ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/10/19

Συνάντηση του Βουλευτή Ν. Λευκάδας Θανάση Καββαδά με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νικόλαο ΠαπαευσταθίουΔευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2019
EKABNews

Συνάντηση του Βουλευτή Ν. Λευκάδας Θανάση Καββαδά με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νικόλαο Παπαευσταθίου
startmediacorfu.gr


Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νικόλαο Παπαευσταθίου είχε την προηγούμενη Δευτέρα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες του ΕΚΑΒ στο Νομό. Ο κ.Καββαδάς αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη μεταστέγασης του ΕΚΑΒ Λευκάδας, τη δημιουργία Σταθμού ΕΚΑΒ Νότιας Λευκάδας στη Βασιλική, στην ανάγκη ενίσχυσης των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ με προσωπικό και ασθενοφόρα οχήματα.

Ο Βουλευτής ενημέρωσε τον Πρόεδρο ότι το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας μετεγκαταστάθηκε πριν από σχεδόν πέντε μήνες σε νέο κτίριο, πλην όμως το ΕΚΑΒ παρέμεινε στην παλιά του έδρα. Τον πληροφόρησε ότι υπάρχει κτίριο διαθέσιμο πλησίον του νέου Νοσοκομείου, ωστόσο για να εγκατασταθεί σε αυτό το ΕΚΑΒ, πρέπει το κτίριο να παραχωρηθεί από την 6η ΥΠΕ. Ο Πρόεδρος δεσμεύθηκε να φέρει το θέμα στην πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Επιπλέον, ο κ. Παπαευσταθίου έκανε δεκτό το αίτημα του Βουλευτή να αναλάβει το ΕΚΑΒ την κάλυψη των εξόδων αρχικής ηλεκτροδότησης, ύψους περίπου 11.500 ευρώ, καθώς και τα κόστη σύνδεσης του Νέου Σταθμού με τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

Επιπλέον, ο κ. Καββαδάς πρότεινε τη δημιουργία Σταθμού ΕΚΑΒ για τη Νότια Λευκάδα στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής, υπογραμμίζοντας ότι το Κέντρο εξυπηρετεί περίπου 4.500 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής το χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι οι επισκέπτες ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες. Επεσήμανε ότι υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ με προσωπικό σε όλο το Νομό. Ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι εφόσον προχωρήσουν οι πανελλαδικές προκηρύξεις για πρόσληψη προσωπικού, δεν έχει καμία αντίρρηση για τη δημιουργία Σταθμού ΕΚΑΒ στη Νότια Λευκάδα.

Τέλος, o Πρόεδρος ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι εν καιρώ θα υπάρξει προκήρυξη για ένα μικρό ασθενοφόρο και μια κινητή μονάδα για τον Σταθμό Λευκάδας. Ο Βουλευτής ευχαρίστησε για τις ενέργειες, ζήτησε ωστόσο από τον Πρόεδρο να εξετάσει τη δυνατότητα να διαθέσει το ΕΚΑΒ ένα ασθενοφόρο σύγχρονων προδιαγραφών στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής, προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες στη Νότια Λευκάδα μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

Δημοσιεύτηκε 6/10/2019About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. πλάκα θα έχει ο νέος πρόεδρος, να παρασυρθεί κι αυτός, όπως ο... άλλος, από τους πολιτικούς της κάθε μικρής περιοχής και πόλης, ώστε να αρχίσει να δημιουργεί τομείς και βάσεις, με μετακινήσεις προσωπικού!!!
    θα έχουμε από κάποιους... αυτοχειρίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews