ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/10/19

Νικόλαος Μανωλάκος: «Να επιβραβεύσουμε την αυτοθυσία των διασωστών του ΕΚΑΒ με την θέσπιση επιδόματος», ΒίντεοΚυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019
EKABNews

Ο Βουλευτής της ΝΔ στην Α΄Πειραιώς Νικόλαος Μανωλάκος κατά την ψήφιση του πρόσφατου νομοσχεδίου για την υγεία χαρακτηρίζει τη θέσπιση επιδόματος προς στους διασώστες του ΕΚΑΒ, ως την ελάχιστη αναγνώριση της Πολιτείας.  Η ψήφιση του όμως παραπέμπεται σε επόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας το οποίο θα κατατεθεί μέχρι τέλους του έτους.

Νικόλαος Μανωλάκος: "Να επιβραβεύσουμε την αυτοθυσία των διασωστών του ΕΚΑΒ"
pireasnews.gr


Νικόλαος Μανωλάκος: «Η Υγεία δεν είναι δεδομένη- Ας είμαστε καθαροί-  Αξίζει να κοπιάζουμε, αξίζει να μαχόμαστε, αξίζει να αγωνιζόμαστε καθημερινά, για να γίνουμε καλύτεροι».

Στην κοινοβουλευτική σύμπνοια, που σημειώθηκε κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας και ειδικότερα στις ρυθμίσεις για την απαγόρευση του καπνίσματος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων της Νέας Δημοκρατίας κ.Νικόλαος Μανωλάκος, από το βήμα της Βουλής.
«Η τήρηση και η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, μας αφορά όλους. Από τον μεγαλύτερο σε ηλικία, έως τον πιο μικρό. Δεν υπάρχει ούτε χρόνος, ούτε λόγος, για την παραμικρή ολιγωρία, για την παραμικρή καθυστέρηση, όταν συζητούμε για θέματα υγείας. Ας είμαστε καθαροί.», τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως ακριβώς επειδή «η Υγεία δεν είναι ούτε αυτονόητη, ούτε δεδομένη, για καμία και για κανέναν», δεν υπάρχει χώρος για μικροπολιτικές διαφορές και ιδεολογικές αποκλίσεις.

Ο βουλευτής της Ν.Δ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επιβράβευση της αυτοθυσίας που επιδεικνύουν οι άνδρες και οι γυναίκες των διασωστών του ΕΚΑΒ, στο «πεδίο μάχης» της ασφάλτου:
«Αυτοί οι άνθρωποι, που επιχειρούν στην άσφαλτο, βρίσκονται σε ένα ιδιότυπο «πεδίο μάχης». «Μάχονται» έναντι του χρόνου που κυλά, όταν μερικά μόλις λεπτά, μπορεί να αποβούν μοιραία για τον ασθενή. «Μάχονται» έναντι του ανθρωπίνου πόνου, που ακόμη και εάν έχουν εκπαιδευτεί ή αν έχουν εξοικειωθεί να τον αντιμετωπίζουν, κανένα περιστατικό δεν είναι το ίδιο με το προηγούμενο», τόνισε ο κ.Νικόλαος Μανωλάκος, χαρακτηρίζοντας τη θέσπιση επιδόματος προς στους διασώστες του ΕΚΑΒ, ως την ελάχιστη αναγνώριση της Πολιτείας. 

Ο νεοεκλεγείς βουλευτής της Ν.Δ. στην Α’ Πειραιώς, Αντιστράτηγος ε.α. δεν θα μπορούσε να αγνοήσει το ζήτημα της Αριστείας, των σημαιοφόρων και των παραστατών, όπως αυτό συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο, ενόψει μάλιστα της εθνικής μας εορτής της 28ης Οκτωβρίου 1940.
«Δίνουμε κίνητρο στα νέα παιδιά, να γίνουν καλύτερα. Τους δίνουμε έναν στόχο. Και είναι ελεύθερα να τον κατακτήσουν. Και να γίνουν παραστάτες, να γίνουν σημαιοφόροι, αλλά με την αξία τους», τόνισε ο βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων της Νέας Δημοκρατίας, για την επαναφορά της μαθητικής αριστείας.

Τα κύρια σημεία της ομιλίας μου χτες στη Βουλή: ο αντικαπνιστικός νόμος, το δίκαιο επίδομα στους διασώστες του ΕΚΑΒ και η επαναφορά της αριστείας, ως επιβράβευση στους μαθητές.

15 10 19 Ολομέλεια Αντικαπνιστικός ΕΚΑΒ Αριστεία
Νικόλαος Μανωλάκος16 Οκτ 2019

Πηγή: pireasnews.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews