ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30/10/19

Ερώτηση Αλ. Μεϊκόπουλου για την κάλυψη αναγκών του ΕΚΑΒ Μαγνησίας




Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019
EKABNews

Ερώτηση Αλ. Μεϊκόπουλου για την κάλυψη αναγκών του ΕΚΑΒ Μαγνησίας
taxydromos.gr


Την ανάγκη άμεσης κάλυψης των αναγκών του ΕΚΑΒ Μαγνησίας τόσο σε προσωπικό, όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής και έγκαιρη διακομιδή των ασθενών της περιοχής, τόνισε με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο Βουλευτής στην ερώτησή του αναφέρεται στις ενέργειες της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για στις  προσλήψεις διασωστών και στην προμήθεια νέων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ και ζητεί από τον Υπουργό να ολοκληρώσει τις δρομολογημένες διαδικασίες.

Αναλυτικά στην ερώτησή του ο κ. Μεϊκόπουλος αναφέρει τα εξής: «Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, είναι μία περιοχή με πολλές ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές, γεγονός που καθιστά το έργο της υγειονομικής μεταφοράς και περίθαλψης των ασθενών εκ μέρους του ΕΚΑΒ εξαιρετικά απαιτητικό.

Αυτή τη στιγμή, στην ενεργό υπηρεσία του ΕΚΑΒ Μαγνησίας βρίσκονται 39 διασώστες, ενώ οι βάρδιες καλύπτονται με 4 ασθενοφόρα το πρωί, 4 το απόγευμα  και 3 στη νυχτερινή βάρδια.

Είναι επομένως φανερό ότι οι ανάγκες του ΕΚΑΒ Μαγνησίας τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή είναι άμεσες, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής και έγκαιρη διακομιδή των ασθενών της περιοχής.

Την προηγούμενη τετραετία, η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αναγνωρίζοντας το δύσκολο έργο που επιτελεί το ΕΚΑΒ στον τομέα της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών είχε ενισχύσει πανελλαδικά το ΕΚΑΒ με 312 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και 147 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού.

Ακόμη, από το 2015 μέχρι σήμερα έχουν προστεθεί στο στόλο του ΕΚΑΒ 327 νέα οχήματα, ενώ ο προϋπολογισμός του ΕΚΑΒ ενισχύθηκε με περίπου 13 εκατομμύρια ευρώ ετησίως επιπλέον από τον ΕΟΠΥΥ για την κάλυψη του κόστους των αεροδιακομιδών.

Πέρα από τα παραπάνω, για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ είχαν δρομολογηθεί πριν τις εθνικές εκλογές:
  • Προσλήψεις επιπλέον 37 μόνιμων διασωστών-πληρωμάτων ασθενοφόρου και 107επικουρικών μέσω του προγράμματος PHILOS.
  • Η δυνατότητα πρόσληψης επιπλέον επικουρικού προσωπικού άλλων 78 διασωστών.
  • Η Ολοκλήρωση διαδικασιών για την προμήθεια 128 νέων ασθενοφόρων.
  • Η Προμήθεια 20 μηχανών ταχείας ανταπόκρισης και  λειτουργία νέου τμήματος με ελαφριά δίκυκλα σε πολυσύχναστες τουριστικές περιοχές.

Για την εξασφάλιση της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας των διακομιδών στην περιοχή της Μαγνησίας, το ΕΚΑΒ Μαγνησίας, σύμφωνα και με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Υπαλλήλων, θα πρέπει να στελεχωθεί με τουλάχιστον 15 άτομα προσωπικό και 3 οχήματα.

Επειδή, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, είναι μία περιοχή με πολλές ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές, γεγονός που δυσχεραίνει την προσπάθεια υγειονομικής μεταφοράς των ασθενών.

Επειδή, αυτή τη στιγμή στην ενεργό υπηρεσία του ΕΚΑΒ Μαγνησίας βρίσκονται 39 διασώστες.

Επειδή, η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είχε δρομολογήσει προσλήψεις διασωστών και προμήθεια νέων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ.

Επειδή, το ΕΚΑΒ Μαγνησίας θα πρέπει να στελεχωθεί με τουλάχιστον 15 άτομα προσωπικό και 3 οχήματα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
  1. Προτίθεται να ολοκληρώσει τη διαδικασία προσλήψεων διασωστών και προμήθειας νέων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ώστε να ενισχυθεί το ΕΚΑΒ Μαγνησίας με το απαραίτητο προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό;
  2. Προτίθεται να διατηρήσει τον αυξημένο προϋπολογισμό για το ΕΚΑΒ που είχε θεσπίσει η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας;
  3. Πως προτίθεται να ενισχύσει το έργο του ΕΚΑΒ, ειδικά σε περιοχές όπως η Μαγνησία, όπου η υγειονομική κάλυψη και μεταφορά των ασθενών είναι απαιτητική λόγω της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας;".


Πηγή: taxydromos.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Δλδ τα 4 προηγούμενα χρόνια δεν έκανε τπτ και ρωτά τώρα τη θα κάνουν οι σημερινοί κυβερνώντες ,ρε τη πλάκα που έχει.ας ρωτήσουν και το συνάδελφο που τον βοηθήσανε να βγει σε άνευ αποδοχών άδεια,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews