εκεί για να βοηθήσετε τον άνθρωπο ασθενή, γι' αυτό προσπαθήστε να εκμεταλλευτείτε τον χρόνο αυτό, επιχειρώντας να τον καθησυχάσετε.
Μερικοί ασθενείς όπως οι πολύ νέοι αλλά και οι ηλικιωμένοι μπορεί να ωφεληθούν από την προσοχή που μπορείτε να επιδείξετε κατά τη διάρκεια της διακομιδής.

Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή στις διαφορετικές ανάγκες των ασθενών.

ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΜΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ
ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Π.Χ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ

Επιμέλεια Κειμένου
Παναγιώτης Σπανός
Διασώστης ΕΚΑΒ Ρόδου

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews