ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/10/19

Στήριξη του Υπ. Εσωτερικών στην επιχειρησιακή αναβάθμιση του ΕΚΑΒ στην Μακεδονία


Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019
EKABNews

Στήριξη του Υπ. Εσωτερικών στην επιχειρησιακή αναβάθμιση του ΕΚΑΒ στην Μακεδονία
virus.com.gr

Στο πλευρό του ΕΚΑΒ βρίσκεται το Υπουργείο Εσωτερικών για την επιχειρησιακή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στην περιοχή της Μακεδονίας. Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ είχε σειρά συναντήσεων προκειμένου  να τους ενημερώσει  επί των λειτουργικών θεμάτων και να διασφαλίσει την στήριξη τοπικών φορέων και παραγόντων στην επιχειρησιακή αναβάθμιση του οργανισμού.


Σε προγραμματισμένη συνάντηση του προέδρου του ΕΚΑΒ, Νίκου Παπαευσταθίου με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Θοδωρή Καράογλου,  στο Τομέα Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη (Διοικητήριο) συζητήθηκε ο σχετικός σχεδιασμός.  Ο κ.Παπαευσταθίου, παρουσίασε αναλυτικά στον Υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης, το νέο επιχειρησιακό σχέδιο του ενισχυμένου πλέον ΕΚΑΒ (κατόπιν της απορρόφησης/συγχώνευσης του ΕΚΕΠΥ).

Το νέο σχέδιο αφορά την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, την αντιμετώπιση συμβάντων αλλά και άλλων έκτακτων αναγκών και κρίσεων σε σχέση με τον απαιτούμενο συντονισμό όλων των δομών Υγείας στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιφέρεια.

Κατά τη συζήτηση επισημάνθηκε μεταξύ άλλων η θετική στάση και η υποστήριξη των τοπικών και περιφερειακών θεσμικών φορέων της Μακεδονίας και της Θράκης τόσο σε θέματα που αφορούν την κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών υλικοτεχνικού εξοπλισμού των Παραρτημάτων & των Τομέων του ΕΚΑΒ. Θετικά διάκεινται  οι τοπικοί φορείς και στην ανάπτυξη διυπηρεσιακών συνεργασιών προς όφελος όλων των πολιτών της περιοχής.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης κ. Καράογλου, διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ πως το Υπουργείο Εσωτερικών και ειδικότερα το Υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, θα είναι αρωγός στη προσπάθεια της επιχειρησιακής αναβάθμισης του Οργανισμού στην ευρύτερη περιφέρεια.

Με τη συνάντηση του προέδρου του ΕΚΑΒ με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης ολοκληρώθηκε μία σειρά σημαντικών θεσμικών συναντήσεων, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής αναβάθμισης του ΕΚΑΒ ..

Στόχος είναι η επίλυση των προβλημάτων αλλά και η βελτιστοποίηση όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών του Οργανισμού, ειδικά στην περιφέρεια της Μακεδονίας και της Θράκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι , ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, μεταξύ άλλων πραγματοποίησε συναντήσεις με το προσωπικό των παραρτημάτων του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης και της Κοζάνης αλλά και των αντίστοιχων Τομέων του ΕΚΑΒ Βέροιας, Γιαννιτσών, Έδεσσας, Κατερίνης, Γρεβενών, Πτολεμαΐδας και Φλώρινας.

Πηγή: virus.com.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

4 σχόλια :

 1. Το Υπερ ΕΚΑΒ λοιπόν προ των πυλών.Συναντήσεις, ασκήσεις επί χάρτου κι άλλα επικά.Τα ερωτήματα όμως παραμένουν αμείλικτα. Πού είναι το προσωπικό; Πού είναι οι προσλήψεις; Οι υπερδιασώστες του Εκαβ θα ασχοληθούν πλέον απρόσκοπτα με το επείγον,θα συμμετέχουν και στις μεγάλες καταστροφές σε ηγετικό ρόλο, αλλά πού είναι; Είναι λίγοι και παραμένουν λίγοι. Ο κανιβαλισμός που καλλιεργήθηκε από αγράμματους δικηγόρους και υλοποιήθηκε από δίγλωσσες διοικήσεις , δεν απέδωσε πολλά: βγήκαν από τα γραφεία αλλά δεν έλυσαν το πρόβλημα.Πάλι προσκλήσεις ενδιαφέροντος για τα νησιά με αποδυνάμωση των παραρτημάτων προέλευσης, πάλι οριακή δύναμη ασθενοφόρων σχεδόν πανελλαδικά.Μεθύσαμε από χαρά δεν λέω,ο άλλος ο γραφικός από τη Μακεδονία το έχει τερματίσει με την αναβάθμιση, αλλά μια φωνούλα θέλει ν'ακουστεί κι ας χαλάει λίγο το πανηγυράκι:τα εξιτήρια των ασθενών,τις δευτερογενείς, ποιος θα τα κάνει;Δεν έχει γραφτεί ούτε μισή σειρά για το ποιος θα τα αναλάβει αυτά.Τα νοσοκομεία που δεν έχουν ούτε προσωπικό ούτε ασθενοφόρα; Να πάρουν, επιμένει πεισματικά η υπερεπαναστατική δευτεροβάθμια οργάνωση του Βορρά, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι δεν υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο ούτε καν η διάθεση για κάτι τέτοιο.Κι ακόμα κι αν υπάρχουν,θα χρειαστούν τόσα χρόνια για την επιστροφή των καθηκόντων αυτών στα νοσοκομεία, που οι σιελορροούντες με το επείγον θα βρίσκονται ήδη στη σύνταξη. Στην πραγματικότητα δεν τους νοιάζει,κι αν τους νοιάζει κάτι είναι το ξεπούλημα μέρους των υπηρεσιών του Εκαβ. Κατανοητή η ευφορία του κυβερνητικού συνδικαλισμού,40% είναι αυτό. Με Διοικήσεις, Υπουργεία, Δήμους, όλα δικά τους. Οι άλλοι, γιατί αποκρύπτουν τα μεγάλα προβλήματα που δεν φαίνεται να λύνονται;Συνεταιράκια θα μου πεις,τσανακογλύφτες λέω εγώ.Χωρίς ντροπή. Χωρίς τσίπα μοιράζουν αέρα κοπανιστό ωσάν να έχει υλοποιηθεί κάτι ουσιαστικό.Το μόνο χειροπιαστό που κάνουν είναι η συμμετοχή στο κλαμπ που ενορχηστρώνει εμμονικά την κατασυκοφάντηση ενός μόνο εργαζόμενου από τη Θεσσαλονίκη. Ένα ετερόκλητο κλαμπ από τραμπούκους, ψεύτες,τεμπέληδες και απλά κακιασμένους. Μεγάλη του τιμή πραγματικά να έχει μόνος απέναντι του όλη αυτή τη σαπίλα, όλη αυτή την υποκρισία, όλα αυτά τα ανθρωπάκια που δεν σέβονται καν την υγεία τους με την τόση χολή που καλλιεργούν μέσα τους. Τόση ουσία σε όλα αυτά και η παθητικότητα μεγαλώνει δίνοντας χώρο στην ντροπή του συνδικαλισμού να φιδογυρίζει και να ψεύδεται.Και να μετατρέπει μια υπηρεσία σε παράγκα,με απείρου κάλλους μουγκρητά περί " μπαλίτσας", "κλάψτε" και "θα δείτε τι σας περιμένει". Α.Τ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο σανός είναι δωρεάν στο ΕΚΑΒ και καταπίνεται ευχάριστα.Το επίπεδο είναι αυτό, κατά βάση πρώην ταξιτζήδες, φορτηγατζήδες αλλά και νεόκοποι αρχιδιασώστες που ποστάρουν όλη μέρα την φάτσα τους μπροστά από τα ασθενοφόρα λες και κάνουν κανένα κατόρθωμα που στέκονται εκεί (για ποιότητα παροχής υπηρεσιών τους δεν συζητάμε μια που δεν ελέγχεται ούτε και ενδιαφέρει κανέναν).Έτσι είναι το ΕΚΑΒ οπότε ψηφίζει ως αντιπροσώπους τους αντίστοιχους. Κανονικά όλες οι διοικήσεις πρέπει να είναι σε έκσταση από την χαρά μόλις βλέπουν με τι ΓΊΔΙΑ έχουν να κάνουν.Εξ ου και τα περί "μπαλίτσας" "θα δείτε τι θα πάθετε" και άλλα χαριτωμένα. Και να μην ξεχάσουμε και την μεγάλη μερίδα που δεν μιλάει, δεν ακούει, δεν βλέπει αφού δεν αντέχει να γίνει θύμα των παραπάνω γιδιών που κυκλοφορούν και σε αγέλη.

   Διαγραφή
 2. Μπορείς τόσο εύκολα να αποκαλείς κάποιον τεμπέλη, τραμπούκο και ανθρωπάκι ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τόσο εύκολα, όσο παρατρεχαμενοι, τσουτσεκια και γλειφτες της εξουσίας, τόσο εύκολα...
  Που ήσουν το προηγούμενο διάστημα, σε ποιανού αγκαλιά... κουρνιασμενος;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews