ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/10/19

ΕΚΑΒ: Νέος τομέας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για καλύτερη ανταπόκριση σε επείγοντα περιστατικάΤετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019
EKABNews

ΕΚΑΒ: Νέος τομέας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για καλύτερη ανταπόκριση σε επείγοντα περιστατικά
newsbomb.gr

Διονυσία Προκόπη

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα είχε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου την Τρίτη (22/10/2019).

Ο κ. Παπαευσταθίου ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Τζιτζικώστα για την προμήθεια 15 πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Κεντρική Μακεδονία, η οποία επισπεύδεται. Η προμήθεια των ασθενοφόρων είχε προκηρυχτεί μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ τον Ιούνιο του 2017, αλλά μόλις τον Ιούλιο του 2018 ολοκληρώθηκε η εκδίκαση των ενστάσεων των εταιρειών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Επίσης, ο κ. Παπαευσταθίου ανέλυσε το ευρύτερο οργανωτικό σχέδιο της διοίκησης του ΕΚΑΒ, μετά και τη συγχώνευση με το ΕΚΕΠΥ, για την ενίσχυση των δομών Υγείας στην περιφέρεια, με στόχο την πληρέστερη παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας ανά νομό.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται σε πρώτο στάδιο, ένας νέος Τομέας του ΕΚΑΒ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ώστε να επιτευχθεί η βελτιστοποίηση της ανταπόκρισης σε επείγοντα περιστατικά. Το σημείο στέγασης για το νέο τομέα αναλαμβάνει να αναζητήσει η Περιφέρεια.

Ο κ. Τζιτζικώστας από την πλευρά του, διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ πως θα δώσει ιδιαίτερη σημασία στην περαιτέρω ενίσχυση του Οργανισμού με το απαιτούμενο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (απινιδωτές κ.λπ.), ειδικά για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση εκτάκτων αναγκών κρίσεων στους νομούς της περιφέρειας της κεντρικής Μακεδονίας.

Τέλος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε τη συνδρομή του κ. Παπαευσταθίου για την εκπόνηση συγκριμένου σχεδίου, ώστε η Περιφέρεια να έχει δυνατότητα συμμετοχής στην κάλυψη βασικών αναγκών του ΕΚΑΒ σε έκτακτο προσωπικό διασωστών για περιοχές με αυξημένες ανάγκες (π.χ. Χαλκιδική), με απευθείας χρηματοδότηση, είτε μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ είτε από πόρους της.

Πηγή: newsbomb.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

2 σχόλια :

  1. Καταργείς βάση που ήδη υπάρχει και ΘΑ φτιάξεις άλλη.Στο μεταξύ το κέντρο της πόλης ακάλυπτο.Χμ, έχει μια λογική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα με σχέδιο, αμ τι, σαν τους άλλους στο ποδαρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews