ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/10/19

ΠΟΕΔΗΝ: Τραγική Υποστελέχωση της Σάμου από ασθενοφόρα
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019
EKABNews
Με αφορμή τα σοβαρά επεισόδια και τους δεκάδες τραυματισμούς προσφύγων και μεταναστών προχθές απόγευμα και νύκτα στο hot spot του νησιού με τα μαχαιρώματα και τις φωτιές αναδείχθηκε για άλλη μια φορά η τραγική υποστελέχωση του νησιού σε ασθενοφόρα λόγω έλλειψης διασωστών.
Το μοναδικό ασθενοφόρο προχθές στις βάρδιες απόγευμα και νύκτα ήταν απασχολημένο για τη διακομιδή 30 τραυματιών από το hot spot προς το Νοσοκομείο. Δεν προλάβαινε και πολλοί πήγαν μόνοι τους. Ευτυχώς δεν συνέβη άλλο έκτακτο περιστατικό στο νησί. Το καλοκαίρι στο Καρλόβασι χάθηκε 19χρονος από έλλειψη Ασθενοφόρου.
Στο νησί επιχειρεί συνήθως ένα Ασθενοφόρο τη βάρδια από τη βάση του ΕΚΑΒ στο Βαθύ ή το Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου. Στο Κ.Υ. Καρλοβασίου υπάρχουν 4 διασώστες και μια που είναι με άδεια εγκυμοσύνης και οι μισές βάρδιες (50 τον Οκτώβρη) είναι ακάλυπτες.
Στη βάση του ΕΚΑΒ στο Βαθύ υπηρετούν 9 διασώστες 12 βάρδιες τον μήνα Οκτώβρη είναι ακάλυπτες. Τις 12 βάρδιες το νησί καλύπτεται από ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Καρλοβασίου. Οι αποστάσεις στο νησί είναι έως και δύο ώρες.
Όταν το ασθενοφόρο διεκπεραιώνει ένα περιστατικό, το νησί για τέσσερις ώρες είναι ακάλυπτο. Δεν υπήρξε καμία λύση στο πρόβλημα παρότι αναδείχθηκε με το πιο τραγικό τρόπο το πρόβλημα τον Αύγουστο. Οι διασώστες του προγράμματος PHILOS 2 καθυστερούν!!!
Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να στελεχώσει το ΕΚΑΒ της Σάμου πριν θρηνήσουμε νέα θύματα.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πηγή: poedhn.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews