ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/10/19

Πάτρα – «Ιπποκράτης»: Προβλήματα με τα εξιτήρια και τις διακομιδέςΚυριακή, 6 Οκτωβρίου 2019
EKABNews

Πάτρα - "Ιπποκράτης": Προβλήματα με τα εξιτήρια και τις διακομιδές
pelop.gr

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών "Ιπποκράτης" αναφέρει:


Αρκετά συχνά ίσως και καθημερινά παρατηρούνται, πολλά και σοβαρά προβλήματα, σε ότι αφορά τα ΕΞΙΤΗΡΙΑ των Ασθενών και ιδιαιτέρως αυτά που χρίζουν ΔΙΑΚΟΜΙΔΗΣ στο σπίτι τους.
Αυτά τα προβλήματα κυρίως έχουν να κάνουν:
  • Τόσο με τις διαδικασίες που εφαρμόζονται σε ότι αφορά την δρομολόγηση των εξιτηρίων στις κλινικές, μια διαδικασία που ολοκληρώνεται πολύ αργά το μεσημέρι. Διαδικασίες που δυστυχώς ταλαιπωρούν Ασθενείς και συνοδούς και που δημιουργούν τεράστια λειτουργικά προβλήματα σε πολλές υπηρεσίες του Νοσοκομείου και στους Εργαζόμενους.
  • Όσο και με τον αριθμό των ασθενοφόρων που διατίθενται κάθε φορά γι΄ αυτήν την δουλειά. Διατίθεται ένα ασθενοφόρο, ανεξαρτήτως αριθμού περιστατικών, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να περιμένουν υπομονετικά ώρες ατέλειωτες για να ολοκληρωθεί η διακομιδή τους και μάλιστα πολλές φορές στην είσοδο του Νοσοκομείου. Πολλά δε περιστατικά να κατεβαίνουν, χωρίς προγραμματισμό, από το μεσημέρι στην είσοδο αναμένοντας το Ασθενοφόρο επί αρκετό χρόνο και μάλιστα μέχρι αργά το βράδυ και πολλές φορές το ένα ασθενοφόρο να μην προλαβαίνει να διεκπεραιώσει όλα τα περιστατικά, με αποτέλεσμα αυτά να παραμένουν στο Νοσοκομείο, με ότι αυτό συνεπάγεται, η κάποιοι απ΄ αυτούς να παίρνουν ιδιωτικά ασθενοφόρα, τα οποία περιτριγυρίζουν στους χώρους του Νοσοκομείου αναζητώντας ¨πελάτες¨.

Παρακαλούμε λοιπόν την άμεση παρέμβασή σας για την αντιμετώπιση της προαναφερόμενης κατάστασης, την όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση και λειτουργία, αυτής της όλης διαδικασίας:
  • Τόσο σε ότι αφορά την διαδικασία των εξιτηρίων, όπου θα πρέπει να τηρούνται οι σχετικοί κανονισμοί λειτουργίας των κλινικών και του Νοσοκομείου.
  • Όσο και στα ασθενοφόρα που θα πρέπει να διατίθενται γι΄ αυτήν την δουλειά που σαφώς θα πρέπει να προσδιορίζονται με βάσει τον αριθμό των περιστατικών και όχι μόνον.
  • Αλλά και στον καλύτερο προσδιορισμό του χρόνου, της ώρας που θα γίνει η σχετική διακομιδή.
  • και βεβαίως την εξάλειψη των φαινομένων με τα ιδιωτικά ασθενοφόρα.


Δημοσιεύτηκε 4/10/2019

Πηγή: pelop.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Ο καλύτερος προγραμματισμός των εξιτηρίων φωνάζει από μόνος του. Δικά τους ασθενοφόρα και προσωπικό στα νοσοκομεία και προγραμματισμός των δικών τους δευτερογενών περιστατικών. Στη περίπτωση που περιμένουν από το ΕΚΑΒ για να γίνουν εξιτήρια, φυσικό είναι να έχουν προτεραιότητα τα επείγοντα. Καμία φορά τα απλά φαντάζουν δύσκολα. Περιχαράκωση του επείγοντος αποφάσισε το ΕΚΑΒ, τα αποτελέσματα της εφαρμογής αυτής της απόφασης θα αλλάξουν τα δεδομένα στην επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews